روش جدید درمان ناباروری، ویژه خانمها
در حالی که روشهای متفاوتی برای کمک به باردار شدن همسران نابارور وجود دارد، فرایند «توبوپلاستی» به منظور باز کردن مجدد لولههای رحمی و رفع انسداد و چسبندگی آنها میتواند به وقوع باروری کمک کند.
به گفته یک جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، در حالی که روشهای متفاوتی برای کمک به باردار شدن همسران نابارور وجود دارد، فرایند «توبوپلاستی» به منظور باز کردن مجدد لولههای رحمی و رفع انسداد و چسبندگی آنها میتواند به وقوع باروری کمک کند.
یک متخصص جراحی لاپاراسکوپی پیشرفته و هیستروسکوپی، گفت: درصد موفقیت بارداری در خانم هایی که بعد از توبکتومی (بستن لوله های رحمی)، عمل توبوپلاستی (باز کردن لوله های رحمی) را انجام می دهند، بیش از ۷۰ درصد است و با پیشرفت تکنیک های جراحی و بکارگیری میکروسکوپ ها و ابزارهای دقیق و استفاده از نخ های بخیه مناسب، میزان موفقیت این روش افزایش هم یافته است.
دکتر آمنه سادات حقگو اضافه کرد: علاوه بر باز کردن مجدد لوله های رحمی به روش توبوپلاستی، می توان هر گونه انسداد و ناهنجاری در لوله های فالوپ یا لوله هایی را رفع کرد که در اثر غفونت یا مشکلات مادرزادی یا چسبندگی های ناشی از رشد فیبروم مسدود و منجر به نازایی شده اند.
حقگو در خصوص جلوگیری از بارداری های خارج رحمی به کمک فرایند توبوپلاستی گفت: برای بارداری، حداقل به یکی از لوله های فالوپ که از یک طرف به تخمدان و از طرف دیگر به رحم متصل باشد نیاز است.
به گفته او، لوله های فالوپ از سلول های خاصی پوشیده شده اند که باعث سهولت رسیدن اسپرم به تخمک و درنتیجه بارور شدن آن می شود. این لوله ها با حرکات خود نطفه ایجاد شده را به سمت رحم هدایت می کنند اما اگر لوله های فالوپ تنگ باشد اسپرم می تواند وارد آن شود ولی تخمک نمی تواند از آن خارج شود و در نتیجه بارداری ناموفق خارج رحمی اتفاق می افتد. چنین مشکلی به کمک تکنیک توبوپلاستی درمان خواهد شد.
این متخصص لاپاراسکوپی درباره روش های انجام توبوپلاستی نیز خاطرنشان کرد: با لاپاراسکوپی، بالن توبوپلاستی و میکروسرجری (لاپاراتومی) می توان این عمل را انجام داد. در روش لاپاراسکوپی با ایجاد برشی کوچک روی شکم، یک دوربین به داخل لگن راه پیدا می کند تا جراح با دید بهتری ارگان های داخل بدن، انسداد و سایر مشکلات احتمالی را تشخیص دهد و در همان زمان اقدام به درمان کند.
وی در خصوص روش رفع انسداد با بالون توبوپلاستی گفت: در این روش نیز جراح بالونی را از طریق واژن به سمت سرویکس و رحم هدایت می کند تا به لوله ها برسد. سپس بالن در داخل لوله های فالوپ باد می شود تا انسداد برطرف شود. در روش لاپاراتومی هم برای دسترسی به ساختارهای داخل لگن، برشی در ناحیه پایین شکم ایجاد می شود که نیاز به بستری شدن فرد در بیمارستان دارد و دوره بهبودی آن ۶-۴ هفته است؛ البته روش لاپاراسکوپی علاوه بر طول درمان کمتر، نتایج بهتری نسبت به روش لاپاراتومی دارد.
به گفته دکتر سادات حقگو، انجام توبوپلاستی در هنگام خونریزی فعال رحمی، عفونت لگن، جراحی های اخیر و برای افرادی که طول لوله های فالوپ آن ها کمتر از ۴ سانتی متر است منع شده است.
منبع:
سلامت آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼