۱۴۳۸۹۰
۴۶۲۲
۴۶۲۲

چگونگی تشخیص نازایی در زنان، قبل از ازدواج

اخیرا مشکلات ناباروری پیش از ازدواج قابل تشخیص نیست بعد از یک سال رابطه‌ی درست و پیاپی می‌توان تشخیص داد که آیا خانم نازا است یا خیر.

اخیرا مشکلات ناباروری پیش از ازدواج قابل تشخیص نیست بعد از یک سال رابطه‌ی درست و پیاپی می‌توان تشخیص داد که آیا خانم نازا است یا خیر.
اگر دختر خانم مجردی که مشکلات جدی خونریزی و دردهای خارج از دوره سیکل، کیست و ... داشته باشد، باید پیگیری کتل و تحت درمان پزشک متخصص زنان قرار بگیرد تا مشکل او به نازایی منجر نشود.

گفته می‌شود حدود ده درصد از نازایی‌ها علت شناخته‌شده‌ای ندارد؛ آیا «نازایی بدون علت» درمان دارد؟
بله. درمانی هایی برای تحریک تخمک‌گذاری انجام می‌شود. که به بارداری زنان کمک می‌کند. اگر زوجین با روش‌های آی یو آی درمان نشوند، باید سمت درمان‌های دیگر بروند. معمولا بعد از دو سال تعداد زیادی از این زوج‌ها بچه‌دار می‌شوند. حاملگی مانند یک پیوند است. پیوندها می‌گیرد و برخی نمی‌گیرد.

از نظر شما فاصله‌ی میان بارداری‌ها باید چگونه باشد؟
فاصله میان بارداری‌ها باید حداقل سه سال باشد. بچه‌ای که به دنیا می‌آید تا دو سال شیر می‌خورد. بهتر است مادر در فاصله‌ی دو سال بعد از بارداری گذشته، حامله نشود. بچه باید از شیر مادر استفاده کند. نه ماه هم که بارداری زمان می‌برد، بنابراین دو سال و نیم تا سه سال بعد از به دنیا آمدن بچه‌ی قبلی و بهترین زمان برای حاملگی بعدی است.

آخرین زمان مناسب بارداری برای خانم‌ها چه سنی است؟
برای خانم‌ها قبل از ۴۰ سالگی است. متأسفانه مشکل عمده نازایی‌ها سن بالای ازدواج است. خانم‌ها در سن بالا ازدواج می‌کنند و در چند سال ابتدایی اقدامی برای بارداری صورت نمی‌گیرد. بعد که زوجین تمایل برای فرزند آوری پیدا می‌کنند، متوجه ناباروری می‌شوند، سراغ انواع روش‌های درمانی می‌روند.

آیا با استفاده از فریز کردن تخمک نمی توان مشکل سن ازدواج و باروری را از بین برد؟
در حال حاضر بسیاری از خانم‌ها وقتی آمادگی لازم برای بارداری را ندارند، تخمک خود را منجمد می‌کنند. این دسته از خانم‌ها ترجیح می‌دهند پس از بهبود شرایط و با آمادگی کامل اقدام به بارداری کنند. تخمک‌ها به سرعت منجمد می‌شوند و زمانی که فرد آمادگی لازم برای بارداری تخمک گرم می‌شود. تخمک گرم شده و زنده در آزمایشگاه با اسپرم برای لقاح ترکیب می‌شود در این شرایط ممکن است تخمک کیفیت اولیه‌اش را از دست بدهد و بارور نشود.

در چه شرایطی به فرد توصیه می‌شود که تخمک خود را فریز کند؟
تصور کنید خانمی مجبور است تخمدان خود را به علت بیماری دیگری در بیاورد. قبل از این باید تخمک را فریز کنیم، احتمال باروری برای این خانم وجود داشته باشد؛ خانمی که سنش بالا رفته و فرزند نمی‌خواهد و یا آنکه هنوز ازدواج مناسبی نکرده است؛ توصیه می‌شود که تخمک خود را فریز کند.

آیا دخترخانم‌ها هم می‌توانند از این روش برای بارداری‌های آینده استفاده کنند؟
معمولا پزشک برای دختر خانمی که ازدواج ثبتی نداشته باشد؛ صرفا با روش لاپاروسکوپی این کار را انجام می‌دهد. معمولا دو نوع هدف برای فریز کردن تخمک وجود دارد. یکی نگه داشتن برای خود فرد در آینده و دیگری اهدای تخمک که مورد دوم برای دختران ازدواج نکرده امکان‌پذیر نیست؛ اما چنانچه دختر خانمی بخواهد تخمکش را برای خود فریز کند تحت شرایطی امکان‌پذیر خواهد بود.

دختران قبل ازدواج هم باید تحت نظر پزشک متخصص زنان باشند؟
بستگی به شرایط جسمی دختر خانم‌ها دارد. چنانچه دختران قبل از ازدواج با مشکلی مواجه نبوده و حالات جسمی آنان طبیعی باشند، نیاز به مراجعه به پزشک متخصص ندارند. البته باید موارد مختلف برای اطمینان از سلامتی خانم‌ها مورد بررسی قرار گیرد، کاملاً واضح است. چنان دختر خانمی عادات ماهیانه نامرتب داشته و در ناحیه زیر شکم خود احساس درد داشته باشد باید به پزشک مراجعه کند. همچنین عادات ماهیانه همراه با درد و یا خونریزی شدید، لکه‌بینی و ترشحات از دیگر موارد مهمی است که نیاز به بررسی پزشکی دارد.

در سال‌های اخیر که سن ازدواج بالا رفته، باز هم باید گفت که دختر خانم‌ها نیاز به بررسی وضعیت جسمی‌شان توسط متخصص زنان ندارد؟
خیر. در واقع خانمی که تا سن 40 سالگی ازدواج نمی‌کند. ممکن است با مشکلات زیادی مواجه شود. به همین دلیل باید بررسی‌های غربالگری سرطان رحم درباره‌اش پرداخت.

یک تجربه
همه پزشکان به خصوص پزشکان حوزه زنان خاطره‌های بسیار خوبی از بیمارانی که نازا بوده‌اند و برای ادامه درمانشان امیدی نبوده اما باردار شده‌اند، دارند.
مریضی داشتم که باردار نمی‌شد، از طرفی هزینه‌ی درمان‌های پیشرفته را نداشت؛ از نظر پزشکی همه راه‌های کم‌هزینه‌ی به روی این زوج بسته بود؛ این مریض با ناامیدی تمام از مطب رفت؛ اما روزی با شیرینی به مطب آمد و خبر حاملگی‌اش را داد. خدا می‌داند برای آن زن چقدر خوشحال شدم؛ مانند آن مریض موردهای زیادی داشتم. علم پزشکی به طور کامل نمی‌تواند همه چیز را در نظر داشته باشد. نباید از لطف خدا ناامید باشیم.
هر آنچه که خدا بخواهد همان اتفاق خواهد افتد. مریضی داشتم که بیست بار سقط کرده است. ما از بارداری او کاملا نامید بودیم. آخرین روش درمانی آن بود که خون خانم را عوض کنیم. اما این روش درمانی در مرحله‌ی تحقیقاتی بود. این خانم بعد از انجام این کار باردار شد. همسرش کارمند شهرداری بود و پیش از آن بارها اصرار کرده بود که لوله‌های خانمش بسته شود، تا اینکه دیگر سقطی نداشته باشد و رنج نکشد.
بارداری دوباره بعد از سقط‌های مکرر، ریسک مرگ را برای زیاد می‌کرد. به هر حال، همان روشی را که هنوز در مرحله تحقیقات بود را عملی کردیم و باردار شد. نه ماه او را بستری و در شرایط خاص با مراقبت‌های ویژه نگه داشتیم. همه عوامل بیمارستان برای مراقبت از او بسیج شده بودند. روزی که فرزندش به دنیا آمد، همه‌ی بیمارستان جشن گرفتند. سال‌ها بعد روزی آن فرزند که دختر خانمی زیبا شده بود؛ دم خانه‌ی من آمد و گفت: تو همانی بودی که از من مراقبت کردی و من را به دنیا آوردی، این اتفاق بسیار شیرینی در زندگی حرفه‌ای من بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.