چرا زنان نازا میشوند؟
گاهی علیرغم سلامتی کامل مرد و زن، بارداری صورت نمیگیرد گرچه برخی زوجین، معمولاً پس از دو سال بچهدار میشوند اما اگر بارداری اتفاق نیفتد، باید تحت درمان قرار گیرند.
امروزه به دلایلی از جمله نوع تغذیه، سبک زندگی، فشارهای روانی، اضطرابهای شغلی و بهویژه آلایندههای محیطی و ... آمار ناباروری در حال افزایش است. عوامل ذکر شده خود تبعات زیر را در پی دارد، البته تحقیقات چندانی که علل مستقم موارد زیر را تعیین کنند، صورت نگرفته است لذا موارد زیر، با عنوان علل ناباروری بانوان شناخته میشوند:
اختلال در تخمکگذاری
بر اساس تحقیقات انجام شده در پژووهشگاه رویان، ۳۹ درصد علل ناباروری زنان، مربوط به اختلال در تخمکگذاری است و بدون عمل تخمکگذاری، لقاح انجام نمیشود و بارداری صورت نمیگیرد. علائم اختلال در تخمکگذاری، اختلال در عادت ماهانه و یا نبود عادت ماهانه است. البته ممکن است در بعضی از زنان، علیرغم عادت ماهانه منظم، تخمکگذاری صورت نگیرد.
بسته شدن راههای تناسلی بهویژه لولههای فالوپ و گردن رحم
۳۰ درصد علل ناباروری در بانوان، مربوط به اختلال در لولههای رحمی است. این عارضه ممکن است بهصورت بسته بودن کامل لولههای رحمی و یا بخشی از آنها رخ دهد. لذا اسپرم به تخمک نرسیده و لقاح صورت نمیگیرد. این بیماری میتواند ناشی از عفونت، آندومتریوز (به رشد بیش از حد آندومتر یا سنگفرش رحم گفته میشود تا حدی که موجب بسته شدن لولههای رحمی میگردد و ۱۳ درصد ناباروریها را به خود اختصاص داده است) و چسبندگیهای پس از عمل جراحی باشد و یا پس از حاملگی خارج رحمی، بسته شوند.
ا ختلال در گردن رحم یا رحم
ناهنجاریهای گردن رحم نیز که خود شامل مشکلات مربوط به ساختمان بدن، عفونتهای گردن و رحم و یا کیفیت نامناسب ترشحات رحم باشد. همچنین گاهی اوقات تومورهای بدخیم چسبیده به دهانه رحم یا برخی زخمها در دیواره رحم و جای آنها میتواند موجب ناباروری شود.
مشکلات دستگاه ایمنی بدن
تشخیص و درمان مشکلات دستگاه ایمنی، دشوار است و در برخی بانوان، علیه اسپرم مرد، مادهای به نام آنتیبادی ترشح میشود که اسپرمها را از بین میبرد و یا آنها را غیرفعال میکند و یا حتی موجب سقط خودبهخود در بعضی از بارداریها میشود.
- سن بالا و نیز دوران یائسگی
- عوامل ژنتیکی
- عوامل ناشناخته
گاهی علیرغم سلامتی کامل مرد و زن، بارداری صورت نمیگیرد گرچه برخی زوجین، معمولاً پس از دو سال بچهدار میشوند اما اگر بارداری اتفاق نیفتد، باید تحت درمان قرار گیرند. همچنین ممکن است نازایی به دلیل ناراحتی روحی باشد مثلاً ترس، پریشانی و دیگر عوامل روحی. این عوامل ممکن است بر تخمکگذاری مؤثر بوده و یا سبب انقباض لوله فالوپ و دیگر بخشهای راههای تناسلی گردد و بالاخره ممکن است مانع چسبیدن و لانهگزینی تخم لقاحشده در رحم، شود. مشاهدات نشان میدهد که برخی از زنان بعد از مدت طولانی نازایی، هنگامیکه بچهای را برای خود برگزیدند، باردار شدهاند. شاید در این موارد، نازایی به علت عوامل روحی باشد چرا که پریشانی و نگرانی بیش از حد برای بچهدار شدن، ممکن است خود علت نازایی باشد.
منبع:
الو مامان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼