۱۵۳۹۹۶
۱۸۴۵
۱۸۴۵

مشکلات باروری زنان، ممکن است دچار شوم؟

برخی از افراد تا زمانی که برای بچه دار شدن تلاش کنند از مشکلات باروری شان که عمدتا بدون علایم و نشانه هستند بی اطلاع هستند.

برخی از افراد تا زمانی که برای بچه دار شدن تلاش کنند از مشکلات باروری شان که عمدتا بدون علایم و نشانه هستند بی اطلاع هستند. اگر قصد دارید بچه دار شوید با مطالعه این نوشتار با عوامل خطر زایی که باعث بروز یا تشدید اختلالات باروری می شوند و روش کنترل و درمان شان آشنا می شوید.

عوامل خطر زای ناباروری
احتمال بروز مشکلات باروری در بانوان و مردان یکسان است. در حدود یک سوم موارد، زوجین با مشکلات باروری دست و پنجه نرم می کنند. برخی از عواملی که توانایی زوجین در بچه دار شدن را تحت تاثیر قرار می دهند عبارتند از:

سن
بانوان با تعداد معینی تخمک متولد می شوند. تعداد تخمک ها با افزایش سن - اواسط دهه سی عمر - کم و تولیدشان دشوار تر می شود. در دهه چهل عمر، احتمال باردار شدن بانوان بین شصت و هفت تا نود درصد است. در چهل و پنج سالگی، این احتمال به پانزده درصد کاهش می یابد. قدرت باروری مرد نیز پس از چهل سالگی کاهش می یابد.
راه حل
وقتی برای بچه دار شدن آماده هستید، درنگ نکنید. بچه دار شدن در جوانی بهتر از میانسالی است.

دود کردن سیگار
اگر سیگار یا ماری جوآنا دود می کنید، احتمال باردار شدن تان کمتر از افراد عادی است. سیگار، قلیان، ماری جوآنا و ... می توانند خطر سقط جنین و کاهش تعداد اسپرم ها را در بانوان و مردان افزایش دهند. بانوان و مردان سیگاری دو سال زودتر از سایر هم جنسان شان یائسه شده و با اختلال نعوظ دست و پنجه نرم می کنند.
راه حل
با متوقف کردن دود کردن محصولات دخانی، ماری جوآنا و ... می توان خطر ناباروری، یائسگی زودهنگام، سقط جنین و ... را کاهش داد.

نوشیدن الکل
پزشکان معتقدند نوشیدن الکل در دوران بارداری ایمن نیست و خطر تولد نوزاد ناقص و کاهش تعداد اسپرم های مردان را افزایش می دهد.
راه حل
مردان و بانوان باید دست کم شش ماه پیش از باردار شدن نوشیدن الکل را متوقف کنند.

وزن
بانوان که اضافه وزن دارند پریود و تخمک گذاری شان نامنظم است. اما بانوان که از چاقی مفرط رنج می برند نیز مشکلات عدیده ای دارند. مردان چاق نیز با کاهش کیفیت اسپرم یا اختلال نعوظ دست و پنجه نرم می کنند.
راه حل
پس از مشورت کردن با پزشک درباره پیروی کردن از رژیم غذایی سالم و ورزش کردن، تلاش کنید وزن تان را در حد طبیعی نگه دارید.

سلامت روان
افسردگی و استرس بیش از اندازه می توانند بر هورمون هایی که چرخه تولید مثل تان را کنترل می کنند تاثیر بگذارند. بانوان که از این مشکل رنج می برند ممکن است روند طبیعی تخمک گذاری بدن شان مختل شود. تعداد اسپرم های مردان افسرده و مضطرب نیز به شدت کم می شود.
راه حل
میزان استرس را کم کرده و افسردگی را کنترل و درمان کنید.

بیماری های مقاربتی
برقراری ارتباط جنسی محافظت نشده خطر ابتلا شما به بیماری های مقاربتی را افزایش می دهد. کلامیدیا و گونوره بیماری های مقاربتی هستند که باعث عفونی شدن لگن و لوله های فالوپ و مسدود شدن اپیدیدیم - لوله‌ ای باریک درون بیضه‌ که محل بلوغ و ذخیره اسپرم است - بیضه و نابارور شدن مردان می شود.
راه حل
استفاده کردن از کاندوم هنگام برقراری ارتباط جنسی خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی را به شدت کم می کند.

عوامل محیطی
عوامل مختلفی وجود دارند که تماس روزانه با آنها احتمال باردار شدن تان را کاهش - به خصوص اگر با مواد شیمیایی سمی و حلال ها در تماس هستید - می دهند. برخی از عوامل خطر زا عبارتند از: آفت کش ها، فلزات سنگین، امواج مایکروویو یا الکترومغناطیس شدید و ...
رادیوتراپی و شیمی درمانی نیز می توانند تاثیر منفی بر سلامت اسپرم ها و تخمک ها بگذارند.

خطرهایی که بانوان را تهدید می کنند
برخی از بیماری ها، مشکلات و نارسایی ها را تنها بانوان تجربه می کنند. در ادامه با برخی از آنها که اندام های تناسلی، هورمون ها و تخمک گذاری بانوان را تحت تاثیر قرار می دهند آشنا می شوید:
- آندومتریوز
- بیماری لوله فالوپ
- بیماری های مزمن مانند دیابت، لوپوس، آسم، آرتروز و ...
- سقط جنین مکرر
- وجود سابقه پریودهای نامنظم
- یائسگی زودهنگام (پیش از چهل سالگی)
- پولیپ رحم
- سندرم تخمدان پلی کیستیک
- بد شکلی رحم
برخی از عوامل خطر زا نیز تنها مختص مردان هستند و می توانند بر تعداد، سلامت و سرعت جا به جایی اسپرم ها تاثیر بگذارند. در ادامه با برخی از آنها آشنا می شوید:
- پروستات ملتهب
- انزال زودرس
- انسداد بیضه ها
- مصرف داروهای کنترل پسوریازیس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.