روش های کمک باروری، جدیدترین ها
حالا دیگر علم به قدری پیشرفت کرده که روشهای کمک باروری بسیار زیادی برای رفع مشکلات ناباروری وجود دارند...
حالا دیگر علم به قدری پیشرفت کرده که روشهای کمک باروری بسیار زیادی برای رفع مشکلات ناباروری وجود دارند که از بسیار ساده شروع و به بسیار پیچیده ختم میشوند.
متخصصان معتقدند که میزان موفقیت روشهای کمک باروری، به طور کلی حدود ۳۰-۲۵ درصد است. یعنی احتمال اینکه استفاده از این روش در یک زوجی منجر به حاملگی موفقیتآمیز شود حدود ۲۵ درصد است؛ اما اگر روش مناسب هر زوج به آنها پیشنهاد شود، شانس موفقیت بیشتر و هزینه کمتر است.
بنابراین بعد از مشخص شدن علت ناباروری، پزشک متخصص زوج را راهنمایی میکند تا روش درمانی متناسب با علت ناباروریشان را دریافت کنند.
در ادامه به دو روش معمول که شباهت زیادی به حاملگی طبیعی دارند، میپردازیم:
GIFT یا انتقال گامت به لولههای فالوپ
عملکردش این است که: تخمکهای استخراج شده از زن، برای ترکیب با اسپرم مرد در یک ظرف پتری انتخاب میشوند و بعد، مستقیم داخل لولههای فالوپ قرار داده میشوند؛ جایی که حاملگی میتواند اتفاق بیفتد.
بهترین روش برای: خانمهایی که حداقل یک لوله فالوپ سالم با عملکرد قابل قبول دارد یا مرد اسپرم کم یا کمتحرک دارد. همچنین زوجهایی که از لحاظ روحی یا مذهبی با IVF کنار نمیآیند یا کسانی که مشکل ناباروریشان نامشخص است.
میزان موفقیتش: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از سیکلهای گیفت منجر به بارداری میشود؛ هرقدر مادر جوانتر و سالمتر باشد، احتمال بارداری افزایش مییابد.
خوبیاش این است که: باروری در محیط طبیعی رخ میدهد.
بدیاش این است که: هیچ روش سریعی برای تشخیص لقاح وجود ندارد. ضمن اینکه روشی پیچیدهتر از IVF برای این کار نیاز است چراکه از یک لاپاراسکوپ برای وارد کردن ترکیب تخمک/اسپرم به لولهها استفاده میشود. اگر بیش از یک تخمک استفاده شده باشد، که معمولا هم اینطور است، ریسک چندقلوزایی بیش از معمول میشود.
هزینهاش: حداقل ۵ میلیون تومان (بدون احتساب هزینه IVF، لاپاراسکوپی و ...)
ZIFT یا انتقال زیگوت به لولههای فالوپ
عملکردش این است که: درست مثل IVF انجام میشود؛ با این تفاوت که رویان به جای رحم، داخل لوله فالوپ قرار میگیرد.
بهترین روش برای: زوجهایی است که مشکل ناباروریشان نامشخص است. همچنین برای مردانی که مقدار اسپرمشان کم است، زنانی که حداقل یک لوله فالوپ باز دارند و همینطور خانمهایی که دچار مشکلات تخمکگذاری هستند، این روش مناسب است.
میزان موفقیتش: به سن و سلامت مادر بستگی دارد. اما در کل، ۳۶ درصد زوجهایی که از روش ZIFT استفاده میکنند، در طول یک سیکل باردار میشوند و ۲۹ درصدشان هم موفق میشوند دوره بارداری را به پایان برسانند.
خوبیاش این است که: باروری مخلوط تخمک/اسپرم که همان «زیگوت» است، میتواند (برخلاف روش GIFT) قبل از قرار گرفتن در لوله فالوپ رخ دهد. بنابراین تعداد تخمکهای کمتری استفاده میشود و ریسک چندقلوزایی کاهش مییابد.
بدیاش این است که: از آنجا که از لاپاراسکوپ برای این کار استفاده میشود، یک جراحی تهاجمی به حساب میآید که ریسک و هزینههایش نسبت به IVF بیشتر است. GIFT و ZIFT در تمام دنیا به ندرت استفاده میشود اما در کشور ما همچنان طرفدارهای خود را دارد.
هزینهاش: حداقل ۵ میلیون تومان (بدون احتساب هزینه IVF و کارهای جانبی)
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼