۱۹۶۵۱۷
۴۰۶۶
۴۰۶۶

قرص لتروزول در درمان ناباروری، چه نقشی دارد؟

لتروزول (فمارا) نوعی قرص خوراکی برای تحریک تخمک گذاری در افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک و نازاییِ با دلایل نامعلوم است.

لتروزول (فمارا) نوعی قرص خوراکی برای تحریک تخمک گذاری در افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک و نازاییِ با دلایل نامعلوم است. با وجود آنکه این دارو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان داروی سرطان سینه به تایید رسیده اما متخصصان نازایی از این دارو به عنوان داروی باروری استفاده می‌کنند چون عوارض جانبی آن نسبت به کلومیفن (کلومید) کمتر است. با این حال، کلومیفن همچنان اصلی‌ترین داروی درمان زنان مبتلا به سندورم تخمدان پلی کیستیک است.

احتمال بارداری موفق با لتروزول چقدر است؟
نتایج مطالعات نشان می‌دهد نرخ بارداری برای این زنان با قرص فمارا بسیار بیشتر است. همچنین در حالت مقاومت به کلومیفن یعنی در حالتی که با وجود افزایش دوز مصرف کلومیفن حداقل بعد از سه دوره درمان نتوانسته تخمک گذاری را تحریک کند از لتروزول استفاده می‌شود.

زمان و دوز مصرف قرص لتروزول چیست؟
زمان مصرف و میزان مصرف لتروزول را پزشک تعیین می‌کند. بسته به زمانی که پریود شروع می‌شوید پزشک زمان شروع مصرف را مشخص می‌نماید. درمان در ۵ روز متوالی انجام می‌شود.
بعضی از متخصصان نظرشان این است که مصرف قرص باید در روز 3 تا 7 قاعدگی انجام شود. بعضی دیگر معتقدند، از روز پنجم تا نهم قاعدگی باید مصرف شود. نتایج مطالعات نشان می‌دهد نتیجه در دو حالت تقریبا یکسان است. بسته به زمان شروع مصرف قرص، می‌توان زمان آغاز رابطه جنسی را تعیین کرد:
اگر درمان در روز سوم قاعدگی شروع شود، تخمک گذاری بین روز ۱۴ تا ۱۷ چرخه قاعدگی انجام می‌شود. در این حالت، رابطه جنسی باید در فاصله روزهای ۱۱ تا ۱۸، هر روز یا یک روز در میان انجام شود. اگر درمان قاعدگی در روز ۵ آغاز شود احتمالا بین روز ۱۶ تا ۱۹ تخمک گذاری خواهید داشت و در این حالت رابطه جنسی باید بین روز ۱۳ تا ۲۱ شروع شود.
برای تشخیص بهتر زمان تخمک گذاری می‌توانید از کیت تخمک گذاری اسفاده کنید. از زمانی که درمان تمام می‌شود باید تست تخمک گذاری را انجام دهید تا جواب مثبت شود که نشان می‌دهد نزدیک زمان تخمک گذاری هستید. و باید رابطه جنسی را شروع کنید.
قرص لتروزول را می‌توان برای درمان نازایی به شیوه آی یو آی استفاده کرد. گاهی کلومیفن همراه با لتروزول تجویز شده و همراه با هم در یک روز مصرف می‌شود.

عوارض جانبی لتروزول چیست؟
لتروزول از طریق کاهش سطح استروژن باعث تحریک تخمک گذاری می‌شود. سطح پایین استروژن به هر صورتی که باشد باعث می‌شود فرد علائم داشته باشد. مهمترین عوارض جانبی به شرح زیر است:
-خستگی؛
-سرگیجه؛
-سردرد؛
-ورم؛
-گُر گرفتگی؛
-تعریق شبانه؛
-تاری دید؛
-ناراحتی معده؛
-درد پستان؛
-مشکل برای خوابیدن؛
-لکه بینی یا خونریزی غیر نرمال قاعدگی.

رابطه قرص لتروزول و دوقلوزایی چیست؟
خطر بارداری دوقلویی و چند قلویی با لتروزول نسبت به کلومیفن کمتر است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر دچار تاری دید یا هر مشکل حاد دیگر شدید، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. ممکن است خانم‌ها دچار عارضه‌ای به نام سندروم تحریک بیش از حد تخمدان بشوند، که با علائمی مثل ورم تا اسهال تا تنگی نفس شدید و درد سینه ظهور می‌کند. البته این اتفاق خیلی نادر است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.