۱۹۶۷۹۹
۱۱۸۱
۱۱۸۱

کاهش نرخ باروری، آمار ناباروری در آمریکا

کاهش میزان باروری در ایالات متحده که به گزارش برخی نهادهای غیردولتی مانند مادرجونز و دیلی ۲۰ در آینده‌ای نه‌چندان دور به مشکلی بزرگ تبدیل خواهد شد.

کاهش میزان باروری در ایالات متحده که به گزارش برخی نهادهای غیردولتی مانند مادرجونز و دیلی ۲۰ در آینده‌ای نه‌چندان دور به مشکلی بزرگ تبدیل خواهد شد، کارشناسان اجتماعی و جمعیت‌شناسان را به فکر انداخته است. برای اینکه تاییدی برای این گفته داشته باشیم، از قول مرکز کنترل بیماری‌ها که به‌تازگی اطلاعات سایت خود را به صورت موقت برای سال جاری به‌روز کرده، می‌گوییم: «بله، واقعا میزان تولد کمتر شده است!»
براساس اعلام این مرکز، در دومین ربع سال جاری میلادی میزان تولد 61 بوده و بانک جهانی که از نهادهایی است که میزان تولد در جهان را مرتب دنبال می‌کند نیز می‌گوید، میزان باروری از سال 1960 میلادی به‌تدریج در جهان درحال کاهش است و از حدود 5/3 تولد برای هر زن در این سال به حدود8/1 تولد تا پایان سال 2015 میلادی رسیده است. جمعیت مادرجونز در جدولی میزان باروری را از سال 1975 میلادی در آمریکا بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که میزان باروری همزمان با آغاز بحران اقتصادی سال 2008 میلادی کاهش یافته است.
البته بی‌تردید عوامل بسیاری را می‌توان برای این کاهش برشمرد، ازجمله اینکه زنان بسیاری هستند که برای بچه‌دار شدن عجله‌ای نشان نمی‌دهند.
تابستانی که گذشت، مرکز کنترل بیماری‌ها گزارشی منتشر کرد که براساس آن، تعداد زنانی که دهه 40 زندگی خود بچه‌دار می‌شوند، به نسبت سال‌های قبل بیشتر شده است. از سوی دیگر، نوجوانان کمتری در سنین پایین در این کشور باردار می‌شوند. گزارش‌های بسیاری حاوی این نکته هستند که زنان ارتقای شغلی را به بچه‌دار شدن ترجیح می‌دهند.

بحران اقتصادی
بحران اقتصادی و تیرگی آینده مالی برخی مردم را از بچه‌دار شدن منصرف کرده است.
این گزارش با عنوان «سن مادر شدن در آمریکا بالا رفته است»، می‌گوید: «براساس آخرین گزارش مرکز ملی آمار سلامت آمریکا، متوسط سن اولین بارداری زنان آمریکایی که در سال 2000 میلادی، حدود 25 سال بوده، در سال 2014 میلادی به 3/26 سال رسیده است، اما این افزایش تدریجی از چند دهه قبل ادامه داشته، چنانچه سن اولین بارداری در سال 1970 میلادی، 4/21 سال بوده است.» به گزارش این مرکز، مهم‌ترین دلیل این افزایش، متوسط سن اولین بارداری مادران نوجوان از یک طرف و افزایش اولین بارداری مادران بالای 30 سال از سوی دیگر بوده است. در بررسی یک دوره 12ساله متوجه می‌شویم، آمار اولین بارداری میان خانم‌های جوان‌تر از 20 سال، 42درصد کم شده است، درعوض آمارها نشان می‌دهند، سن اولین بارداری در این دوره زمانی مرتب افزایش یافته است.

افزایش سن اولین بارداری مادران، افزایش فاصله بین دو بارداری
براساس آمارها، نه‌تنها سن اولین بارداری خانم‌ها در آمریکا بالا رفته، بلکه فاصله بین دو بارداری در این کشور نسبت به سال ۲۰۰۰میلادی، کمتر شده و از ۸/۲ سال در سال ۲۰۰۰ میلادی به ۴/۲ سال در سال ۲۰۱۴ میلادی رسیده است.
یکی از نویسندگان گزارش می‌گوید: «شاید دلیل کاهش فاصله دو بارداری در آمریکا این باشد که وقتی مادری در سن بالاتر باردار شد، احتمال تولد بچه‌های سوم و چهارم کمتر می‌شود و هرقدر فاصله بین بچه‌ها بیشتر باشد، احتمال اینکه خانواده شما کوچک‌تر باشد، بیشتر خواهد بود.»
وی ادامه می‌دهد: «یکی از دلایل کاهش میزان باروری در سال ۲۰۰۸ میلادی، بروز بحران اقتصادی است. به نظر می‌رسد مردم در شرایط بی‌ثبات اقتصادی ترجیح می‌دهند حتی‌الامکان تعهد کمتری به گردن بگیرند و داشتن بچه یکی از تعهدات است.»

ناباروری مردان
هرچند افزایش سن باروری می‌تواند یکی از دلایل کاهش میزان تولد باشد، اما همان‌طور که نیوزویک در تابستان سال گذشته گزارش داده بود، میزان اسپرم در مردان هم کاهش یافته و این مشکلی است که فقط مربوط به آمریکا نمی‌شود. پژوهشگران دنبال یافتن دلایلی برای این مساله هستند، اما به نظر می‌رسد آلودگی هوا، چاقی و استرس از عوامل اصلی ازدیاد تعداد مردانی است که تعداد اسپرم آنها رو به کاهش است. کارشناسان معتقدند بیشترین تمرکز بر ناباروری زنان است، بنابراین به خانم‌ها توصیه می‌کنند از تمرین‌های یوگا برای افزایش باروری تا برنامه‌هایی که روی تلفن همراه نصب می‌شوند، کمک بگیرند.

نقش آقایان فراموش نشود!
پیش‌بینی می‌شود گردش مالی صنایع مربوط به باروری تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۲۱میلیارد دلار برسد. در این میان انگار تمامی مسوولیت به‌ دنیا آمدن یک بچه برعهده مادر باشد، مردان فراموش شده‌اند، اما براساس آمارهای انجمن پزشکی باروری، مردان مسوول تمامی یا بخشی از ۴۰درصد از کل ناباروری‌ها هستند. سابقه عفونت، وضعیت پزشکی، عدم تعادل هورمونی و برخی عوامل دیگر از جمله عوامل ناباروری در مردان محسوب می‌شوند. مردان ساعت خاص بیولوژیک خود را دارند. از ابتدای دهه ۳۰ عمرشان، توان باروری در آنها به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند و از آنجا که تولید اسپرم تا پایان عمر مردان ادامه می‌یابد، بعد از ۴۰ سالگی احتمال انتقال بیماری‌های ژنتیکی مانند اوتیسم از طریق اسپرم نیز بیشتر می‌شود. شواهدی که تازگی کشف شده‌اند، نشان می‌دهند ناباروری در مردان جدی‌تر از آن بوده که تا به حال تصور می‌شده است. میزان اسپرم که مهم‌ترین سهم را در باروری مردان دارد، در سراسر جهان ازجمله آمریکا رو به کاهش است. گزارشی که پس از دریافت و بررسی هزاران گزارش در این زمینه چاپ شده، درنهایت می‌گوید میزان اسپرم مردان کشورهای غربی از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۱ میلادی، ۵۲درصد کاهش داشته است. البته پژوهشگران شاهد چنین افتی در کشورهای غیرغربی نبوده‌اند که این مساله بیشتر به نبود اطلاعات کمی نسبت داده می‌شود، اما در مطالعات انجام‌شده در چین و ژاپن نیز می‌توان افت شدید تعداد اسپرم را مشاهده کرد. شیب افت در سال‌های گذشته تندتر شده که نشان‌دهنده عمیق‌تر شدن بحران ناباروری در جهان است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.