۱۹۸۹۱۱
۱۲۰۵
۱۲۰۵

چسبندگی رحم باعث نازایی میشود؟

چسبندگی رحم (سندروم آشرمن) زمانی ایجاد می‌شود که زخمی بین دیواره رحم بوجود بیاید. در این حالت دیواره‌ها به هم متصل می‌‌شوند.

چسبندگی رحم (سندروم آشرمن) زمانی ایجاد می‌شود که زخمی بین دیواره رحم بوجود بیاید. در این حالت دیواره‌ها به هم متصل می‌‌شوند. چسبندگی رحم اغلب از طریق اشعه ایکس تشخیص داده می‌شود، که به آن عکسبرداری هیستروسالپنگوگرافی (HSG) می‌گویند. معمولا از یک هیستروسکوپ به منظور حذف چسبندگی رحم استفاده ‌می‌کنند. از روش لاپاراسکوپی نیز به منظور دیدن سطح رحم برای جلوگیری از سوراخ کردن آن در حین هیستروسکوپی استفاده می‌شود.

دلیل ایجاد چسبندگی رحم
دلیل اصلی ایجاد چسبندگی رحم آسیب به حفره رحمی است که در زنان باردار می‌تواند منجر به سقط جنین شود. هنگامی که به حفره رحم آسیب می‌رسد اغلب از جراحی سرپایی جهت درمان استفاده می‌شود.

علائم چسبندگی رحم
زنان مبتلا به چسبندگی رحم اغلب علائم آشکاری ندارند. این بیماری ممکن است باعث اختلال در قاعدگی یا ایجاد مشکل در بارداری شود و حتی ممکن است سبب نازایی گردد. بیماران ممکن است در لگن خود درد احساس کنند یا در زمان قاعدگی، درد‌های شدیدی داشته باشند.

چسبندگی رحم و نازایی
طبق مطالعات، نوع و شدت چسبندگی بر روی بارداری تاثیر می‌گذارد و حتی می‌تواند سبب نازایی در افراد شود. اگر شدت چسبندگی رحم، خفیف یا متوسط باشد، درمان آن می‌تواند حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد سبب بهبود کامل و بارداری موفق شود و در ضمن مشکلات قاعدگی را کاهش دهد. اما اگر چسبندگی رحم شدید باشد و صدمات جدی به آندومتر وارد شود، نرخ بارداری موفق بعد از درمان به ۲۰ تا ۴۰ درصد می‌رسد. در خانم‌هایی که دچار آسیب‌های شدید در مخاط رحم‌شان هستند، درمان‌های هیستروسکوپیک پاسخگو نبوده و این عارضه سبب نازایی می‌شود. در این موارد استفاده از یک رحم واسط شاید بهترین روش برای بارداری باشد. در بعضی موارد نیز بارداری می‌تواند از طریق دارو‌های کمک باروری یا درمان از طریق IVF انجام شود. بارداری بعد از درمان سندروم آشرمن، تا حد بسیار زیادی شانس لانه‌گزینی جنین را افزایش می‌دهد.

بعد از درمان چسبندگی رحم، چه خطر‌هایی برای بارداری وجود دارد؟
با توجه به اینکه سندروم آشرمن درمان شده چقدر شدید بوده است، خطرهای بارداری بعد از درمان می‌تواند متفاوت باشد. اگر شدت آن کم باشد بعد از حذف چسبندگی، بارداری تا حد زیادی بدون خطر است. اما اگر این سندروم شدیدتر باشد، خطرهای بارداری بیشتر می‌شود. برخی از این خطر‌ها عبارتند از:
سقط جنین در سه ماهه اول که البته این خطر در هر بارداری وجود دارد اما بعد از سندروم آشرمن بیشتر می‌شود.
آکرتای جفت جنین که در این عارضه، جفت در دیواره رحم رشد می‌کند. این مسئله برای جنین خطرناک نیست اما بعد از اینکه نوزاد به دنیا می‌آید اگر آکرتای جفت وجود داشته باشد، جفت گیر می‌کند و بیرون نمی‌آید. در یک مطالعه که بر روی ۱۳۷ خانم باردار انجام شد، مشاهده کردند که بعد از سندروم آشرمن، خطر بروز آکرتای جفت حدود ۹ درصد است.
گردن رحم نامناسب که ممکن است منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس شود. سندروم آشرمن ریسک بروز این عارضه را افزایش نمی‌دهد اما در زنانی که چندین بار سقط جنین داشته‌اند، خطر از دست رفتن جنین افزایش می‌یابد.
بعضی از پریناتولوژیست‌ها معتقدند که سندروم آشرمن رشد جنین در داخل رحم را به تاخیر می‌اندازد، به طوری که جنین آن طوری که باید رشد نمی‌کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.