تاثیر ال کارنیتین بر اسپرم، منفی است؟
ال کارنیتین یک مشتق اسید آمینه طبیعی است که اغلب به عنوان مکمل مصرف میشود و اغلب موارد کاربرد آن برای کاهش وزن و بهبود عملکرد مغز است.
ال کارنیتین یک مشتق اسید آمینه طبیعی است که اغلب به عنوان مکمل مصرف میشود و اغلب موارد کاربرد آن برای کاهش وزن و بهبود عملکرد مغز است. اما آیا تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری هم قابل توجه است؟
ال کارنیتین چیست؟
Carnitine یک مکمل غذایی است و نقش مهمی در تولید انرژی با حمل اسیدهای چرب به میتوکندری سلولهای شما دارد. میتوکندریها به عنوان موتورهای درون سلولهای شما عمل میکنند و چربیها را برای ایجاد انرژی قابل استفاده میسازند.
بدن شما میتواند ال کارنیتین را از آمینو اسید لیزین و متیونین تولید کند. برای اینکه مقدار زیادی از این ماده دربدن شما تولید شود، به میزان زیادی ویتامین C نیاز دارید.
علاوه بر ال کارنیتین تولید شده در بدن به صورت طبیعی، شما همچنین میتوانید مقدار بیشتری با خوردن محصولات حیوانی مانند گوشت یا ماهی دریافت کنید.
گیاه خواران و یا افرادی که دارای مسائل ژنتیکی خاص هستند قادر به تولید یا به دست آوردن کافی از این ماده نیستند. این باعث میشود، ال کارنیتین ماده مغذی ضروری شرطی باشد.
ال کارنیتین اولین بار در سال ۱۹۰۵ از گوشت گاو جدا شد و به عنوان مکمل مورد استفاده قرار گرفت.
کارنیتین در کلیه و کبد تولید و در بافتهای عضلانی، قلب، مغز و اسپرم ذخیره میشود. اما میتوان آن را از منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیات و آواکادو نیز دریافت کرد. غذاهای گیاهی منبع خوبی برای این ماده نیستند.
تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری اسپرم هابعضی افراد به دلیل عدم توانایی بدنشان برای تولید و رساندن آل کارنیتین به بافتها، دچار کمبود این ماده میشوند.
نقش این ماده در بدن بتا اکسیداسیون اسیدهای چرب بلند زنجیر است. در واقع اسیدهای چرب بلند زنجیر پس از فعال شدن بدون وجود ال کارنیتین قادر به عبور از میتو کندری جهت تولید انرژی نیستند.
کارنیتین در محافظت از DNA و غشای سلول در برابر رادیکالهای آزاد نیز نقش دارد. از مزایای مصرف ال کارنیتین میتوان اثر چربی سوز، بهبود عملکرد ورزشکاران استقامتی، کاهش وزن، ناباروری مردان، کاهش استرس اکسیداتیو را نام برد.
برخی از عوارض جانبی ال کارنیتین عبارت است از: استفراغ، حالت تهوع، سردرد، اسهال، آبریزش بینی، بیقراری و مشکل خواب.
ناباروری چیست؟
ناباروری به وضعیتی گفته می شود که فردی به مدت شش ماه تا یک سال (بسته به سن فرد) به صورت جلوگیری نشده، رابطه جنسی داشته باشید ولی باردار نشود.
در واقع علامت اصلی ناباروری همان باردار نشدن است و ممکن است فرد علاوه بر این علامت هیچ گونه نشانه یا علائم دیگری را مشاهده نکند.
علائم ناباروری به علل ناباروری بستگی دارد. بسیاری از شرایط پزشکی و سلامتی می توانند باردار شدن را دشوار کنند. البته در برخی موارد هیچگونه علت مشخصی برای ناباروری فرد تشخیص داده نمی شود.
حدود ۴۰ درصد از مشکلات بارداری مربوط به مردان بوده که از علل آن میتوان به مواردی همچون علل ژنتیکی، ناهنجاریهای ساختمانی و اندامی، بیماریهای عفونی، اختلالات هورمونی، اختلالات مربوط به اسپرم و عوامل محیطی مانند الودگیها و استرس اکسیداتیو اشاره کرد.
اختلالات مربوط به تولید اسپرم سر دسته علل ناباروری در مردان است و به همین دلیل درمان آن حائز اهمیت است.
جهت ارزیابی باروری
مردان از انالیز اسپرم میشود که این آزمایش در چندین نوبت صورت میگیرد.
روشهای کمک باروری زیادی امروزه جهت درمان ناباروری استفاده میشود که هزینههای درمانی زیادی را به زوجین جوان تحمیل میکند، در عوض استفاده از درمانهای دارویی هم هزینه کمتری دارد و هم قابل دسترستر برای تعداد بیشتری از زوجین است.
تاثیر تغذیه بر باروری
کیفیت اسپرم تا حد زیادی به مقدار آنتی اکسیدانهای موجود در رژیم غذایی بستگی دارد که قدرت و سلامت اسپرم را تضمین میکنند. رعیات برخی نکات و ایجاد برخی تغییرات می تواند تاثیر زیادی بر میزان باروری کیفیت اسپرم ها داشته باشد. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متنوع سرشار از مواد مغذی که حاوی مقدار زیادی ماهی، سبزیجات، غلات سبوسدار و آنتیاکسیدانها باشد، میتواند مستقیما بر فعالیت اسپرمها اثر گذاشته و از نقایص اسپرمی جلوگیری نماید.
در این بین جایگزینی روغنهای مایع و غیر اشباع گیاهی به جای روغنهای جامد هیدروژنه که دارای اسیدهای چرب ترانس هستند حائز اهمیت است.
تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری اسپرم هامواد مغذی که امروزه به عنوان درمان خوراکی منجر به بهبود پارامترهای تعداد و تحرک اسپرم میشود شامل ال کارنیتین، آرژینین، روی و همچنین آنتی اکسیدانهای بیشماری مانند سلنیوم، ویتامینB۱۲، کوآنزیم Q۱۰، ویتامین Cو E.
تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری
درمان ناباروری مردانه شامل رویکردهای خاص و تجربی است. رویکردهای خاص به درمان علت بستگی دارد و شامل ارزیابی کامل بیمار می شود. در مقابل، رویکردهای تجربی به یک پاتوفیزیولوژی اختصاصی نمی پردازند و برای انتخاب بیمار دقیق نیستند.
در حالی که ناباروری مردانه ایوپاتیک شامل بخش بزرگی از موارد ناباروری مردانه می شود، راه حل کلیدی موثر، هنوز هم کمک به تولید مثل، یک گزینه پر هزینه است که آسیب شناسی اصلی را حل نمی کند. جستجو برای علت و درمان موثر برای ناباروری مردانه ایدوپاتیک هنوز ادامه دارد.
یکی از داروهای مورد استفاده برای درمان ناباروری مردانه؛ ال کارنیتین است. این پیشنهاد بر اساس این واقعیت بود که ال کارنیتین یک کوآ فاکتور در حمل اسیدهای چرب زنجیره ای طولانی در داخل میتوکندری ها و اکسایش آنها است، بنابراین اسپرم با یک بستر انرژی لازم نیروی محرکه لازم را خواهد داشت.
چندین مطالعه کنترل شده و کنترل نشده از تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری در سراسر جهان حمایت میکند.
برخی از عوامل محیطی و تغذیهای میتوانند با ایجاد اثرات منفی بر روی اسپرماتوژنز منجر به ناباروری در مردان شوند.
بالاترین غلظت کارنیتین در بدن انسان در اپیدیدیم با غلظتی ۲۰۰۰ برابر غلظت آن در خون است. طی تحقیقات متعدد در مورد تاثیر ال کارنیتین بر ناباروری با علت ناشناخته در مردان انجام شده است که کاهش سطح کارنیتین را درمایع منی در مردان نابارور نشان دادهاند.
تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری از عواملی است که نقش مهمی در تحرک اسپرم دارد، بنابراین کمبود آن میتواند قدرت باروری مرد را کاهش دهد.
تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری اسپرم هایکی از عوامل تاثیر گذار که دلیل عمده ناباروری در مردان است استرس اکسیداتیو است. غلظت رادیکالهای آزاد اکسیژن در مایع منی مردان نابارور افزایش یافته که منجر به تخلیه ذخایر ATP اسپرم و از دست دادن قدرت حرکت آنها میشود.
ال کارنیتین به عنوان آنتیاکسیدانی طبیعی جهت تولید انرژی از اسیدهای چرب بلند زنجیر فاکتوری ضروری است، همچنین این ماده نقش حیاتی در بالغ شدن اسپرمها در مجرای تولید مثلی مردان دارد.
تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری میتواند با جلوگیری از تشکیل رادیکالهای آزاد، سلولها را در برابر پراکسیداسیون لیپیدی محافظت نماید.
در واقع تحرک، بلوغ اسپرم و فرآیند اسپرماتوژنیک تحت تاثیر تامین انرژی است که کارنیتین به دلیل غلظت بالای مایع اپی دیدیمی و تسریع متابولیسم چربیها جهت تولید انرژی نقش کلیدی در باروری و متابولیسم اسپرم ایفا میکند.
تحقیقات نشان میدهند که شروع حرکت اسپرم با افزایش ال کارنیتین در اپیدیدیم و سلولهای اسپرم در ارتباط است.
دانشمندان در مطالعهای در باب تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری دریافتند در مردانی که برای ۴ ماه روزانه ۳ گرم ال کارنیتین مصرف کردند، تعداد و کیفیت اسپرمها افزایش یافت و میزان بارداری همسران آنها تا ۲۰ درصد افزایش یافت و همچنین در مطالعه دیگری مشخص شد که مصرف روزانه ۲ گرم آل کارنیتین به مدت دو ماه توسط مردان نابارور باعث افزایش زیادی در غلظت و حرکت کلی اسپرم شده است.
نکته آخر
به عنوان نکته آخر در مورد تاثیر ال کارنیتین بر میزان باروری می توان به این نکته اشاره کرد که آنتیاکسیدان درمانی و به ویژه استفاده از ال کارنیتین میتواند به عنوان روشی غیر هورمونی در مردانی که منشا ناباروری آنها استرس اکسیداتیو و رادیکالهای آزاد است، مورد استفاده قرار داد.
نظر کاربران
سلام آیا مصرف قرص
سلنیوم. ویتامین ای . کو آنزیمQ10
قرص جسینگ رویال و زینک پلاس تاثیری بر تقویت اسپرم داره تعداد اسپرمم ۱۱۴ میلیون و از لحاظ شکلی و جنبش یکم ضعیفه
پاسخ ها
سلام و ممنون از توجهتون
برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید
https://moshavere.niniban.com/