درباره عمل آی وی اف، بایدها و نبایدهای پس از آن
یک متخصص زنان و زایمان درباره عمل IVF برای باروری و بایدها و نبایدهای پس از انجام آن توضیح داد.
یک متخصص زنان و زایمان درباره عمل IVF برای باروری و بایدها و نبایدها پس از انجام آن توضیح داد.
مهراندخت نکاوند متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: یکی از روشهای کمک کننده به باروری برای درمان ناباروری لقاح خارجی رحمی در شرایطی مشابه با رحم مادر است و جنین با کمک دستگاه انکوباتور به داخل رحم مادر گذاشته میشود.
وی درباره عوارض عمل IVF برای مادران گفت : احتمال مسمومیت و فشار خون حاملگی، زایمان زودرس، سزارین، خونریزیهای بعد از زایمان، پرکاری تیروئید، دیابت و مقاومت به انسولین در طول مدت بارداری مادر ممکن است بالا برود و حتی در مواردی افزایش مایع دور جنین اجازه تنفس راحت را به مادر نخواهد داد و در مواردی مادر به مراقبتهای ویژه و بستری طولانی مدت در منزل و مراکز پزشکی نیاز دارد.
متخصص زنان بیان کرد: اگر پس از عمل انتقال جنین، درد متوسط یا شدید بروز کند مادر باردار باید با پزشک خود تماس بگیرد و در این موارد پزشک عواملی همچون عفونت، چرخش تخمدان و سندرم تحریک بیش از حد تخمدان را بررسی خواهد کرد.
وی گفت: حدود ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از انتقال جنین، باید آزمایش خون انجام و میزان برخی هورمونها بررسی می شود و تا چند روز که نتایج آزمایش ها مشخص شود مادر باید صبر پیشه کند.
موارد احتیاط بعد از عمل IVF
مهراندخت نکاوند درباره موارد احتیاط بعد از عمل IVF اظهار کرد :استفاده از وان حمام یا شنا کردن به مدت ۴۸ ساعت پس از انتقال جنین نباید انجام بگیرد همچنین از انجام فعالیت های فیزیکی شدید همچون دویدن، ایروبیک یا تنیس و بلند کردن اجسام سنگین اجتناب شود.
وی یادآوری کرد: این نوع درمان برای مادران و پدارنی که نمیتوانند به طور طبیعی دارای فرزند شوند مناسب است، اما همه اینها در صورتی است که تمام آزمایش های انجام و شرایط بهداشتی و پزشکی کاملا رعایت شود، البته ممکن است این عمل چندان جواب مثبتی ندهد و موجب بارداری نشود زیرا ممکن است به دلیل وجود بیماری خاصی در مادر عمل IVF چندین بار انجام شود و باز هم پاسخ دیده نشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼