۲۰۷۹۵۵
۱۲۸۴
۱۲۸۴

درمان مشکل ناباروری، توسط روش‌های کمک‌ باروری

روش‌های کمک‌ باروری، درمان‌هایی حاصل از لقاح تخمک و اسپرم و رشد رویان خارج از بدن است.

روش‌های کمک باروی یا art به مجموعه‌ای از روش‌های درمانی ناباروری می‌گویند که در آن لقاح تخمک و اسپرم، خارج از رحم و در آزمایشگاه توسط متخصص انجام می‌شود و تخمک بارور مجدداً به بدن مادر منتقل خواهد شد. یکی از شناخته‌شده‌ترین این روش‌ها لقاح خارج از رحم یا ivf است. شما می‌توانید قبل از شروع درمان در رابطه با این روش‌ها بیشتر بدانید. در این مطلب می‌توانید با انواع روش‌های کمک‌باروری آشنا شوید.

روش‌های کمک‌باروری
روش‌های کمک‌ باروری، درمان‌هایی حاصل از لقاح تخمک و اسپرم و رشد رویان خارج از بدن است. روش‌های کمک‌باروری شامل ivf و چند روش مشابه آن است. این روش‌ها معمولاً در کنار داروهای باروری به کار گرفته می‌شود تا میزان موفقیت را افزایش دهد. حدود ۲۲ درصد از موارد درمان با روش‌های کمک‌باروری به تولد یک نوزاد منجر می‌شود.
روش‌های کمک‌باروری، تهاجمی و پرهزینه است و امکان دارد عوارض جانبی نیز داشته باشد. هنگامی که بیش از یک رویان در داخل رحم قرار داده می‌شود، امکان بارداری چندقلویی افزایش پیدا می‌کند، اما تا به حال، عوارض سلامت درازمدتی برای کودکان متولدشده با استفاده از این روش‌ها مشاهده نشده است. برای بسیاری از افرادی که با مشکلات باروری روبه‌رو هستند، روش‌های کمک‌باروری بهترین شانس داشتن فرزندی بیولوژیکی است.

تکنیک‌های رایج روش کمک‌باروری
پزشک با توجه به شرایط زن و مرد هر کدام از تکنیک‌های کمک‌باروری را انتخاب می‌کند. در صورت موفقیت‌آمیز نبودن یک تکنیک بعد از چند دورۀ درمان، پزشک ممکن است به سراغ تکنیک‌های دیگر برود. در زیر به متداول‌ترین تکنیک‌های روش‌های کمک‌باروری اشاره شده است:
لقاح خارج از رحم یا ivf
بیشترین موارد استفاده از روش‌های کمک‌باروری را روش ivf تشکیل می‌دهد. در این روش تخمک‌ها در آزمایشگاه با اسپرم همسر شما ترکیب می‌شوند. بعد از لقاح، سه تا پنج روز به رویان‌های حاصل فرصت رشد داده می‌شود و سپس به رحم زن منتقل خواهند شد.
میکرواینجکشن (icsi)
اگر در روش ivf، تعداد اسپرم‌های باکیفیت مرد کم باشد، برای لقاح تخمک و اسپرم از روش میکرواینجکشن استفاده می‌شود. امروزه این روش عمده‌ترین روش لقاح در فرایند ivf است. در این روش به جای این که طبق روش‌های قدیمی، تعداد زیادی اسپرم در مجاورت تخمک قرار داده شود، یک اسپرم به طور مستقیم به داخل تخمک تزریق می‌شود. بعد از لقاح، رویان‌های حاصل به مدت سه تا پنج روز رشد می‌کنند و سپس به رحم شما منتقل می‌شوند.
تخمک‌ها یا رویان‌های اهدایی
اگر زن قادر به باروری از طریق تخمک خود نباشد، می‌توان درمان ivf را با استفاده از تخمک اهدایی یک زن دیگر انجام داد. تخمک‌های اهدایی با اسپرم شوهر ترکیب می‌شود و رویان به رحم زن گیرنده منتقل می‌شود. این روش همچنین می‌تواند با یک رویان اهدایی یا اسپرم اهدایی انجام شود.
رحم جایگزین یا اجاره‌ای
اگر امکان باروری رویان در رحم مادر امکان‌پذیر نباشد، پزشک می‌تواند رویان زن و مرد را در رحم جایگزین یک زن دیگر قرار دهد. همچنین امکان دریافت رویان اهدایی در یک رحم جایگزین نیز امکان‌پذیر است.

سایر تکنیک‌های روش کمک‌باروری
برخی از روش‌های کمک‌باروری نیاز به جراحی دارند و به همین دلیل، تهاجمی‌تر محسوب می‌شوند. از آنجا ‌که شانس موفقیت این تکنیک‌ها نیز مشابه روش ivf است، پزشکان معمولاً از تکنیک‌های متداول کمک‌باروری مثل ivf استفاده می‌کنند. در برخی موارد ممکن است با توجه به شرایط، پزشک نیاز به استفاده از سایر روش‌های کمک‌باروری را تشخیص دهد. برخی از روش‌های کمک‌باروری که کمتر متداول است در زیر آمده‌اند:
روش gift
در روش gift، تخمک‌ها در آزمایشگاه با اسپرم مرد ترکیب و بلافاصله پس از آن از طریق یک برش کوچک در شکم به لوله‌های رحم منتقل می‌شود. در نتیجه عمل لقاح در داخل بدن خود زن اتفاق می‌افتد و رویان به ‌طور طبیعی کاشته می‌شود.
روش zift
در روش zift، تخمک‌های زن در آزمایشگاه با اسپرم مرد مخلوط می‌شود، با این تفاوت که پزشک منتظر می‌ماند تا لقاح اتفاق بیفتد و سپس رویان از طریق یک برش کوچک در شکم به لوله‌های رحم انتقال داده می‌شود.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.