تمرینات مفید کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد
گردن گرفتن نوزاد یکی از اولین مهارتهای حرکتی است که او یاد میگیرد. در این مقاله تمرینات مفید کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد را برایتان توضیح میدهیم.
گردن گرفتن نوزاد یکی از اولین مهارتهای حرکتی است که او یاد میگیرد. در این مقاله تمرینات مفید کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد را برایتان توضیح میدهیم.
در این مقاله میخوانید:
- کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد
- نکات کلیدی کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد
- تمرینات مفید کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد
- حمل کودک روی سینه
- به پشت دراز بکشید
- دراز کشیدن به پهلو
- آموزش نگه داشتن سر در راستای بدن
- حمل کودک روی بازویتان
- نشاندن کودک روی صندلی نوزاد
- نشاندن نوزاد در آغوشتان
- خواباندن نوزاد به شکم روی زمین
- خواباندن نوزاد روی یکی از پاهایتان
- قرار دادن نوزاد روی توپ
- نشاندن نوزاد روی توپ
- خلاصه
کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد
آیا کودک شما 2 تا 4 ماهه است و هنوز سر خود را بلند نمیکند، یا به اصلاح گردن نمیگیرد؟ در یک ماهگی کودک، باید متوجه شوید که او هنگام خوابیدن روی شکم، سر خود را از یک طرف به طرف دیگر میچرخاند. در ۴ ماهگی، کودک باید بتواند در حالت نشسته سر خود را بالا نگه دارد. ایجاد کنترل قوی سر، یک فرآیند تدریجی است که در 6 ماه اول زندگی کودک انجام میشود. تمرینات مفید کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا به کودک کمک کنید تا ماهیچههای مورد نیاز برای ایجاد کنترل روی گردنش را تقویت کند.
نکات کلیدی کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد
یاد گرفتن بالا نگه داشتن سر و تنه، یکی از اولین مهارتهای حرکتی است که کودک یاد میگیرد. عضلات قوی گردن، شکم و پشت برای رشد مهارتهای حرکتهای بعدی مانند نشستن، ایستادن و مهارتهای دست/ انگشت مهم هستند. یکی از تمرینات مهم برای توسعه کنترل سر و تنه، تمرینات شکم است. مهم است که کودک فعالیتهای مربوط به شکم را زمانی که بیدار و تحت نظارت است، تمرین کند. سعی کنید این فعالیتها را در روز و زمانهایی که فرزندتان خوشحال و آماده بازی است، انجام دهید.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص اطفال
تمرینات مفید کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد
با انجام تمرینات مفید کاردرمانی میتوانید به گردن گرفتن نوزاد کمک کنید:
حمل کودک روی سینه
باسن و پشت فرزندتان را بگیرید. این تمرین خوبی برای تقویت شکم است. وقتی فرزندتان قویتر میشود، سر خود را بالا میگیرد تا به اطراف نگاه کند و سپس میتوانید او را روی شانههای خود حمل کنید.
به پشت دراز بکشید
به پشت دراز بکشید و کودک را به شکم روی سینه خود قرار دهید. در این حالت، بازوهای کودک باید رو به جلو باشد تا بتواند به سمت بالا فشار بیاورد و سر خود را بلند کند تا بتواند شما را ببیند.
بیشتر بخوانید: شرایط ختنه نوزادان، همه چیز را بدانید!
دراز کشیدن به پهلو
در حالی که خودتان مراقب کودک هستید، او را به پهلو بخوابانید. دراز کشیدن به پهلو به رشد ماهیچههای شکم و پشت کمک میکند و موقعیتی است که کودک با قرار گرفتن در آن، غلتیدن را آرامآرام یاد میگیرد. همچنین به کودک کمک میکند تا یاد بگیرد دستهایش را به هم نزدیک کند. ابتدا لازم است یک پتو را در پشت و جلو کودک قرار دهید تا به او کمک کنید به حالت درازکش روی پهلو بماند. به آرامی، پای بالایی او را روی بالای پای پایینی خم کنید. مطمئن شوید که هر دو بازو رو به جلو هستند و کودک میتواند آنها را به هم نزدیک کند.
در این حالت، اسباببازیهای رنگارنگ، یا یک آینه اسباببازی جلو کودک قرار دهید تا او تشویق شود که سرش را جلو بیاورد و به وسایل نگاه کند.
این حالت را به دو پهلوی چپ و راست تمرین کنید. این کار همچنین به جلوگیری از صاف شدن بیش از حد سر کودک در یک طرف کمک میکند.
آموزش نگه داشتن سر در راستای بدن
فرزندتان را طوری روی پشتش قرار دهید که سرش همراستا با بدنش باشد. اگر نمیتواند به تنهایی خودش را در این وضعیت نگه دارد، دست خود را روی سینه او قرار دهید تا ثبات بیشتری داشته باشد. او را تشویق کنید که به شما یا یک اسباببازی نگاه کند. به کودک خود کمک کنید تا دستش را به سمت دهانش ببرد. میتوانید این فعالیت را در حالی که فرزندتان را در آغوشتان نگه داشتهاید، امتحان کنید.
ابتدا فرزندتان باید بتواند سرش را در وسط نگه دارد، سپس تمرین کنید که سرش را از یک طرف به سمت دیگر حرکت دهد. به آرامی جهت خودتان یا اسباببازی را تغییر بدهید تا کودک برای دیدن شما یا اسباببازی سرش را بچرخاند.
بیشتر بخوانید: خواباندن نوزاد روی شکم، درست یا غلط؟
حمل کودک روی بازویتان
کودک را در آغوش بگیرید و در صورت لزوم از تنه و باسن کودک حمایت کنید. او را تشویق کنید تا سرش را بالا نگه دارد تا به اطرافش نگاه کند. بازویی را که فرزندتان را روی آن حمل میکنید تغییر دهید تا عضلات گردن و پشت او در دو طرف بدنش تقویت شود.
نشاندن کودک روی صندلی نوزاد
کودک خود را تشویق کنید که مدت زمان کوتاهی را به صورت عمودی در یک صندلی حمایتی نوزاد بنشیند. اگر لازم است در دو طرف نوزاد، پتو یا بالش قرار دهید تا نوزاد به آنها تکیه کند.
نشاندن نوزاد در آغوشتان
در حالی که نوزاد را در حالت نشسته بغل کردهاید، یک دست خود را روی سینه کودک و دست دیگر خود را روی پشت او قرار دهید. با دستهای خود فشار ملایمی به داخل و پایین وارد کنید. این کار به کودک کمک میکند تا راحتتر سر خود را بلند کند.
در ابتدا این کار برای او دشوار خواهد بود و سرش تا زمانی که قویتر شود، به اطراف تکان میخورد. دست خود را نزدیک گردن نوزاد قرار دهید تا سر و گردن او را حمایت کنید.
همانطور که فرزندتان قویتر می شود، میتوانید سعی کنید به آرامی او را به هر طرف خم کنید تا یاد بگیرد که سرش را همراستا با بدن نگه دارد.
بیشتر بخوانید: ترکیب دو شیر خشک، مشکلی برای نوزاد ندارد؟
خواباندن نوزاد به شکم روی زمین
یک پتوی لوله شده را روی زمین قرار دهید و کودک را به شکم روی آن بگذارید. مطمئن شوید که بازوهای کودک رو به جلو قرار دارند. او را تشویق کنید تا وزنش را روی دستهایش بیندازد و سرش را بالا بگیرد. به آرامی روی باسنش فشار دهید تا انعطاف بیشتری ایجاد کنید. این کار به کودک کمک میکند تا سرش را راحتتر بالا نگه دارد.
خواباندن نوزاد روی یکی از پاهایتان
در حالی که چهارزانو نشستهاید، نوزاد را به شکم روی یکی از رانهایتان بخوابانید. از پشت و باسن او حمایت و کودک را تشویق کنید که سرش را بالا بیاورد و به اطراف نگاه کند.
قرار دادن نوزاد روی توپ
کودک را روی شکمش روی یک توپ ورزشی قرار دهید. از کودک خود حمایت کنید و به آرامی به باسن او فشار بیاورید تا بتواند سرش را بلند کند. به آرامی کودک را روی توپ به جلو، عقب و پهلو به پهلو تکان دهید.
بیشتر بخوانید: میوه برای نوزاد هشت ماهه
نشاندن نوزاد روی توپ
کودک را در حالت نشسته روی یک توپ ورزشی بزرگ قرار دهید و با دستتان او را حمایت کنید. به آرامی کودک را روی توپ به اطراف تکان دهید. او را تشویق کنید تا سر خود را بلند و پشتش را صاف کند تا بتواند اطرافش را ببیند.
خلاصه
همانطور که گفتیم، یاد گرفتن بالا نگه داشتن سر و تنه، یکی از اولین مهارتهای حرکتی است که کودک یاد میگیرد. با تمرینات مفید کاردرمانی برای گردن گرفتن نوزاد، عضلات گردن او تقویت میشود و میتواند سرش را بالا نگه دارد.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼