۱۰۳۴۵۸
۶۵۸۶
۶۵۸۶

عفونت قارچی در نوزادان، درمان مناسب

همان طور که می دانید بسیاری از میکروارگانیسم هایی که با چشم دیده نمی‌شوند، در اطراف ما وجود دارند.

همان طور که می دانید بسیاری از میکروارگانیسم هایی که با چشم دیده نمی‌شوند، در اطراف ما وجود دارند.

این میکروارگانیسم ها روی بدن انسان‌ها می‌نشینند و در انسان سالمی که قدرت دفاعی بالایی دارد مشکلی را ایجاد نمی‌کنند، اما گاهی اوقات، اوضاع کمی فرق می‌کند و هنگامی که این موجودات ریز روی بدنی که محیط مناسبی برای رشد آن‌ها دارد، می‌نشینند و ایجاد عفونت می‌کنند.

این محیط مناسب شامل محیط گرم و مرطوب و تاریک و دور از جریان هوا می باشد، مثل بین انگشتان دست و پای نوزاد. دهان نوزاد و محل پوشیدن پوشک نیز یکی دیگر از این محیط‌ها می‌باشد.

معمولا اشخاصی که به تازگی مسئولیت مادر و یا پدر بودن را تجربه می‌کنند، قارچ بین انگشتان دست و پای نوزادان خود را نمی‌شناسند و از آن به عنوان پوسته بین انگشتان یاد می‌کنند که بوی بدی می‌دهد. در حقیقت بوی بد بین انگشتان نوزادان به سبب رشد و تکثیر قارچ می‌باشد که تظاهر آن به شکل پوسته های سفیدرنگ می‌باشد.

والدین باید این قارچ‌ها و محیط‌های رشد آن در بدن نوزاد را بشناسند و نسبت به برطرف کردن آن‌ها اقدام کنند.

اگر قارچی بین انگشتان دست و پای نوزاد به وجود بیاید و مادر متوجه آن نشود، ممکن است نوزاد دست خود را وارد دهان خود کند و این قارچ وارد محیط دهان و از آن وارد گلو و مری و سیستم گوارشی شود و برفک دهان نوزاد را ایجاد کند.

اگر برای بثورات پوشک کودک خود از کرم‌های ضد قارچ استفاده کردید و نتیجه ای نگرفتید، پیشنهاد می‌شود که نوع پوشک کودک خود را عوض کنید، زیرا بعضی از کودکان به مواد بعضی پوشک‌ها حساسیت دارند، بدون آنکه عفونت قارچی وجود داشته باشد

راه‌های غلبه بر عفونت‌های قارچی کودکان
۱- بثورات پوستی ناشی از پوشک: یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین قسمت بدن نوزاد که محیط مناسبی را برای رشد و تکثیر قارچ‌ها ایجاد می‌کند، محلی است که پوشک بسته می‌شود. اگر بثورات پوستی در این محل بیش از دو روز طول بکشد و هاله‌های قرمز رنگی را در این محل ایجاد کند، باید به قارچی بودن این عفونت گمان برد.

در این حالت پیشنهاد می‌شود که از پاک کردن محل ادرار و مدفوع کودک با دستمال مرطوب اجتناب کنید و آن را با آب گرم و صابون شستشو دهید و سپس با دستمال تمیز کاملا محل را خشک کنید.

توجه کنید که صابون مخصوص کودک باشد و ترکیبات آنتی باکتریال نداشته باشد. هم چنین پیشنهاد می‌شود که هر چند روز چند مرتبه پای کودک را با وسیله‌ای مانند سشوار خشک کنید. زود به زود پوشک او را تعویض کنید تا رطوبت ناشی از ادرار، سبب سوزش بیشتر پوست او و قرمزی پوستش نشود.

برفک دهان نوزاد
۲- برفک دهان نوزادان و کودکان: قارچ کاندیدا آلبیکانس می‌تواند وارد دهان نوزادان شود و لایه سفیدرنگی را (معروف به برفک دهان) بر روی زبان و قسمت‌های داخلی گونه‌ها، ناحیه گلوی نوزاد ایجاد کند.

در صورت ملاحظه سفیدی‌های غیر طبیعی در مناطقی که ذکر شد، حتما کودک را نزد پزشک اطفال ببرید.

۳- قارچ بین انگشتان: قارچ کاندیدا می‌تواند در بین انگشتان و زیر ناخن و اطراف آن در بین چین‌های کف دست ایجاد شود و با بردن دست به سمت دهان، این قارچ وارد دهان نوزاد شود.

برای غلبه بر این عفونت حتما روزی حداقل یک مرتبه دست‌های کودک خود را بشویید و مناطق بین انگشتان و چین‌های کف دست را از قارچ پاک کنید و دست‌های او را خشک و تمیز نگه دارید. اگر این عفونت پیشرفته باشد، می‌توانید از پماد‌های ضد قارچ با تجویز پزشک استفاده کنید.

۴- عفونت قارچی در دوره شیردهی: ممکن است مادری در دوران شیردهی به عفونت قارچی مبتلا شود و نگران انتقال این عفونت به کودک خود باشد. مادر در این وضعیت باید به پزشک مراجعه کند تا عفونت را از بین ببرد. علاوه بر این می‌تواند با رعایت رژیم غذایی که در آن موادغذایی مانند ماست و سیر می‌باشد، هر چه سریع‌تر بر عفونت قارچی غلبه کند.

علاوه بر این مادر باید از سایر محصولات لبنی غیر از ماست اجتناب کند، زیرا قند موجود در این محصولات به رشد هر چه بیشتر قارچ‌ها می انجامد و روند درمان عفونت قارچ را به تأخیر می‌اندازد. مصرف قندهای ساده نیز در این شرایط کمتر پیشنهاد می‌شود.

توصیه ها
- اگر کودکتان غذا خوردن را آغاز کرده است می‌توانید برای جلوگیری از بروز عفونت قارچی در او، ماست به صورت روزانه به او بدهید. مصرف ماست می‌تواند قارچ‌ها را از بین ببرد.

پوشک بچه
- هر نوع بثورات پوشک در کودک که بیشتر از چهار روز به طول بیانجامد، باید مورد بررسی بیشتر و معاینه توسط پزشک اطفال قرار بگیرد تا نوع این بثورات تشخیص داده شود و احتمال بروز اختلال در سیستم ایمنی کودک بررسی شود.

- مصرف هر گونه کرم و پماد در پوستی که ترشح دارد و مایع از آن تراوش می گردد، در قسمتی که پوشک بر روی آن بسته می‌شود، پیشنهاد نمی‌شود.

- اگر برای بثورات پوشک کودک خود از کرم‌های ضد قارچ استفاده کردید و نتیجه ای نگرفتید، پیشنهاد می‌شود که نوع پوشک کودک خود را عوض کنید، زیرا بعضی از کودکان به مواد بعضی پوشک‌ها حساسیت دارند، بدون آنکه عفونت قارچی وجود داشته باشد.

- درمان هر چه سریع تر عفونت‌های قارچی نوزادان و کودکان به والدین آن‌ها پیشنهاد می‌شود، زیرا در صورت پیشرفت عفونت قارچی، محل‌های مورد نظر دردناک و متورم و قرمز می‌شوند و کودک بی تابی می‌کند و ممکن است اشتهای او کم شود و حتی شیر نخورد و این نکته در وزن گیری کودک تأثیر منفی می گذارد و کودک دچار سوء تغذیه می گردد.

- اگر به تجویز پزشک، آنتی بیوتیک را برای کودک آغاز می‌کنید، حتما داروی او را سر وقت و به همان میزانی که پزشک پیشنهاد کرده است مصرف کنید. همان‌طور که می‌دانید داروهای آنتی بیوتیک اگر سر ساعت مصرف نشوند، عوارض ایجاد می‌کنند.

- مصرف بعضی داروها احتمال ابتلای کودک را به عفونت قارچی بالا می‌برد. در صورت استفاده دارو برای کودک خود، این امر را به پزشک کودک خود اطلاع دهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.