عمل هسته-افشانی واژنی در واقع جمع آوری باکتریهای واژن مادر به کمک پانسمان و مالیدن آن به دهان، چشمها، صورت و پوست نوزاد است.
عمل هسته-افشانی واژنی در واقع جمع آوری باکتریهای واژن مادر به کمک پانسمان و مالیدن آن به دهان، چشمها، صورت و پوست نوزاد است. متخصصان پزشکی در سرتاسر دنیا به طور روز افزونی از این روش استفاده میکنند که گفته میشود مزیتهای زیادی برای نوزاد دارد. اما طی تحقیقی که اخیرا انجام شد محققان دریافتند که متخصصان باید در این زمینه دست نگه دارند تا تحقیقات کاملتری دربارهی مزایای این باکتری صورت گیرد.
این باکتری که نوزادان طی نخستین ماههای تولد خود در معرض آن قرار میگیرند میتواند بر سلامت آنها در طولانی مدت تأثیر بگذارد. نوزادانی که با روش سزارین به دنیا میآیند، در واقع در معرض این باکتری در واژن قرار نمیگیرند. این باعث میشود تا به شکل متفاوتی رشد کرده و باکتری رودهی آنها تنوع کمتری داشته باشد. با عمل هسته افشانی واژنی، پزشکان قادرند تا باکتری مفید و سالم را داخل بدن نوزاد پخش کنند.
این باور وجود دارد که هسته افشانی واژنی میتواند باعث انتقال باکتریهایی شود که نوزاد آنها را از دست داده و در عین حال در برابر باکتریهای مضر هم از او محافظت میکند. اگر این مسئله حقیقت داشته باشد، میتواند مزیتهایی برای سلامت نوزاد خصوصا برای سیستم گوارش و ایمنی او به همراه داشته باشد. مثلا محققان دریافتهاند نوزادانی که با سزارین به دنیا میآیند کمتر دچار بیماریهای گوارشی نظیر سندروم رودهی تحریکپذیر و انواع آلرژیها میشوند. البته باید گفت هنوز در این زمینه تحقیقات کافی انجام نشده است.
برخی از زنان دچار بیماریهای مقاربتی مانند سوزاک یا هرپس هستند. اگر این بیماری از طریق پنبهای که برای پاک کردن باکتری استفاده میشود به نوزاد انتقال یابد، این پاتوژنها باعث بروز آسیبهای مختلف مانند عفونت و حتی مرگ در نوزاد خواهند شد. در شرایطی که ۳۲ درصد از زایمانها در ایالات متحده از طریق سزارین انجام شده و سالانه ۲۰ میلیون مورد از آنها دچار بیماریهای مقاربتی هستند، خطرات مرتبط با هسته افشانی واژنی،بسیار بیشتر از مزایای آن خواهد بود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼