درمان زردی نوزاد، راهنماییم کنید
برای درمان زردی نوزادان، بسته به شدت زردی و سن نوزاد ممکن است نیاز به بستری باشد.نوزادانی که درجه زردی در آنها از حد استاندارد بالاتر است باید از طریق نور درمان شوند.
درمان زردی نوزادان
برای درمان زردی نوزادان، بسته به شدت زردی و سن نوزاد ممکن است نیاز به بستری باشد. نوزادانی که درجه زردی در آنها از حد استاندارد بالاتر است باید از طریق نور یا به اصطلاح فوتوتراپی درمان شوند. بهتر است این نوع درمان در بیمارستان و تحت نظر پزشک انجام شود.
در مواردی که زردی تشدید میشود ممکن است نیاز به تعویض خون باشد. والدین نباید کودکانی را که دچار زردی شدهاند خوددرمانی کنند. برخی والدین از نور مهتابی استفاده میکنند در حالی که طیف نوری نور مهتابی با طیف نوری لامپهایی که در بیمارستان قرار دارد متفاوت است. برای جلوگیری از تعویض خون نوزاد بهتر است والدین زودتر مراجعه کنند و نوزادشان از لحاظ وجود زردی چک شوند.
آیا سبک زندگی در دوران بارداری بر روی این بیماری موثر است؟
در دوره بارداری راهی برای جلوگیری وجود ندارد اما در صورتی که ناسازگاری خون مادر و جنین مشخص شده باشد آمپول رگام به مادر تزریق میشود تا برای بچههای بعدی مشکلی پیش نیاید. تغذیه مادر هم تاثیری بر زردی نوزاد ندارد و پرهیز غذایی خاصی برای این مشکل وجود ندارد و مادران باید مرتب و طبق نیاز شیرخوار به او شیر بدهند.
استفاده از برخی مواد غذایی در این دوران به هیچ عنوان توصیه نمیشود. آب قند، ترنجبین و شیرخشت از جمله مواد غذایی است که نباید والدین از آن استفاده کنند چون نه تنها زردی نوزاد را برطرف نمیکند بلکه ممکن است باعث ایجاد عفونت در نوزاد شود.
روش حجامت نیز در حال حاضر رد شده است و جزء روشهایی است که نباید در مورد نوزاد انجام شود. زردیهای نوزادی طول کشیده زردی است که بیشتر از ۲ هفته طول کشیده باشد و باز هم زردی ادامهدار باشد. در این مواقع زردی ناشی از شیر مادر و چند تشخیص افتراقی مهم است که والدین باید دقت کنند. بیماریهایی مانند اختلال تیروئید و عفونت ادرار و بیماری نقص آنزیمی در کبد نیز باید بررسی شوند.
مادران شیرده چه بخورند؟
ابتلا به زردی به نوع تغذیه مادر بستگی دارد. تغذیهای که نوزاد پس از تولد قرار است داشته باشد، با تغذیهای که میخواهد با شیر مادرش داشته باشد فرق میکند. غذایی که مادر از آن استفاده میکند، بهطور مستقیم در شیر او ترشح میشود و نوزاد از شیری که حاوی انواع و اقسام مواد است، استفاده میکند. هرچه مادر غذای دیر هضمتر همچون کلهپاچه یا موادی همچون بادمجان استفاده کند، باعث بروز زردی بیشتر در نوزاد میشود.
افرادی هستند که پس از زایمان به اینکه قوت ازدست رفته بدنشان را بهدست بیاورند، از چنین غذاهای دیرهضمی استفاده میکنند. از سوی دیگر اگر طحال بدن، هضم مواد را بهطور ناقص انجام دهد، طبعا روی کیفیت شیری که مادر قرار است به نوزادش بدهد، تاثیر خواهد گذاشت. حالا اگر از مواد دیرهضم در این دوران کمتر استفاده کند، طبعا میزان بروز زردی نیز کمتر خواهد بود.مصرف پیاز و سیر به شکل خام سبب بروز زردی میشود اما اگر پخته شود، مشکلی ایجاد نمیکند.
استفاده از ادویهها و بهخصوص ادویههای تند چون فلفل، التهاب یا تخریب سلولهای کبدی را همراه دارد. طبع صفرا گرم و خشک است و نوزاد نمیتواند این طبع را تحمل کند، حال اگر مادر ادویه مصرف کند، این ماده در شیرش ترشح میشود و پوست نوزاد رو به زردی میگراید. بهطور کلی تمام ادویههای تند و سوزاننده مضر هستند و نباید مصرف شوند.
منبع:
ستاره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼