محیط خواب نوزاد، اهمیت دهید
شاید اصلاً به نظر نرسد، ولی نوزادتان در حالت خواب کارهای بسیاری انجام می دهد.
در روزهای نخستین پس از تولد او نمیتواند روز و شب را از هم تشخیص دهد؛ پس لازم است شما آن را به او یاد دهید. برای کمک کردن به او جهت تنظیم شب و روز میتوانید کاری کنید که خواب روزانهاش را در اتاقی روشن بگذراند.
خواب، هورمونهای رشد نوزاد را تحریک میکند
شاید اصلاً به نظر نرسد، ولی نوزادتان در حالت خواب، کارهای بسیاری انجام میدهد. بدنش کالری تبدیل میکند. تمام سلولهای بدن او و مغزش با سرعت زیادی در حال تکثیر و همزمان مشغول ساختن گلبولهای سفید خونی هستند. این گلبولها برای سیستم دفاعی بدنش لازماند. بهترین زمان برای رشد نوزاد، وقتی است که او در خواب است؛ چرا که خواب، هورمونهای رشد او را تحریک میکند.
ذهن نوزاد در حال خواب بسیار فعال است
چرخه خواب او بسیار کوتاهتر از چرخه خواب شماست. این چرخه 47 دقیقه است؛ در حالی که چرخه خواب یک فرد بزرگسال 90 دقیقه میباشد. در این چرخه زمان زیادی به بخش سبک خواب (REM) تعلق دارد (حدود 50 درصد) در حین خواب (در مرحله REM) بخشهایی از بدن او تکان میخورد و چشمهایش کمی پرپر میزنند. اینها نشانههای خواب دیدن هستند. مثل آن است که هر لحظه میخواهد بیدار شود. بقیه خواب او، خواب آرام و عمیق است و چهار مرحله دارد. در این مرحله بیدار کردن نوزاد از خواب دشوار است. حدود 4-5 هفته بعد از تولد، او کمکم عادت میکند که شبها بیشتر بخوابد و روزها بیشتر بیدار بماند. این وضعیت با گذشت زمان بهتر هم میشود؛ فقط باید کمی صبور باشید.
جهت تنظیم شب و روز به او کمک کنید
در روزهای نخستین پس از تولد او نمیتواند روز و شب را از هم تشخیص دهد؛ پس لازم است شما آن را به او یاد دهید. برای کمک کردن به او جهت تنظیم شب و روز میتوانید کاری کنید که خواب روزانهاش را در اتاقی روشن بگذراند و در حین خواب صداهای طبیعی که در هر خانهای وجود دارد، به گوش برسد.
محیط خواب نوزاد
یعنی محیط خواب نوزاد را در طول روز تاریک و بیسر و صدا نکنید؛ اما در عوض شبها باید در اتاقی تاریک و آرام بخوابد. وقتی که نوزادتان دو ماهه شد، خوابش منظمتر میشود. در طول روز تقریباً یکبار در فاصله صبح تا ظهر میخوابد و یکبار در فاصله ظهر تا شب.
این کار به او یاد میدهد که زندگی ریتم خود را دارد و نوزادتان به پیرامونش اعتماد بیشتری پیدا میکند و احساس امنیت بیشتر میکند. وقتی که او از اتفاقات پیرامونش بیشتر آگاه شد و مهارتهای ذهنیاش بهبود یافتند، بیشتر با موضوعات مربوط به روز آشنا میشود و کمکم خود را آماده لذت بردن از خواب شبانه میکند.
سعی کنید هر روز بعدازظهر چند برنامه ثابت داشته باشید تا با آنها خو بگیرد. مثلاً هر روز بعدازظهر یک حمام آب گرم و کمی بازی کردن را برنامه ثابت او کنید. سپس به او شیر بدهید و شروع کنید به لالائی خواندن تا به این روال همیشگی عادت کند. قرار دادن نوزاد در رختخواب در حالی که بیدار است یعنی اینکه او برای خوابیدن به سینه شما و یا شیشه شیرش وابسته نیست.
در ضمن وقتی او حرکت میکند و جنب و جوش دارد و در حالت کاملاً بیداری در رختخوابش دراز میکشد، کاملاً میفهمد که کجاست و احساس امنیت بیشتری میکند. تا زمانی که گرسنه نشود و یا احساس ناراحتی نکند، از خواب بیدار نمیشود؛ چون محیط قبل از خواب برایش آشناست.
اگر امکان آن وجود دارد که همسرتان نیز لحظاتی را در کنار او باشد، بسیار بهتر است. مثلاً برایش کتاب بخواند و یا او نوزاد را حمام کند. به این ترتیب رابطه میان پدر و فرزند مستحکمتر شده و اعتماد نوزاد به پدرش نیز بیشتر میشود و احساس خوشبختی بیشتری میکند.
منبع:
زندگی آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼