علت شیر نخوردن نوزادان، بیماری مادر است؟
پسرم چهار ماهم پستانم را نمیگیرد. آیا این وضعیت برای من خطرناک است؟
سوال:
پسرم چهار ماهه و اصلا خوب شیر مادر را نمی خورد از اول همینجور بود و ما هم شیرخشک بهش دادیم به اضافه شیر خودم اما سینه ام را نمیگیرد. آیا این وضعیت برای من خطرناک است؟
جواب:
سه عامل مهم برای شروع دوباره تغذیه با شیر مادر وجود دارد: وجود انگیزه و تمایل قوی مادر، مکیدن مکرر و صحیح و حمایت برای ایجاد و تقویت اعتماد بنفس در مادر که توسط اطرافیان انجام میگیرد. از آنجایی که عدم تمایل به سینه ی مادر علتهای مختلفی ( مشکلات کودک یا مادر) دارد بهتر است این مسئله بررسی شود، یکی از علتهای مهم، تداخل تغذیه با شیشه شیر و بطری با تغذیه از سینه ی مادر است که به دلیل مکیدن راحت تر شیشه شیر کودک پس از مدتی سینه مادر را کنار میزند، بنابراین اگر تمایل دارید کودک را با شیرمادر تغذیه کنید طی این مدت او را با فنجان تغذیه نمایید زیرا این کار تداخلی با تغذیه از سینه مادر ایجاد نمی کند، همچنین تماس پوست با پوست خود را با کودک بیشتر کنید و کنار او بخوابید، چون کودک تمایل به سینه ی شما ندارد بهتر است ابتدای شیردهی با قطره چکان یا سرنگ شیر را روی سینه بریزید تا کم کم تمایل پیدا کند، وقتی کودک خواب آلود است یعنی قبل از بخواب رفتن یا بیدار شدن، او را از سینه ی خود تغذیه نمایید، قبل از تلاش برای شیردهی او را آرام نمایید، زمانی که زیاد گرسنه نیست به او شیر دهید زیرا در زمان گرسنگی کار درستی نیست که او را
وادار به شیر خوردن نمایید، وضعیت های مختلف شیردهی مانند ایستاده شیر دادن، تکان دادن او پس از چسباندن به سینه و شیر دادن در حمام گرم و... را امتحان کنید. ضمنا از آنجایی که شیر دادن مزایای بسیاری برای شما و کودکتان دارد توصیه میشود تلاش خود را در این زمینه انجام دهید. همچنین توصیه میشود سینه ی خود را مکرر تخلیه نمایید تا هم جریان شیر قطع نشود و هم از احتقان پستان و مشکلات بعدی جلوگیری نماید. پیشنهاد میشود در این زمینه حتما با ماما یا متخصص زنان مشورت نمایید.
در طول مدت شیردهی از سینه و قطع تغذیه با بطری برای پی بردن به کافی بودن شیر لازم است وزن کودک مرتب کنترل شود همچنین داشتن دفعات ادرار کافی در طول روز و داشتن پوستی لطیف و شاداب از علایم دریافت کافی شیر است.
منبع:
تبیان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼