مکیدن شیر در نوزادان، مشکلات پیش رو
نوزادان بنا به دلایل متعددی از جمله مشکلات دهان و بینی، احتقان پستان مادر، نحوه ی نادرست شیردهی، ضعف در مکیدن...
سوال
درود. پسر ما ۵ روزشه و پستان مادر رو نمی گیره. شیردوش دستی داره و مادرش میگه دستام درد گرفته از بس پمپ می زنم. شما اگر شیردوش برقی پیشنهاد می کنید چه مارک یا مدلی رو بهتر می دونید؟ ضمناً هر نصیحت مادرانه ای که به نظرتون می رسه به ما بگید.از اینکه وقت می گذارید بسیار سپاسگزارم.
درود. پسر ما ۵ روزشه و پستان مادر رو نمی گیره. شیردوش دستی داره و مادرش میگه دستام درد گرفته از بس پمپ می زنم. شما اگر شیردوش برقی پیشنهاد می کنید چه مارک یا مدلی رو بهتر می دونید؟ ضمناً هر نصیحت مادرانه ای که به نظرتون می رسه به ما بگید.از اینکه وقت می گذارید بسیار سپاسگزارم.
جواب
سلام و تبریک به مناسبت تولد فرزندتون
نوزادان بنا به دلایل متعددی از جمله مشکلات دهان و بینی، احتقان سینه ی مادر، نحوه ی نادرست شیردهی، ضعف در مکیدن، جهش شیر ، تغذیه با بطری و شیشه شیر و ... از مکیدن سینه ی مادر امتناع میکنند که نیاز به بررسی دارد. اما از آنجا که یکی از مهمترین دلایل نحوه ی نادرست شیر دادن است بهتر است این مورد اصلاح شود، نوزاد به هنگام شیرخوردن باید کاملا در آغوش مادر باشد و توسط مادر حمایت شود به این صورت که سر نوزاد روی آرنج مادر قرار گیرد و باسن کودک در دستان مادر باشد، کودک به مادر چسبیده باشد، بینی در راستای نوک سینه مادر باشد، بیشتر قسمت قهوه ای رنگ سینه در دهان نوزاد باشد و نوزاد فقط نوک سینه را نخورد، در این حالت لب پایینی نوزاد به بیرون برگشته و چانه ی او به سینه مادر چسبیده است، مادر حتما به یک پشتی تکیه دهد و یک بالش روی پای خود قرار دهد تا مجبور نشود روی نوزاد خم شود و زود خسته شود و با چهار انگشت زیر سینه را بگیرد و چانه ی نوزاد را مورد حمایت قرار دهد و تحریک نماید، انگشت شست روی سینه قرار داشته باشد، گاهی به دلیل جهش شیر نوزاد نمی تواند سینه را بمکد که کافیست مادر مقداری از شیر را بدوشد و سپس نوزاد را زیر سینه قرار دهد، مکیدن شیشه باعث میشود نوزاد از مکیدن سینه ی مادر امتناع کند زیرا مکیدن شیشه شیر بسیار راحت تر از سینه ی مادر است، بنابراین اگر شیر هم دوشیده میشود باید با یک قاشق و نعلبکی به نوزاد داده شود به نحوی که قاشق را روی لب نوزاد قرار دهید و کم کم نوزاد آن را مزه مزه کند، اگر راه بینی نوزاد بسته باشد و ترشح داشته باشد نیز ممکن است نوزاد از شیر خوردن امتناع کند که در این صورت باید از قطره ی بینی استفاده نمایید تا راحت تر بتواند سینه را بمکد، مادر باید توجه داشته باشد که بهترین غذا برای نوزاد شیر مادر است و وظیفه ی مهم مادری روی دوش ایشان قرار گرفته و با صبر و حوصله میتواند به نوزاد خود کمک نماید، اگر مادر نوزاد را زیر سینه قرار داد و نوزاد امتناع کرد بهتر است چند دقیقه بعد دوباره او را زیر سینه قرار دهد و در این فاصله به نوزاد چیزی ندهد تا کم کم به خوردن سینه ی مادر تمایل پیدا کند. البته نباید به زور و با فشار دادن سینه به دهان نوزاد بر این امر تاکید کند. ضمنا بهترین راه برای برقراری جریان شیر مکیدن سینه ی مادر و تخلیه ی سینه است بنابراین با قرار دادن نوزاد زیر سینه و دوشیدن شیر میتوانید به برقراری این جریان کمک کنید.البته کارایی شیردوش دستی و برقی مانند هم است اما شیردوش دستی توصیه میشود. ان شاءالله با رعایت این نکات نیازی به استفاده از شیردوش های برقی نخواهد بود.
منبع:
تبیان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼