ختنه کردن نوزادان، جلوگیری از عفونت ادراری
ختنه عملی جراحی است که در آن پوست اضافه سر آلت تناسلی برداشته میشود .ختنه جزء قدیمیترین اعمال جراحی شناختهشده بشر است که از سالیان پیش به دلیل اعتقادات مذاهب در ادیان مرسوم بوده.
ختنه عملی جراحی است که در آن پوست اضافه سر آلت تناسلی برداشته میشود .ختنه جزء قدیمیترین اعمال جراحی شناختهشده بشر است که از سالیان پیش به دلیل اعتقادات مذاهب در ادیان مرسوم بوده و هست.کمکم این رسم مذهبی به صورت عمل جراحی طبیعی و علمی درآمده است.ایران نزدیک به ۹۵ درصد از نوزادان پسر در بدو تولد را ختنه میکنند.
بهترین زمان ختنه:
بهترین زمان انجام ختنه بدو تولد و در غیر این صورت سنین پایینتر کودکی است.
هفته اول نوزادی بهترین زمان برای ختنه پسران میباشد . همزمان با افتادن ناف نوزاد جای ختنه نیز به سرعت خوب میشود. در این زمان به دلیل خواب زیاد نوزاد و کم بودن تحرک او هم اینکه در آغوز شیر مادر آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که باعث ترمیم بهتر زخم و جلوگیری از عفونت جای زخم میگردد.
فواید ختنه نوزادان:
۱.ختنه از عفونتهای ادراری نوزادان پسر به میزان چشمگیری جلوگیری میکند . با قاطعیت میتوان گفت انجام عمل ختنه در دوران نوزادی و سنین کم به طور قابلتوجهی میزان عفونتهای ادراری را کاهش میدهد.باید توجه داشت یکی از علل اساسی نارسایی مزمن کلیوی و درمان با دیالیز عفونت ادراری میباشد که این اهمیت انجام ختنه را در پیشگیری از عفونت ادراری در بدو تولد و سن پایین دو چندان میکند.
۲.از فواید دیگر انجام ختنه دوران نوزادی و زیر شش ماه ترمیم عالی زخم این سنین میباشد و تقریباً هم زمان با افتادن بند ناف زخم ختنه نوزادان نیز ترمیم خواهد شد و همچنین به دلیل وجود آنتی بادیهایی که از خون مادر به نوزاد میرسد میزان عفونت محل ختنه در بدو تولد بسیار ناچیز است.
۳.تأثیرات روحی بسیار کم ختنه در سنین پایین هم برای والدین و چه برای کودک ازجمله فواید ختنه برای کودکان زیر شش ماه و نوزادی است.
۴.پیشگیری از سرطان آلت تناسلی
در برخی موارد کم وزن بودن یا ناتوانی نوزادان و یا تنگی نوک مجرای ادراری باعث میگردد پزشکان ختنه را به تعویق بیاندازند .البته توصیه میشود نوزادان بالای ۳ کیلوگرم ختنه شوند ولی در مورد تنگی نوک مجرای ادراری میتوان گفت امکان این عارضه بسیار کم و جزئی است که به وسیله توصیههای پزشک این امکان به حداقل خواهد رسید و در صورت وجود این عارضه درمان بسیار ساده میباشد.
روشهای انجام ختنه:
روش جراحی:این روش بیشتر در مورد نوزادان پسر باسن بالا توصیه میشود که بهتر است عمل تحت بیهوشی انجام شود اگر بیهوشی صورت نگیرد مجبور میشوند کودک را به زور مهار کنند که باعث بروز تأثیرات بد روحی و روانی و ماندگار بر روی کودک و والدین میگردد.
ختنه بارینگ پلاستیکی:این روش بیشتر در نوزادان و شیرخواران انجام میشود.
ختنه نوزادان بیشتر در زایشگاهها توسط متخصص کودکان ، متخصص زنان و با جراح ارولوژیست و با پزشکان آموزشدیده انجام میشود.از طریق این روش حلقهای مناسب با اندازه سر آلت تناسلی انتخاب و جاگذاری شده که این حلقه حدود هفت روز بعد بدون هیچ عارضهای از محل خود جداشده و برش بسیار تمیز و قرینه باقی میماند در این مدت نوزاد هیچگونه احساس ناراحتی نمیکند.
توصیههای لازم به والدین
۱.هنگام بروز هرگونه عوارض (خونریزی،جدا شدن حلقه پس از۱۰ روز ، محبوس شدن ادرار) به پزشک مراجعه نمایند. ۲ تا ۱۲ ساعت بعد از انجام ختنه کودک باید دفع ادرار داشته باشد در غیر این صورت باید به پزشک مراجعه نمایید.
۲.دو سه روز ابتدایی پس از ختنه بایستی پوشک نوزاد زود به زود تعویض گردد و بهداشت ناحیه جراحیشده رعایت شود. پوشک طوری بسته شود که سر آلت تناسلی نوزاد به طرف پایین قرار گیرد تا توسط پوشک دچار سائیدگی نشود. چرب کردن مکرر و تعویض پوشک مداوم و تغذیه و شیردهی مکرر و دفع ادراری مناسب از تنگی نوک مجرای ادراری جلوگیری میکند.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼