۱۵۶۷۳۹
۱۵۴۴
۱۵۴۴

نحوه شیر دادن به نوزاد، خودتان چطور می پسندید؟

داشتن آگاهی برای مادران از نحوه شیر دادن به نوزادان بر کیفیت تغذیه و سلامت این نوزادان تاثیر می گذارد.

یکی از کاملترین غذاها برای نوزاد بدلیل سرشار بودن از مواد مغذی و مفید شیر مادر می باشد. در این مطلب روش های شیر دادن به نوزاد به همراه نکات مهم و کلیدی در هنگام شیردهی مادر را مورد بررسی قرار می دهیم.
یکی از کامل ترین خوراکی ها که سرشار از مواد مغذی و آنتی بادی می باشد شیر مادر است تغذیه نوزاد با شیر مادر از ابتلا نوزاد به عفونت ها و حساسیت ها پیشگیری می کند. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند کمتر در معرض خطر چاقی، اضافه وزن، دیابت و کم خونی قرار دارند. در این مطلب برای مادران عزیز نحوه شیر دادن به نوزاد بطور صحیح را آورده ایم. تا پایان مطلب همراه ما باشید.
داشتن آگاهی برای مادران از نحوه شیر دادن به نوزادان بر کیفیت تغذیه و سلامت این نوزادان تاثیر می گذارد. پس از زایمان اغلب در بیمارستان ها نحوه صحیح شیر دادن توسط پرستاران آموزش داده می شود و بعد از آن وظیفه مادر است که با توجه به موقعیت خود و نوزادش صحیح ترین شیوه شیر دادن به نوزاد را انتخاب نماید. در ادامه نکات مهم در رابطه با روش صحیح شیردهی به نوزاد را با هم بررسی می کنیم.

نکات مهم در رابطه با نحوه شیر دادن به نوزاد به گونه ای صحیح
برای شیر دادن به نوزادان باید مادران اغلب از غریزه مادری استفاده کنند. دادن شیر مادر به نوزاد با توجه به ساعت و زمان مشخص عملی کاملا اشتباه است. علاوه بر استفاده از غریزه مادری گریه و بی قراری نوزاد نیز می تواند در تشخیص زمان شیر دهی به نوزاد موثر باشد. هر نوزاد تازه متولد شده سالم که در زمان مناسب متولد گردیده است باید سه عکس العمل داشته باشد که به او در تغذیه کمک کنند.

عکس العمل جستجو (رفلکس جستجو)
نوزاد گرسنه در صورتی که گوشه دهانش یا گونه او در تماس با چیزی قرار گیرد نوزاد دهان خود را باز کرده و سر خود را به طرف محل تماس می چرخاند.

عکس العمل مکیدن (رفلکس مکیدن)
اگر انگشت یا نوک پستان در دهان نوزاد قرار گیرد نوزاد شروع به مکیدن آن می کند. پس از تولد این عکس العمل بسیار قوی می شود. اگر در ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اول تولد نوزاد از پستان مادر تغذیه نکند در ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعدی قدرت مکیدن نوزاد ضعیف می شود.

عکس العمل قورت دادن (رفلکس قورت دادن)
پس از اینکه دهان نوزاد از شیر یا هر مایع دیگری پر شد نوزاد آن را قورت خواهد داد.

موقعیت صحیح مادر هنگام شیر دادن به نوزاد
بخش های شانه و گردن مادر در هنگام شیردهی به نوزاد باید آزاد باشد. در هر حال چه نشسته چه دراز کشیده مادر باید بالشی در پست خود قرار دهد. تکان دادن پاها توسط مادر، حرکت دادن شیر خوار، زدن ضربات آهسته به گونه مادر و کشیدن پستان از دهان نوزاد توسط مادر نشانه های اضطراب مادر می باشد. بهتر است مادر در زمان شیردهی آزاد و آسوده و عاری از هر گونه استرس و اضطراب باشد. گرفتن سینه توسط مادر بین دو انگشت باعث می شود نوزاد فقط نوک پستان را مک بزند. ابتدا بهتر است مادر گونه شیرخوار را با استفاده از نوک سینه لمس کند و منتظر بماند تا نوزاد آماده شود و دهان خود را باز کند. سپس نوزاد را به خود نزدیک کند و نوک سینه را در دهان نوزاد قرار دهد. تن مادر و نوزاد حتما باید تماس نزدیکی با یکدیگر داشته باشند پس در هنگام شیر دادن به نوزاد از پوشاندن نوزاد با استفاده از پتو و یا پوشاندن لباس زیاد به نوزاد خودداری کنید زیرا این عمل باعث می شود بین تن مادر و نوزاد فاصله زیادی ایجاد شود.

موقعیت صحیح نوزاد هنگام شیردهی
مادر باید نوزاد را در بین بازوهای خود طوری بگیرد که صورت نوزاد مقابل پستان مادر باشد تا نوزاد مجبور به چرخاندن و یا کشیدن سرش نباشد. شیر خوار را از پشت شانه هایش نگاه دارید. بدن نوزاد نباید آویزان باشد. نوزاد را طوری در آغوش یگیرید که چانه اش با پستان مادر تماس داشته باشد. اگر دهان نوزاد دور از پستان مادر باشد نوزاد مجبور می شود خود را بکشد و پیش بخورد و در این صورت تنها می تواند نوک پستان را مک بزند. سعی کنید نوزاد را طوری بغل کنید که سر و بدن او در یک راستا قرار داشته باشند. مکیدن های نوزاد آرام و عمیق باید باشد. صدای قورت دادن شیر توسط نوزاد باید شنیده شود. یکی دیگر از نکات مهم در هنگام شیر دادن به نوزاد این است که او باید پس از تغذیه آروغ بزند. این عمل باعث می شود حباب های گاز تجمع یافته درون معده خارج شوند. از علایم و نشانه های سیر شدن نوزاد می توان به خالی و سبک شدن سینه ها پس از شیر دهی اشاره کرد.
همانطور که گفتیم یکی از کامل ترین غذاها برای نوزاد، شیر مادر است. حرکات روده نوزاد و دفع ادرار و مدفوع در او اغلب پس از تغذیه شیر مادر افزایش می یابد. اما ثابت ماندن و یا کاهش وزن نوزاد، کاهش دفع ادرار و یا مدفوع و تیره شدن رنگ مدفوع نوزاد نشانه های عدم تغذیه کافی نوزاد توسط شیر مادر است. در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تغذیه نوزاد و کودک می توانید به بخش کودک و والدین رجوع کنید.
منبع: آرگا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.