۱۵۷۸۹۶
۲ نظر
۶۰۲۵
۲ نظر
۶۰۲۵

ترتیب دندان درآوردن نوزادان، چند نکته

یکی از مراحل رشد که تنها یکبار برای نوزاد رخ می دهد درآوردن دندان می باشد.

یکی از مراحل رشد که تنها یکبار برای نوزاد رخ می دهد درآوردن دندان می باشد. تبدیل صورتی که هنگام خنده تنها لثه ها پیدا هستند به یک لبخند با دندان های درخشان سالها زمان می برد .
تقریبا سه سال زمان می برد که نوزاد دلبند شما دندان هایی برای مسواک زدن داشته باشد مسواک زدن اولین مراقبت او از خود است
البته به سرعت مهارت لازم را کسب نمی کند و تقریبا تا ۶ سالگی به کمک شما نیاز خواهد داشت.

زمان رشد
جالب است بدانید رشد دندان فرزندتان وقتی که هنوز در رحم است آغاز میگردد . هنگامی که باردار هستید ،جوانه های دندانی شروع به رشد می کند که زیر بنای رشد دندان های شیری او هستند . گاهی پیش می آید که نوزادی با یک یا دو دندان رشد کرده به دنیا بیاید یا که در هفته های ابتدایی به دنیا آمدن دندان هایش رشد کنند . اما بصورت طبیعی نوزادان در ۴ تا ۷ ماهگی دندان اول آنها شروع به رشد می کند .
اگرنوزادتان سریع در حال رشد باشد اولین سفیدی دندان درون لثه را در ۳ ماهگی مشاهده می کنید اما بالعکس اگر رشد کندی داشته باشد باید حالا حالا ها صبر کنید تا یکساله یا بزرگتر از آن شود.
آخرین دندان هایی که در دهانش رشد می کنند . دندان های آسیایی هستند که معمولا در سه سالگی مشاهده خواهد شد که در نهایت خرد سال شما ۲۰ دندان خواهد داشت.

چگونگی رشد
بعضی از نوزادان به راحتی فرآیند دندان در آوردن را طی می کنند اما خیلی از آنها با علائم دندان در آوردن احساس ناراحتی می کنند که به شرح ذیل است :
● خارج شدن زیاد آب دهان ( که گاهی مشکلات پوستی همچون جوش های صورت را به دنبال می آورد )
● ورم وحساسیت لثه
● بد خلقی وناراحتی
● گاز گرفتن
● غذا نخوردن
● مشکلات خواب
بخاطر داشته باشید که دندان در آوردن باعث تب ، استفراغ یا کم آبی نمی شود . اگر نوزاد این علائم یا علائم دیگر هم داشت آن را به دندان در آوردن ربط ندهید وبا پزشک اطفال تماس بگیرید.
ترتیب رشد دندان ها معمولا به این صورت است : اول دندان های وسط در پایین سپس دندان های وسط در بالا سپس کناری ها .

نقش شما
کاری از دست شما بر نمی آید که دندان سریع در بیاید اما می توانید وقتی اذیت می شود او را آرام کنید . مثلا چیزی بدهید که بجود مثلا حلقه های دندان در آوردن یا یک لیف حمام خنک . حواستان باشد تا شی جویدنی یخ نزده باشد چون باعث می شود لثه هایش آسیب ببیند . خوردن ماست یا پوره های بسیار نرم و روان سیب نیز موثر است.
ماساژ لثه ها نیز مفید واقع می شود. بعد از شستن دست هایتان لثه هایش را با ملایمت بمالید این فشار باعث می شود تا تعادلی روی فشار از داخل لثه ایجاد کند .
اگر هیچکدام کمک نکرد پزشک اطفال استامینوفن کودکان را تجویز خواهد کرد . بخاطر داشته باشید هیچگاه بدون تجویز پزشک از ژل هل و کرم ها روی کودکان کمتر از ۲ سال استفاده نکنید . سازمان غذا و داروی آمریکا و انجمن دندان پزشکی امریکا و سایر کارشناسان راجع به دارو های بنزو کائین هشدار می دهند که می توان منجر به متموگلو بین ها شود وضعیتی که اکسیژن خون به شکل خطرناکی کاهش می یابد.
هنگامی که دندان ها در آمدن ، وظیفه ی شماست که آنه ها را تمیز نگه دارید . دوبار در روز با یک مسواک کوچک مخصوص نوزادان کمکی خمیر دندان کودکان این کار را انجام دهید . راجع به خمیر دندان حاوی فلوراید از پزشک یا دندان پزشک اطفال بپرسید . وقتی که کودک دوساله شد مقدار خمیر دندان را به یک نخود افزایش دهید.
اگر نمی توانید با مسواک تمام سطح دندان هایش را تمیز کنید از یک گوش پاک کن استفاده کنید . مدل های رنگا رنگ گوش پاک کن در بازار برای کودکان موجود است.
راه دیگر برای جلوگیری از کرم خوردگی دندان این است که بجای پستانک از فنجان استفاده کند . تقریبا یک سالگی سن مناسبی برای این کار است که می تواند راحت فنجان را در دست بگیرد . اجازه ندهید این فنجان را بمکد چون که مثل شکر یا پستانک باعث آسیب می شود.
چک آپ نوزاد در ۶ ماهگی زمان مناسبی است تا از پزشک برای استفاده از فلوراید پرسش داشته باشید . ( قطره های جلوگیری از پوسیدگی وقتی که آب منطقه شما فلوراید نداشته باشد لازم می شوند ). از پزشک بخواهید دندان هایش را معاینه کند .
اولین باری که به دندان پزشک اطفال مراجعه می کنید یک سالگی نوزاد است . اما اگر پزشک شما خطر پوسیدگی را تشخیص دهد شاید در ۶ ماهگی یا وقتی که اولین دندان جوانه می زند شما را به دندان پزشک ارجاع دهد.
در ۱۸ ماهگی کودک می تواند مسواک زدن را یاد بگیرد اما به او کمک کنید تا آن را صحیح انجام دهد .
لازم نیست در یک جهت برس بکشید فقط ذرات غذارا پاک کنید . اگر کودک شما طعم خمیر دندان را دوست ندارد آن را عوض کنید
به کودک شیرینی وشکلات ها ی مختلف ندهید اما اگر مصرف کرد سریع دندان هایش رابشویید .

چه موقع بایستی نگران شد؟
اگر تا ۱۸ ماهگی نشانه ایی از رویش دندان مشاهده نشد به پزشک یا دندان پزشک اطفال مرا جعه کنید .نوزادان زود رس شاید به زمان بیشتری برای رویش اولین دندان نیاز داشته باشند . اگر کودک شما تمامی نشان هادندان درآوردن راداردامابا وجود ورم لثه وآب ریزش دهان گاهی درد شدید دارد(گریه زیاد می تواند نشانه آن باشد)حتما با یک پزشک تماس بگیرید.دندان درآوردن نباید زجرآور باشد.

قدم بعدی
دندان های نوزاد تا ۶ سالگی که زمان رشد دندانهای داِیمی است نمی افتد.
منبع: نسخه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • عبدالوهاب
    درباره ترتیب دندان درآوردن نوزادان، چند نکته

    با سلام و عرض تبریک سال نو
    دختر من ۱۷ ماهشه
    ۴تا دندان پیشین فک بالا در اومده
    ولی دندان پیشین فک پایین ۳تا در اومده
    الان دندان های اسیاب اول داره در میاد
    مشکلی داره؟باید چیکار کنیم؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.