۱۵۷۹۳۵
۴۷۹۲
۴۷۹۲

تولد نوزاد با وزن بالا، علت

متخصصان بر این باورند که به طور متوسط وزن یک نوزاد تازه به دنیا آمده باید حول و حوش ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ گرم باشد.

زمانی که باردار می شوید توصیه های زیادی از اطرافیان دریافت خواهید کرد. به عنوان مثال ممکن است با توصیه های زیر روبرو شوید.
باید برای دو نفر غذا بخوری. وعده غذایی را کوچک تر کن. از خوردن غذاهای ناسالم بپرهیز. سالاد زیادی مصرف کن.
تمامی این توصیه ها مادر را سردرگم می کند. اما مادران واقعا کنترلی بر روی اندازه کودک خود دارند؟ ایا رژیم غذایی می تواند باعث به دنیا آمدن فرزند بزرگی شود؟ ایا رژیم گرفتن باعث کوچک شدن نوزاد می شود؟ اجازه دهید این موارد را با هم مرور کنیم.

وزن کودک شما باید چقدر باشد؟
متخصصان بر این باورند که به طور متوسط وزن یک نوزاد تازه به دنیا آمده باید حول و حوش ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ گرم باشد. هر کودکی که وزن بیشتری از ۵۰۰۰ گرم داشته باشد بزرگ خوانده می شود. با اینحال به دنیا آمدن فرزند بزرگ به معنای ناسالم بودن آن نیست. همچنین به دنیا آمدن فرزند لاغر نشانه بیماری نیست. رژیم غذایی شما سلامت و اندازه فرزند را تعیین می کند اما کیفیت مواد غذایی می تواند در این شرایط دخیل باشد. این موضوع بر روی سلامت و متابولیسم کودک در دوران بزرگسالی اش نیز تاثیر دارد.
-بر اساس مطالعه منتشر شده در The Lancet در سال ۲۰۱۰، زنانی که بیش از ۵۳ پوند در طول بارداری اضافه وزن داشته اند شانس به دنیا آوردن فرزند بزرگ در آن ها بیشتر است.
-از سوی دیگر، زنانی که وزنی بین ۴۴ و ۴۹ پوند به دست اورده اند دو برابر بیشتر از سایرین احتمال به دنیا آوردن فرزند بزرگ در آن ها وجود دارد.
-اگر مادری در یکی از بارداری های خود وزن بیشتری به دست اورد، افراد بر این باورند که کودک قبلی سالم تر خواهد بود.
پس وزن مادر در دوران بارداری تاثیر مستقیمی بر روی اندازه کودک دارد.
فاکتورهایی که می تواند به تولد نوزاد سنگین وزن منجر شود:
ایا تنها وزن مادر تعیین کننده وزن کودکی است که قرار است به دنیا بیاید؟ قطعا چنین نیست. فاکتورهای متعدد دیگری در این شرایط دخیل است که در ادامه چند مورد از آن ها را با هم مرور می کنیم:
سطح قند خون می تواند بر روی وزن و اندازه کودک تاثیر بگذارد:
زنانی که BMI بالایی دارند ممکن است سطح قند خون بالاتری نیز داشته باشند. این یک فاکتور بزرگ است که اندازه کودک را تعیین می کند. سطح قند در خون تولید انسولین را افزایش می دهد. این موضوع به عنوان هورمون رشد عمل می کند. زنانی که به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند بیشتر از سایر افراد ممکن است کودک بزرگی به دنبا بیاورند. با اینحال، زمانی که با پزشک مشورت می کنید می توانید اطمینان حاصل نمایید که کودک سالمی به دنیا خواهید آورد. دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری را می توان با تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی مدریت کرد. اگر بتوانید سطح گلوکز خون خود را در مقدار سالم نگه دارید، خطر به دنیا آوردن کودک بزرگ کاهش پیدا می کند. خطر به دنیا آوردن کودک بزرگ از دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری به سطح قند خون بالا مرتبط است. زمانی که یک خانم بارداری خود را با BMI سالم آغاز می کند، رژیم غذایی سالم میل می کند و فعالیت های بدنی را رد طول این دوران حفظ می نماید خطر ابتلا به دیابت بارداری کاهش پیدا می کند. بنابراین بهتر است انتخاب های سالمی داشته باشید تا اطمینان حاصل نمایید خطر به دنیا آمدن نوزاد بزرگ کاهش پیدا می کند.
سن مادر:
مادرانی که بعد از ۳۵ سالگی باردار می شوند کودکان بزرگ تری خواهند داشت. این موضوع به خاطر شرایط پزشکی است که بعد از افزایش سن دائمی می شود.از سوی دیگر نوجوانان نیز در خطر داشتن کودکان کوچک تر هستند.
شرایط پزشکی که قبلا وجود داشته است:
شرایط پزشکی همچون بیماری های قلبی، دیابت و کم خونی می تواند بر روی اندازه کودک تاثیر بگذارد.
وزن قبل از بارداری:
زنانی که وزن کمی دارند معمولا کودکان کوچک تری به دنیا خواهند آورد.
ژنتیک:
ژن های پدر و مادر بر روی اندازه کودک تاثیر می گذارد.
نباید برای دو نفر غذا بخورید . بر اساس سطح فعالیت و بدنی که دارید بیشتر خانم ها به ۱۴۰۰ تا ۲۲۰۰ کالری در روز نیاز خواهند داشت. بهتر است رژیم غذایی خود را تحت کنترل نگه دارید تا بتوانید از اضافه وزن جلوگیری نمایید. همچنین به طور مرتب ورزش کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.