برفک دهان نوزاد، درمان خانگی
برفک دهان یک عفونت قارچی می باشد که بیشتر در شیرخواران زیر یکسال دیده می شود.
برفک دهان یک عفونت قارچی می باشد که بیشتر در شیرخواران زیر یکسال دیده می شود. این عفونت بر اثر رشد غیرطبیعی قارچی به نام کاندیدا آلبیکانس که به طور طبیعی در دهان وجود دارد، رخ می دهد. مقدار این قارچ معمولا در دهان انسانها کم است، اما در برخی موارد مانند ضعف عمومی بدن، استفاده از آنتی بیوتیک ها و ابتلا به برخی بیماری ها، مقدار این قارچ زیاد می شود.
علائم اصلی این قارچ:
وجود لکه های سفید یا شیری رنگ بر روی زبان و سایر قسمت های دهان
سوزش و درد در دهان که جلوی شیرخوردن کودک را می گیرد.
درمان برفک دهان نوزاد
در صورت بروز علائم فوق، باید کودک را نزد پزشک ببرید. پزشک ممکن است قطره یا ژل ضدقارچ تجویز کند. برای جلوگیری از بروز دوباره عفونت باید مراقب باشید که هنگام شیر دادن به کودک، سرشیشه یا نوک پستانتان را کاملا تمیز کرده باشید . پزشک ممکن است برای شما نیز داروی ضدقارچ تجویز کند تا با مالیدن به نوک پستان، آنها را عاری از قارچ کنید.
درمان های خانگی
اگر سن کودک شما بالای شش ماه باشد، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که ماست "پروبیوتیک" به کودک بدهید. این ماست به دلیل ترکیبات ضدقارچی، تاثیر بسزایی در از بین بردن قارچ ها دارد.
چنانچه علائم برفک در دهان فردی دیده شد، باید به دندانپزشک مراجعه کند تا با تشخیص صحیح، درمان مناسب هم برای وی صورت گیرد.
جالب است بدانیم در بسیاری از موارد دندانپزشکان از همین طریق به وجود دیابت در فرد پی می برند، یعنی اگر فردی مکرر بدون علت مشخصی دچار برفک دهان شود، پزشک یا دندان پزشک از جمله عللی که در تشخیص افتراقی خود در نظر می گیرد عبارت است از دیابت، سرطان و ایدز.
در این گونه موارد، تست های خونی و دیگر آزمایشات تشخیصی لازم است.
با وجود اینکه برفک دهان یک بیماری بسیار رایج در نوزادان است، میتوانید با انجام راهکارهایی از وقوع آن پیشگیری کنید: اگر با شیشه به نوزادتان شیر میدهید، اطمینان حاصل کنید که پس از هر بار استفاده سر پستانک را با آب داغ یا در ماشین ظرفشویی میشویید. در این صورت اگر سر پستانک آلوده به قارچ شده باشد، کودک دوباره آن قارچها را دریافت نمیکند. همچنین نگهداری شیر در یخچال از رشد قارچ پیشگیری خواهد کرد.
اگر با سینه خودتان (اصول شیردهی) به نوزاد شیر میدهید و نوک سینهتان قرمز و دردناک است، احتمال این وجود دارد که نوک سینهتان به قارچ آلوده شده باشد و آن را به نوزادتان انتقال داده و دوباره قارچ را دریافت کنید. اگر این چنین باشد، بهتر است با پزشک صحبت کنید تا به شما پماد ضد قارچ بدهد، در همان حال برای کودکتان نیز محلول مخصوص ضد قارچ تجویز کند تا دوباره هیچ کدام قارچ را به هم انتقال ندهید. تعویض مرتب و به موقع پوشک به پیشگیری از راشهای پوشک کمک خواهد کرد.
منبع:
نی نی کده
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼