رشد مهارت های دستی، بدو تولد تا یک سالگی
حرکات کودک شما کاملتر و ظریفتر شده است و او یاد گرفته است چیزی را از یک دست به دست دیگرش بدهد.
رشد مهارت های دستی نوزاد تا یک سالگی چگونه است؟ با این مطلب همراه ما باشید.
رشد مهارتهای دستی در ۲۴ هفتگی
حرکات کودک شما کاملتر و ظریفتر شده است و او یاد گرفته است چیزی را از یک دست به دست دیگرش بدهد. اگر چیزی در دستش باشد آن را میاندازد تا چیز دیگری را بردارد. او میتواند شیشه شیرش را نگه دارد و میتواند چنگ بزند.
در این مرحله:
- برای تشویق حرکات ظریفتر انگشتان، انواع مختلفی از غذاهایی را که میتوان با دست خورد در اختیار او بگذارید. انواع بیسکویت،نان سوخاری، تکههای نان پخته شده از آرد سبوسدار، و قطعات پنیر، غذاهای بسیار خوبی هستند که کودک میتوان به آسانی آنها را با دست بردارد و بدون کمک دیگران به طور مستقل بخورد.
- برای ظریفتر کردن نحوه چنگ زدن او، کم کم غذا خوردن مستقل با قاشق را به او بیاموزید.
- به او نشان دهید چگونه اشیا را از یک دست به دست دیگرش بدهد.
رشد مهارتهای دستی در ۲۸ هفتگی
کودک شما اشیا را با دقت بیشتری در چنگ خود میگیرد و برای رسیدن به آنها انگشتان خود را دراز میکند. او میتواند چیزی را به راحتی دست به دست کند، وقتی میخواهد چیز دیگری را بردارد، چیزی را که در دست دارد نگه میدارد، با اسباببازیها روی میز میزند، و با دقت بیشتری با قاشق غذا میخورد. او میتواند به تنهایی غذاهای سادهای را که با دست میشود خورد، مثل بیسکویت، بخورد.
در این مرحله:
- او را با ظرف غذا تنها بگذارید تا تغذیه مستقل را شروع کند. غذاهایی که با انگشت میشود برداشت و خورد، زیاد به او بدهید. غذا را در ظرف بگذارید و قاشقی در کنار آن قرار دهید و بگذارید کار خودش را بکند. او ممکن است با انگشتان خود غذا بخورد یا از قاشق استفاده کند.
- برای تسریع تکامل قدرت چنگ زدن کودک، قطعات پنیر را در حدی که برداشتن آنها برای او میسر باشد کوچکتر و کوچکتر کنید.
رشد مهارتهای دستی در ۳۲ هفتگی
کودک شما از ایجاد سر و صدا با به هم زدن اسباببازیهایش لذت میبرد. حرکات او به اندازهای دقیق شده که میتواند کاغذ را پاره کند. کودک شما میتواند چیزی را محکم در انگشتانش نگه دارد.
در این مرحله:
- علاقه او را به تولید صدا برای سر و صدا کردن ارضا کنید. قاشقهای چوبی، ظروف فلزی،ماهیتابه و در قابلمه، یا طبل اسباب بازی و یا وسیله دیگری که بتواند با آن صداهای مختلفی را تولید کند،در اختیار او بگذارید.
- به او بیاموزید یک مکعب را بردارد و سعی کند آن را روی یک مکعب دیگر بگذارد. او میتواند دو مکعب را روی هم بگذارد.
رشد مهارت های دستی در ۳۶ هفتگی
حرکات کودک شما دقیقتر شده است و کمتر اشیاء را به دهان خود میبرد. او کمکم میتواند با انگشت سبابه خود اشاره کند. میتواند به جلو خم شود و اجسام کوچک را به راحتی بردارد، و میتواند دو مکعب را کنار هم بگیرد،گویی مشغول مقایسه کردن آنهاست. او ممکن است بتواند چیزی به کوچکی نخود را با انگشتان و شست خود بردارد یا برای انجام این کار تلاش کند.
در این مرحله:
- مکعبهای اسباب بازی هم اندازه را روی یکدیگر و کنار هم قرار دهید تا او اندازه و حجم آنها را ببیند. با این حال او هنوز قادر به ساختن حتی یک برج کوچک هم نیست.
- بازیهای اشارهای، مثل شکل ساده شده «قایم باشک» را انجام دهید.
- حداقل روزی یکبار غذایی درست کنید که حاوی قطعات کوچکی از غذا که بتواند با دست بردارد، باشد.
رشد مهارتهای دستی در ۴۰ هفتگی
کودک شما میتواند شیء کوچکی را با کنار هم آوردن انگشتان شست و سبابه از زمین بردارد، که پیشرفت بزرگی است. او انگشت سبابهاش را به طرف اشیا میبرد، و میتواند عمداً چیزی را رها کند. او تقریباً قادر است برجی با دو مکعب بسازد و فعالانه اسباببازیهای صدادار را بررسی میکند. مثلاً با زبانه داخل زنگوله بازی میکند.
در این مرحله:
- با قرار دادن اسباببازیهای متعدد در چنگ او که بتواند آنها را رها کند، به او رها کردن چیزها را تمرین بدهید. در صورت تمایل، آنها را به اطراف روروک او ببندید. هنگامی که چیزی را رها میکند، با ابراز خرسندی تشویقش کنید.
- او را تشویق کنید یک توپ را به طرف شما بغلتاند. وقتی نشسته است آن را به طرف وسط پاهای او بغلتانید تا بتواند آن را بگیرد.
- به او نشان دهید چگونه چیزهای کوچک را داخل یک ظرف بگذارد یا از آن بیرون آورد. وقتی از شما تقلید کرد، خرسندی خود را نشان دهید.
رشد مهارتهای دستی در ۴۴ هفتگی
کودک شما میتواند به سادگی اشیاء را رها کند،و میتواند مدت زیادی را صرف گذاشتن چیزهای مختلف در داخل ظروف و درآوردن آنها کند. اگر دست خود را به طرف او دراز کنید، چیزی را که در دست دارد به سوی شما میگیرد. او دوست دارد بازیهای دست زدنی مثل «دس دسی» را انجام دهد.
در این مرحله:
- رها کردن آسان اشیا، حرکتی است که تسلط بر آن و کنترل آن برای مغز دشوار است و به تمرین زیاد احتیاج دارد. مقدار زیادی چیزهای کوچک برای او فراهم کنید تا داخل ظروف بگذارد و از آنها بیرون آورد، مانند چند قوطی و یک جعبه،چند مکعب و یک سبد، یا چند قاشق چوبی و یک کاسه پلاستیکی.
- بازی دادن اشیا به یکدیگر و پس گرفتن آنها را، بدون اینکه او را مجبور به رها کردن کنید، انجام دهید.
- بازیهایی انجام دهید که شامل حرکات نوسانی مکرر و موزون هستند.
رشد مهارتهای دستی در ۴۸ هفتگی تا یک سالگی
در این سن کودک شما میتواند اشیا را از روی قصد پرتاب کند. او دیگر همه چیز را در دهان خود نمیگذارد. همچنین او سعی میکند دو مکعب را با یک دست بگیرد.
در این مرحله:
- برای اینکه گرفتن بیش از یک مکعب در یک دست را تمرین کند،مرتب دو مکعب در یک دستش قرار دهید، هرچند هنوز هم یکی یا هر دو را خواهد انداخت.
- او را تشویق کنید مقدار بیشتری از غذایش را با قاشق بخورد.
رشد مهارتهای دستی در یک سالگی تا ۱۳ ماهگی
کودک شما هرچه بیشتر به تنهایی غذا میخورد و مقدار کمتری از غذا را میریزد. او میتواند دستش را برای رساندن غذا به دهان بچرخاند. او از پرتاب کردن اشیا لذت میبرد، میتواند با مداد خط بکشد و قادر است دو مکعب را در دستش بگیرد. چون بر رها کردن اشیا تسلط یافته است،میتواند برجی با دو مکعب بسازد.
در این مرحله:
- برای اجتناب از سرخوردگی ناشی از ریختن غذا، فقط غذاهای نیمه مایع را بگذارید بهتنهایی بخورد. اگر بیشتر اوقات غذاهای جامدی به کودک بدهید که به قاشق میچسبد و به سادگی نمیریزند، او تشویق میشود مستقل غذا بخورد.
- یک مداد یا مداد رنگی کوتاه و کلفت و مقدار زیادی کاغذ ارزانقیمت برای خطخطی کردن در اختیار وی بگذارید. نقاشیهایش را در معرض دید او قرار دهید.
منبع:
بی بی سنتر
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼