گرفتن ناخن نوزاد، روش انجام
گرفتن ناخن نوزاد نیاز به دقت زیادی دارد. برای گرفتن ناخن نوزاد خود از همسر یا مادر خود کمک بگیرید و این کار را زمانی که نوزاد خواب است انجام دهید.
گرفتن ناخن نوزاد نیاز به دقت زیادی دارد. برای گرفتن ناخن نوزاد خود از همسر یا مادر خود کمک بگیرید و این کار را زمانی که نوزاد خواب است انجام دهید تا انگشتان کودک دچار آسیب و بریدگی نشوند. در این مقاله روش صحیح گرفتن ناخنهای دست و پای نوزاد بیان شده است.
یکی از دغدغه های اصلی مادران، گرفتن ناخن نوزاد می باشد. به دلیل این که ناخن های نوزاد بسیار کوچک و نیاز به احتیاط بیشتر دارد، مادران می ترسند که به دست نوزاد خود آسیب وارد کنند.
اکثر افراد به این فکر می کنند که ناخن های نوزاد بسیار نرم است و کوتاه نمودن آن بسیار راحت است. اما این یک تصور کاملاً غلط است. ناخن کودک در ابتدا نرم است ولی فراموش نکنید که ناخن های کودک تیز است. چون ناخن های نوزاد تیز است و کنترل کمی در دست های خود دارد، ممکن است باعث آسیب رساندن و خراشیدن پوست صورت نوزاد شود. از طرفی دیگر ناخن های نوزاد بسیار سریع رشد می کنند و بهتر است که در هفته دو بار ناخن های نوزاد گرفته شود.
گرفتن ناخن نوزادان کار سختی نیست. بهتر است برای اینکه در هنگام گرفتن ناخن های نوزاد، دست او دچار بریدگی نشود و یا هراس این را دارید که ممکن است دست او آسیب ببینید از مادر یا مادر همسر خود کمک بگیرید. پس از چندین بار کمک گرفتن از مادر یا همسر مادرتان، کم کم خودتان متوجه خواهید شد که چگونه باید ناخن های دست کودک خود را کوتاه کنید. اما اگر از تجربه افراد و همچنین مقاله ها و کتاب ها استفاده کنید بسیار پر ارزش خواهد بود. در صورتی که نوزاد شما نا آرامی می کند و دست های خود را مشت می کند اصرار به گرفتن ناخن های او نکنید و در زمان های دیگر اقدام به گرفتن ناخن های نوزاد کنید. در صورتی که دسترسی به مادر یا مادر شوهر ندارید، از همسر خود حتماً کمک بگیرید.
روش صحیح گرفتن ناخن نوزاد
روش صحیح گرفتن ناخن نوزاد، بدون اینکه سر انگشتان نوزاد بریده شود.
بهتر است برای کوتاه نمودن ناخن های نوزاد خود، زمانی که او خوابیده است اقدام به این کار کنید. زمان دیگری که برای این کار خوب است، دقیقاً بعد از حمام کردن نوزاد است؛ چرا که بعد از حمام نمودن ناخن های نوزاد نرم تر شده و این کار آسان تر می شود.
در هنگام گرفتن ناخن های نوزاد، نور کافی برای دیدن داشته باشید که ناخن های نوزاد را بیش از اندازه کوتاه نکنید. برای کوتاه نمودن ناخن، از قیچی های مخصوص نوزاد و یا ناخن گیرهایی که برای نوزادان ساخته شده است، استفاده کنید.
برای جلوگیری از ریش ریش شدن ناخن های نوزاد، نوک انگشت را در ناحیه ی دور تر از ناخن فشار دهید و بهتر است یک شی محکم نظیر گیره یا کلیپس در دست نوزاد قرار دهید. از طرف انحنای انگشت ناخن های نوزاد را کوتاه کنید.
ناخن های پا را مستقیم و از عرض کوتاه کنید و پس از آن از سوهان های مخصوص ناخن، برای صاف نمودن لبه های تیز استفاده کنید.
روش صحیح گرفتن ناخن نوزاد
اکثر پزشکان پیشنهاد می کنند که در هفته های اول زندگی نوزاد، از کوتاه نمودن ناخن های خودداری کنید و فقط با یک سوهان تیزی های ناخن را برطرف کنید؛ چرا که اکثر مادران بی تجربه هستند و پوست نوزدان را می گیرند.
در صورتی که تصمیم بر گرفتن ناخن نوزاد خود در زمان بیداری دارید، حتما از یک نفر کمک بگیرید. از نفر سوم بخواهید نوزاد را به صورت محکم بگیرد و از تکان تکان خوردن نوزاد خودداری کند. یا اینکه با نوزاد بازی کند و حواس او را پرت کند. در این صورت شما فرصت مناسبی پیدا خواهید کرد که ناخن های نوزاد را به راحتی کوتاه و سوهان کنید.
برخی از والدین ناخن های نوزاد را با دندان خود مرتب می کنند، که این کار می تواند میکروب ها را از دهان شما به هر خراش کوچکی که روی انگشت بچه وجود دارد انتقال دهد. انگشتان نوزاد شما در مقایسه با دندان های شما خیلی کوچک و ظریف هستند و شما نمی توانید کاری که انجام می دهید را ببینید.
در صورتی که سر انگشت نوزاد بریده شد، چگونه خون آن را بند آوریم؟
بسیاری از پدر و مادرها در هنگام گرفتن ناخن های نوزاد، دست او را می برند و خیلی نگران و هراسان می شوند. اما جای نگرانی نیست و ممکن است که برای هر کسی این مشکل پیش آید. سر انگشتی که بریده شده است را زیر آب سرد بگیرید و کاملاً شست و شو دهید و سپس یک پارچه تمیز دور محل بریدگی ببنید و کمی آن را فشار دهید و مدتی نگه دارید.
خون ریزی پس از چند دقیقه متوقف خواهد شد. از بانداژ نمودن دست نوزاد خودداری کنید، چرا که احتمال فرو بردن انگشت نوزاد در دهان خود بسیار زیاد است و این کار احتمال خفگی نوزاد و مرگ او را به همراه دارد.
از طرفی دیگر پزشکان استفاده از بانداژ مایع مخصوص نوزادان را به هیچ وجه توصیه نمی کنند؛ زیرا احتمال این وجود دارد که نوزاد آن را بمکد. ولی در صورتی که زخم دست نوزاد به هیچ وجه بند نمی آید حتماً او را به پیش یک پزشک متخصص اطفال ببرید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼