برنامه غذایی نوزاد، شش ماهگی تا یک سالگی
وقتی فرزند دلبند خانواده کم کم به ۶ ماهگی میرسه دغدغه ی غذای کمکی به سراغ مادر میاد.
وقتی فرزند دلبند خانواده کم کم به ۶ ماهگی میرسه دغدغه ی غذای کمکی به سراغ مادر میاد…اینکه با چه غذایی باید شروع کنه و اینکه چه طور باید این غذا رو به فرزندش بده تا خدای نکرده معدشو اذیت نکنه یا بچه دچار حساسیت غذایی نشه با ما همراه باشید تا بهتون بگیم باید چی کار کنید. شیر مادر به خاطر اینکه سرشار از پروتئین و چربیه به تنهایی یک تغذیه کامل و غنی برای کودکه و با وجود ارزش غذایی بالا برای کودک نسبت به شیر های دیگه هضمش راحت تره علاوه بر اون همیشه در دسترس و البته رایگانه.
کودک با خوردن شیر مادر سیستم ایمنی بدنش کامل میشه و احتمال بروز عفونت، آسم، آلرژی، مرگ ناگهانی، سرطان، پوکی استخوان و … کمتره.
نکته جالب در تغذیه کودک از شیر مادر اینه که این عمل روی رحم اثر میذاره و باعث جمع شدن اون میشه بنابراین غذای اصلی تو این سن فقط شیر مادره و مقدار اون بستگی به میل نوزاد داره.
غذاهایی که کودک 7 ماهه شما میتونه بخوره
همچنان شیر مادر در اولویت قرار داره و باز هم مقدار اون بستگی به میل نوزاد داره ولی از هفته اول تو این ماه میتونید از فرنی برای شروع تغذیه استفاده کنید که مقدار اون بین یک تا ده قاشق مربا خوری متغیره.
هفته دوم:
در این هفته از شیر برنج یا حریره بادوم استفاده کنید که مقدار اون بین یک تا ده قاشق مربا خوری متغیره.
هفته سوم:
شما الان می توانید یک الی ده قاشق مربا خوری پوره سبزیجات به کودک خود بدهید ( پوره سبزیجات شامل سیب زمینی ، نخود فرنگی و لوبیا سبز است )
هفته چهارم:
دیگه موقعش رسیده مقداری گوشت پخته و نرم شده کم چربی و همراه سبزیجات پخته و نرم شده مناسب به صورت سوپ در بیاورید و به کودک دلبندتون بدید.
غذاهایی که کودک ۸ ماهه شما میتونه بخوره
شیر خود را قطع نکنید و مقدارش را متناسب با میل کودک خود تنظیم کنید. علاوه بر اون به مقدار ۱۰ الی ۱۵ قاشق مربا خوری فرنی یا حریره بادام به کودکتون بدید.
از هفته پنجم به مقدار نصف قاشق چای خوری زرده تخم مرغ سفت شده به کودک خود بدهید. توجه داشته باشید که زرده تخم مرغ را با کمی آب یا شیر خودتون ( منظور شیر مادر است) یا فرنی مخلوط کنید.
در هفته ششم جوانه غلات را داخل سوپ بریزید یا همراه با پوره به کودک خود بدهید.
از هفته هفتم می تواند خوردن آبمیوه آن هم به مقدار یک الی ده قاشق مربا خوری را شروع کند.
تو این ماه کودک می تونه از یک تکه نان، سیب، گلابی، طالبی، هویج و سیب زمینی پخته تغذیه کنه.
تغذیه کودک از 9 تا 12 ماه
شیر مادر به هر میزانی که میل داره رو میتونه بخوره ولی در کنارش باید از فرنی و حریره بادام به میزان 10 الی 15 قاشق مربا خوری هم استفاده کنه
کودک در این سن میتونه یک زرده کامل بخوره ولی یک روز در میان.
سوپی که در این سن برای کودک درست میشه مخلوطی از 30-60 گرم از انواع گوشت(قرمز-ماهی-مرغ) به صورت کاملا پخته همراه با سبزیجات، غلات، حبوبات(جوانه یا دانه) ماست و کته ی نرم پخته شده را می توانید با هم مخلوط کنید و به فرزند خود بدهید.
غذا های ممنوع تا یک سالگی کودک
یک سری از مواد غذایی وجد داره که برای کودک حساسیت ایجاد می کنه بنابراین مادر باید مراقب باشه و قبل یک سالگی این مواد غذایی و به فرزندش نده ( چناچنچه کودک حساسیتی به غذا ها نداشت ممیتونه بعد یک سالگی کودک رو با این مواد تغذیه کنه)
-سفیده تخم مرغ
-کیوی
-شیرگاو
-خربزه
-پنیر
-عسل
-انواع توت
-بادام زمینی
-آلبالو
-اسفناج
-گیلاس
-کلم
امیدواریم این مقاله تا حدودی کمکتون کرده باشه تا بدونید چه جوری باید غذای کمکی رو شروع کنید.
منبع:
دونفره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼