۱۷۵۰۳۴
۱۴۱۹
۱۴۱۹

تغذیه تکمیلی نوزاد، ارتباطش با از شیر گرفتن

حدود پایان شش ماهگی زمان مناسبی برای شروع غذاهای جامد است. چهار ماهگی خیلی زود است.

حدود پایان شش ماهگی زمان مناسبی برای شروع غذاهای جامد است. چهار ماهگی خیلی زود است. دستگاه گوارش کودک هنوز برای فرآیند هضم و جذب غذاهای پیچیده آمادگی ندارد. چنانچه غذاهای جامد خیلی زود به کودک داده شود به صورت گوارش نیافته از بدن او دفع می‌شود و این فشار زیادی به کلیه‌های نورس او وارد می‌آورد.
شیر مادر یا شیر خشک تنها غذایی است که کودک در ماه‌های اول له آن نیاز دارد. شروع زودهنگام غذاهای جامد ، موجب کاهش تمایل کودک به مکیدن سینه می‌شود (که این موجب کاهش شیر مادر می‌گردد). در هر دو مورد (تغذیه با شیر مادر یا با شیر خشک) تنها زمانی می‌توان تغذیه با غذاهای جامد را شروع کرد که آن دو نتوانند پاسخگوی نیازهای غذایی کودک باشند.

چه هنگام می‌توان کودک را از شیر گرفت؟
همچنان که کودک شما رشد می‌کند ، برای حفظ این رشد به شیر بیشتری نیاز دارد. اما معده کودک شما هر بار فقط مقدار معینی از شیر را می‌تواند نگه دارد و سرانجام او به نقطه‌ای خواهد رسید که هر بار با ظرفیت کاملش شیر می‌خورد اما کالری کافی دریافت نمی‌کند.
ممکن است کودکتان درخواست شیر بیشتری از خود نشان دهد اما بعد از هر وعده شیر خوردن باز هم سیر نشود. مثلاً برای ششمین بار شیر بخواهد درحالی‌که بیش از این با پنج بار شیر خوردن کاملاً سیر می‌شد. یک نمونه شناخته‌شده رفتار کودک در این موارد این است که هنگام خواب شبانه بیدار می‌شود و نشان می‌دهد که غذا می‌خواهد. در این زمان می‌توان دادن غذاهای جامد را به او شروع کرد. خیلی از کودکان در حدود چهار ماهگی نشان می‌دهند که دیگر تمایل شدیدی به مکیدن سینه ندارند اگرچه ممکن است این امر دیرتر هم اتفاق بیفتد. شما باید این نشانه‌ها را بشناسید و درزمان مناسب تغذیه با غذاهای جامد را شروع کنید.

غذا دادن با قاشق - معرفی غذای جامد به کودک
کودک خود را در حالت نشسته و قائم قرار دهید. مقداری غذا را با یک قاشق کوچک بردارید و به آرامی بین لب‌های او جا دهید. قاشق را خیلی به داخل دهانش فشار ندهید ، چون ممکن است دهانش را ببندد. زمانی که کودکتان سیر شود سرش را برمی‌گرداند.

پس زدن غذا
اگر کودک شما بیشتر غذایی را که به او می‌دهید از دهانش بیرون می‌ریزد به آرامی غذاهای دور دهانش را داخل دهانش جا دهید.

اولین غذاهای جامد
مقدار کمی از غذای جامد آماده‌شده را دم دست نگه‌دارید و سپس در وضعیت معمول خود برای غذا دادن به کودکتان بنشینید. گرچه کودک شما برای دریافت کالری‌هایی که غذاهای جامد تأمین می‌کنند آماده است ، ولی او چیزی را که سیرش می‌کند و آن را می‌شناسد -یعنی شیر- ترجیح خواهد داد. به او فقط از یک سینه یا نصف شیشه شیر بدهید سپس یک یا دو قاشق چای‌خوری غذای جامد بدهید ، زیرا او در این موقع خیلی گرسنه نیست اما کاملاً بیدار است و بهتر با شما همکاری می‌کند. هرگز او را مجبور نکنید که بیش از آنچه می‌خواهد بخورد. بعد از خورد غذای جامد بقیه شیرش را به او بدهید.
هر اندازه‌ای که کودک غذای جامد بخورد، باز بعد از آن تشنه می‌شود و به آب نیاز خواهد داشت. با۱۵ میلی‌لیتر (یک قاشق غذاخوری) آب یا آب میوه خیلی رقیق در بین غذا و بعد از آن یا هر زمان که تشنه می‌شود شروع کنید. از نوشیدنی‌های شیرین خودداری کنید ، چون دندان‌های او را خراب خواهند کرد. در ابتدا حدود ۱۲۰ میلی‌لیتر آب یا آب‌میوه در هر روز کافی است.

رابطه تغذیه تکمیلی و از شیر گرفتن کودک با غذاهای گیاهی
یک کودک در حال رشد می‌تواند همه مواد غذایی مورد نیاز برای سلامتی و ادامه حیات خود را از یک رژیم غذایی فاقد گوشت ماهی و مرغ به از یک رژیم غذایی فاقد گوشت ماهی و مرغ به دست بیاورد مشروط بر آنکه در این رژیم غذایی تعادلی از گروه‌های مختلف مواد غذایی وجود داشته باشد.
1. منبع اصلی کالری برای کودک همان شیر خواهد بود بنابراین در هر وعده غذایی از دادن شیر به او غفلت نکنید.
2. غذاهای مخلوط غلات و حبوبات ، حاوی کربوهیدرات و پروتئین هستند و برای تأمین انرژی و رشد کودک ضروری هستند.
3. رژیم غذایی گیاهی در مقایسه با گوشت حجیم تراست و کالری کمتری دارد بنابراین ممکن است با وجود آنکه کودک شما غذایش را به طور کامل می‌خورد ، همه نیازهای غذاییش برآورده نشود. برای اجتناب از این حالت حتماً در رژیم غذایی او از مواد غذایی متنوعی که دارای فیبر کمتری هستند (مثل پنیر) استفاده کنید.

توصیه‌هایی در مورد از رابطه تغذیه تکمیلی و از شیر گرفتن کودک
- کودکتان با تغییراتی در عادات غذا خوردنش به شما نشان خواهد داد که نیاز بیشتری به غذا دارد.
- اولین دندان اگر در شش ماهگی یا بعد از آن ظاهر شود -به طور مشخص- نیاز کودک را به غذاهای جامد نشان می‌دهد.
- ممکن است کودک شما نسبت به غذاهای جدید بی‌میل باشد. بنابراین به او وقت بدهید تا به هر غذایی عادت بکند.
- اگر کودک شما غذا خورد با قاشق را دوست ندارد ، نوک انگشت تمیز خود را در غذا فروببرید و اجازه دهید کودک غذا را از انگشتان شما بمکد.
- از غذاهای غیر آماده استفاده کنید -نه غذاهای آماده مخلوط شده- و آن‌ها را در مقادیر کم به کودک بدهید.
- برای جلوگیری از ایجاد حساسیت ، غذاهای حاوی مغز میوه‌های خشک، گلوتن، شیر گاو یا تخم‌مرغ را حداقل تا شش ماهگی به کودک ندهید.
- هر بار یک غذای جدید به کودک بدهید و قبل از تکرار آن چند روز صبر کنید تا ببینید که کودک به آن غذا چه واکنشی نشان می‌دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.