۱۷۵۹۹۵
۱ نظر
۳۳۲۳۷
۱ نظر
۳۳۲۳۷

سرفه کردن نوزاد، چه معنایی دارد؟

سرفه نوزاد می تواند معنا های متفاوتی داشته باشد و به علاوه اینکه شما نمی توانید از فرزند خود علت دقیق سرفه هایش را بپرسید.

سرفه نوزاد می تواند معنا های متفاوتی داشته باشد و به علاوه اینکه شما نمی توانید از فرزند خود علت دقیق سرفه هایش را بپرسید. گاهی هم نمی توانید تصمیم بگیرید که چه موقع فرزند خود را نزد پزشک ببرید.

سرفه نوزاد چه معنایی می تواند داشته باشد؟
بهتر است بدانید که سرفه نوزاد معمولا راهی برای دفاع از خود است. بدن با سرفه کردن راه های هوایی را تمیز می کند، خلط های گلو را صاف می کند، موکوز های بینی را که وارد حلقش شده خارج می کند و یا غذایی که در گلو گیر کرده را بیرون می راند. دو نوع سرفه در نوزادان وجود دارد:
سرفه خشک: زمانی رخ می دهد که فرزند شما به آلرژی یا سرما خوردگی دچار شده باشد. این نوع سرفه به تمیز شدن موکوز بینی کمک می کند و یا می تواند نتیجه ی گلو درد نوزاد شما باشد.
سرفه تر: این نوع سرفه حاصل بیماری تنفسی بوده که با عفونت باکتریایی همراه باشد. این سرفه باعث می شود موکوز یا خلط (که حاوی گلبول های سفید خونی برای مبارزه با آلودگی ها بوده) در راه های هوایی کودک تشکیل شود.
نوزادان کوچک تر از ۴ ماه زیاد سرفه نمی کنند و اگر متوجه سرفه نوزادان کم تر از ۴ ماهه شدید باید بدانید که مشکلی جدی در وی وجود دارد. در زمستان نیز اگر نوزادی به شدت سرفه می کند، می توان علت آن را به ویروس سین سیشال مربوط دانست، که نوعی عفونت خطرناک در نوزادان است. وقتی سن کودک شما به یک سال می رسد، سرفه هایش دیگر نشانگر در خطر بودن سلامتی وی نمی تواند باشد و در بیش تر مواقع سرفه نوزادان دلیلی جز سرما خوردگی نمی تواند داشته باشد.
دلایل شایع سرفه نوزاد
سرما خوردگی یا آنفولانزا
علائمی که می تواند نشان دهنده ی سرما خوردگی نوزاد شما باشد عبارتند از :
آب ریزش و‌گرفتگی بینی
گلو‌ درد
در سرما خوردگی سرفه نوزاد شما معمولا خشک است، اما بسته به شدت سرما خوردگی نوزادتان می تواند:
موکوز هایی در گلو و بینی داشته باشد.
در طول شب تب خفیفی داشته باشد.
راه درمان این نوع سرفه ها این است که مثل مادران خود مایعات زیادی به فرزند بدهید و آنها را استراحت دهید. البته شاید دلتان بخواهد با دادن دارو هایی قوی سرفه نوزاد خود را قطع کنید، اما آکادمی اطفال امریکا توصیه می کند که از دارو های سرما خوردگی و سرفه در کودکان کم تر از ۶ سال نباید استفاده شود، زیرا مطالعات نشان داده که این دارو ها هیچ تاثیری بر کودکان ندارند و بهتر است از روش های طبیعی برای درمان این بیماری استفاده شود.
دیفتری
وقتی نوزاد شما نیمه شب با سرفه های شدید و گرفته و با تنفس دشوار از خواب بیدار می شود نشان دهنده این است که فرزند شما به دیفتری دچار شده. دیفتری معمولا کودکان کم تر از ۵ سال را درگیر می کند و با یک سرما خوردگی شروع می شود.
این بیماری که معمولا حاصل عفونت ویروسی بوده باعث متورم شدن لوله های نای و مسدود شدن راه های تنفسی می شود و به همین دلیل است که کودک به سختی نفس می کشد.
برای درمان این نوع سرفه ها سعی کنید ابتدا فرزند خود را آرام کنید و سپس از یکی از تکنیک های زیر برای کمک به تنفس وی استفاده کنید.
دوش حمام را باز کنید، در حمام را ببندید و به کودک خود اجازه دهید در بخار هوای حمام نفس بکشد.
اگر هوای بیرون مرطوب است، او را از خانه بیرون ببرید، هوای مرطوب نفس کشیدن را برای او راحت تر می کند.
کودک خود را مجبور کنید از هوای خارج شده از دستگاه مرطوب کننده هوا نفس بکشد.
ذات الریه
ذات الریه عفونتی باکتریایی یا ویروسی در ریه است که با شرایطی خاص مثل سرما خوردگی خود را نشان می دهد. صدای سرفه نوزاد مبتلا به ذات الریه معمولا تر است. کودکانی که به ذات الریه مبتلا هستند اغلب بی حال و خسته هستند و مرتب سرفه می کنند.
راه درمان سرفه های ناشی از ذات الریه به این موضوع بستگی دارد که آیا عامل این بیماری باکتریایی است یا ویروسی، بنابراین اگر فرزند شما تب نیز دارد به پزشک مراجعه کنید. ذات الریه بیماری خطرناکی است که باید جدی گرفته شود.
برونشیت یا آسم

هم برونشیت و هم آسم بعد از یک سرما خوردگی معمولی که با سرفه و آبریزش بینی همراه است خود را نشان می دهند. بر اساس نظریه متخصصان مسائل زیادی باعث مسدود شدن راه های هوایی کودک می شود که می توان از میان این عوامل به گرد و خاک موجود در هوا اشاره کرد.
اصلی ترین عامل برونشیت در کودکان را می توان به ویروس تنفسی سین سیشال مربوط دانست. این ویروس می تواند به ریه های نوزاد وارد شده و زندگی وی را تهدید کند.
صدای سرفه نوزادان مبتلا به این دو بیماری معمولا با خس خس سینه و نفس های صدا دار همراه است. سرما خوردگی یا خس خس سینه در برونشیت و آسم شباهت زیادی به هم دارد و تقریبا غیر قابل تشخیص است.
وقتی متوجه خس خس سینه نوزاد خود می شوید بهتر است وی را نزد پزشک ببرید. حتی در صورتی که کودک شما به آسم مبتلا نباشد، پزشکان برای درمان خس خس سینه نوزاد شما از دارو های آسم استفاده می کنند.
وقتی نفس کشیدن کودک شما به حالت عادی برگشت می توانید برونشیت او را در خانه درمان کنید. برای این کار باید مایعات زیادی به کودک بدهید و به او استراحت دهید و البته هوای خانه را نیز مرطوب نگه دارید.
ورود اشیای خارجی به گلو
غذا ها، مثل تکه هایی از هویچ یا هر چیز دیگری شایع ترین علت مسدود شدن گلوی کودک می تواند باشد. اگر کودک شما حین غذا خوردن یا بازی با اسباب بازی هایش ناگهان شروع به سرفه کرد، سریعا دهان او را باز کنید و شی وارد شده به دهانش را بیرون آورید، معمولا کودکان با سرفه کردن این اشیا را بیرون می اندازد.
علائم این عارضه سرفه های کوچک ‌و ‌دائمی است. اگر شی مورد نظر به طور کامل راه تنفسی فرزندتان را مسدود کرده باشد، وی علائم زیر را دارد:
چهره ای ناراحت و پریشان دارد.
هیچ صدایی از او به گوش نمی رسد.
رنگ پریده یا کبود می شود.
در چنین مواردی فورا باید فرزند خود را برعکس کنید و فضای بین شانه هایش را پنج بار با دست بزنید. اگر موفق نشدید شی مورد نظر را خارج کنید سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
اگر شی خیلی بزرگ نیست و راه های هوایی وی را مسدود نکرده، سر کودک را به سمت پایین خم کنید و آرام چندین ضربه به پشتش بزنید.
همانطور که گفته شد سرفه نوزادان می تواند انواع متفاوتی داشته باشد و هر نوع آن بیانگر مشکلی خاص در فرزند شما باشد. هر چند اکثر والدین سرفه کودک خود را به سرما خوردگی ربط می دهند، اما می توان با خواندن این مقاله دانش خود را بالا برد و با شناخت انواع سرفه ها به آرامش کودک خود کمک کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • سارا نظری
    درباره سرفه کردن نوزاد، چه معنایی دارد؟

    مگه دیفتری سیاه سرفه واکسن ندارن؟

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.