۱۷۶۰۹۵
۳۹۰۶
۳۹۰۶

زخم نوک پستان در شیردهی، درد دارم

به طور عادی درد نوک سینه در هنگام شیردهی در طی روز سوم تا ششم، پس از زایمان اتفاق می افتد و تا انتهای هفته دوم از بین می رود.

به طور عادی درد نوک سینه در هنگام شیردهی در طی روز سوم تا ششم، پس از زایمان اتفاق می افتد و تا انتهای هفته دوم از بین می رود.
شقاق یا ترک خوردن پوست نوک پستان‌، معمولاً در شیردهی اول رخ می‌دهد و شایع‌ترین علت آن به طور عمده نازک بون پوست ‌سر پستان است. شقاق سینه اینگونه است که نوک سینه زخم شده و گاهی اوقات خون می آید و شدیداً متورم و قرمز و فوق العاده حساس می شود. مسلماً در این شرایط شیردهی دردناک و آزاردهنده است.
این مشکل در اثر مکیدن مکرر نوزاد به خصوص در روزهای ابتدایی پس از زایمان که مادر شیر خوبی ندارد، ایجاد می‌شود.
مهم‌ترین راه پیشگیری از شقاق نوک پستان و زخم شدن آن، شیوة صحیح شیردادن به کودک است؛ زیرا اگر نوزاد فقط نوک پستان را در دهان بگیرد، این مشکل به وجود خواهد آمد.
مادر باید سعی کند تمام هاله قهوه‌ای رنگ پستان‌اش به طور صحیح در دهان نوزاد قرار بگیرد؛ به طوری که لب تحتانی نوزاد موقع شیردهی کاملاً به بیرون برگشته باشد و اصول صحیح شیردهی و قرارگیری نوزاد را از پرستار آموزش دیده، فرا بگیرند.
باید توجه داشت که کمی حساسیت و درد در اوایل شیردهی طبیعی است اما در صورتی که شیردهی با وضعیت مناسب صورت گیرد، درد و شقاق در نوک پستان ایجاد نخواهد شد.
بهتر است مادر قبل از شیردهی، نوک پستان‌ را با شیر خودش چرب و مرطوب نگه دارد تا از ترک خوردن آن جلوگیری شود اما اگر شقاق ایجاد شد، این کار به تنهایی کافی نیست و مادر باید از پمادهای ترمیم‌کننده پوست استفاده کند.
این کرم ها، درد را از بین نمی برد فقط میزان درد را کمتر می کنند و کمی تسکین می دهند. سرعت بهبودی بستگی به پوست هر شخص دارد. از جمله این پمادها لانولین، پماد عسل طبی و روغن نارگیل یا سایر پمادهای تجویز شده توسط پزشک است. عسل تاثیرات ترمیمی معجزه آسایی بر زخم ها دارد. باید باقیمانده پماد را هنگام شیردادن به نوزاد به آرامی پاک کنید.
اجازه دهید در هوای آزاد خشک شود و از پدهای شیردهی یک بار مصرف استفاده نکنید چون جلوی جریان هوا را می گیرد. پدهای نخی پشمی اثر بهتری دارد.
علت دوم ایجاد شقاق نوک پستان‌ها که مدتی پس از تولد و شیرخوارگی ایجاد می‌شود، وجود قارچ و به اصطلاح برفک در دهان نوزاد است که باعث کاندیدیازیس پوست شده و در پوست شقاق ایجاد می‌کند. علل دیگر وجود باکتری ها هستند. در صورت وجود کاندیدا باید سینه مادر و دهان نوزاد هر دو به مدت دوهفته پس از پاک شدن کلیه علایم با نیستاتین و یا فلوکونازول درمان شوند.
استفاده از آب و صابون و مواد ضدعفونی‌کننده برای درمان و پیشگیری از شقاق پیشنهاد نمی‌شود اما به هنگام استحمام به‌کار بردن لیف و صابون مشکلی ندارد. شستن با آب و خشک کردن کامل پستان می تواند در تسریع ترمیم کمک کننده باشد، اما استفاده از صابون های آنتی باکتریال و قوی توصیه نمی شود. اگر برای شستن از محلول نمکی رقیق استفاده می کنید، بیشتر از یک دقیقه از آن استفاده نکنید زیرا باعث بدتر شدن ترک می شود. قبل از به کار بردن پمادهای درمان کاندیدا می توانید برای شستشو از محلول رقیق شده سرکه سفید در آب جوشیده سرد شده به نسبت یک به چهار استفاده کنید.
یکی از راه های اثر بخش این است که یکی دو روز شیر را دوشیده و با قاشق به نوزاد بدهید. این کار از استفاده از شیشه شیر مناسب تر است زیرا امکان این که شیرخوار دوباره سینه مادر را بگیرد، بیشتر است.
می توانید از رابط سینه استفاده کنید. محافظ سینه برای محافظت کردن موقت نوک پستان به کار می رود. این محافظ باید تا زمانی استفاده شود که زخم از بین برود اما نیاز به سعی و تلاش دارد تا نوزاد به شیرخوردن با آن عادت کند.
مراقب نشانه های عفونت نظیر تب، قرمزی و چرک باشید زیرا نیاز به درمان آنتی بیوتیک خوراکی دارد. تحقیقات ثابت کرده که مصرف پروبیوتیک های حاوی لاکتو باسیل فرمنتوم و لاکتوباسیل سالیواریوس به درمان شقاق سینه کمک می کند. در صورت وجود عفونت باید به پزشک مراجعه شود تا درمان آنتی بیوتیکی صورت بگیرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.