گریه کردن نوزادان، نه دلیل مهم
اگر نوزادتان مدام گریه میکند و شما دلیلان را نمیدانید، بهتر است آرامش خود را حفظ کرده، از فردی کمک بگیرید و این نکات را بخوانید.
اگر نوزادتان مدام گریه میکند و شما دلیلان را نمیدانید، بهتر است آرامش خود را حفظ کرده، از فردی کمک بگیرید و این نکات را بخوانید.
۱. خود را خیس کرده
گاهی اوقات پوشک خیس شده مشخص است و گاهی اوقات هم مشخص نیست. برخی از نوزادان حساستر هستند و خیس بودن پوشک را زودتر تشخیص میدهند. به گفته متخصصین در وهله اول و حتی پیش از دادن غذا به نوزاد باید پوشک را بررسی کرده و در صورت خیس بودن آن را عوض کنید. برخی از پوشکها خطوط رنگی دارند که خیس شدن پوشک را نشان میدهند. همچنین اگر از تعویض پوشک دو یا سه ساعت میگذرد وقتان است که پوشک نوزاد را عوض کنید.
۲. گرسنه است
آخرین بار چه زمانی به فرزند خود شیر دادید؟ برخی از نوزادان هر چند ساعت یکبار گرسنه میشوند و برخی دیگر بسیار زودتر. همچنین زمانی که به الگوی تغذیه فرزند خود عادت میکنید آن را تغییر میدهد، این تغییرات بیشتر در سه تا ششماهگی رخ میدهد. برخی از نوزادان هم تنها به خاطر حس راحتی سینه مادر را در دهان میگیرند و در حقیقت شیر نمیخورند. اگر نوزادتان پس از خوردن شیر آرام نشد به سراغ روشهای دیگر بروید.
۳. گرم یا سردش است
دمای اطراف را بررسی کنید. سپس به پوشش نوزادتان توجه کنید. اگر نوزادتان گرمش باشد ممکن است سرخ شود، اگر سردش باشد میلرزد. اما گاهی اوقات ممکن است این علائم جزئی بوده و آن را نادیده بگیرید. بهترین راه این است که به پشت گردن نوزاد دست بزنید تا ببینید چقدر گرمش است. معمولاً در فصل زمستان آنقدر به نوزاد لباس میپوشانید که گرمش میشود.
دمای بسیار بالا یا پایین میتواند برای کودکتان خطرناک باشد زیرا آنها بسیار کوچک هستند. اگر دراینباره نگران هستید دمای نوزاد را اندازه بگیرید. اگر دمای بدنش از ۳۷,۵ بیشتر باشد یک لایه از لباسش را درآورید و منتظر نشانههای بیماری باشید. اگر دمای بدنش از ۳۶.۴ درجه کمتر باشد یک لایه لباس به او بپوشانید. یک ساعت بعد دوباره دمای بدنش را اندازه بگیرید تا ببینید به ثبات رسیده یا نه.
۴. حالش خوب نیست
تغییرات دمای بدن نوزاد میتواند نشانه بیماری باشد. برای مثال یک کودک شاد که ناگهان بدخلق میشود یا یک کودک پرانرژی که ناگهان آرام میشود، ممکن است بیمار شده باشند. اگر یک نوزاد حالش خوب نباشد نشانههای بیشتری از گریه نشان میدهد. در این صورت بدنشان گرم میشود، تب دارند، خوب شیر نمیخورند و به تهوع، استفراغ یا التهاب دچار میشوند.
۵. شکمش درد میکند
تغذیه شیر مادر یا رشد نوزاد ممکن است باعث درد شکم شود. در این صورت شکم نوزاد را بهآرامی بمالید یا حوله یا پتوی گرم روی شکمش قرار دهید. اگر فرزندتان از شیر خوردن دست بکشد و گریه کند و حتی اگر او را روی زمین بگذارید آرام نشود، احتمالاً هوا وارد معدهاش شده و باید آروغ بزند. بهآرامی به کمرش دست بکشید تا هوا بالا بیاید و ممکن است کمی شیر از دهانش خارج شود. اما اگر نوزادتان آروغ نزد نگران نباشید و عصبی نشوید.
۶. نوزادتان میخواهد که شکل دیگری او را در آغوش بکشید
گاهی اوقات با بغل کردن نوزاد به شکل دیگر حالش بهتر میشود، او را به طرف خود، از پشت، بر روی سینه و یا از روی شکم، در آغوش بکشید. سرش را روی شانهتان بگذارید، یا رودرروی خود نگهدارید. به هر شکلی که نوزادتان را بغل کنید، تا زمانی که به او آسیب نرسد اشکالی ندارد. گاهی اوقات با همین کار نوزادتان آرام میشود.
۷. گاهی اوقات نوزادتان درد دارد
اگر نوزادتان بدون وقفه گریه میکند انگشتان دست، پا و اعضای بدنش را نگاه کنید تا آسیبندیده باشند. مراقب باشید ناخن، جواهرات یا حلقهتان به نوزاد آسیب نزند. تگ لباس هم میتواند به نوزادتان آسیب بزند، بنابراین بهتر است آنها را بکنید.
۸. به کولیک دچار شده
گریستن بیش از سه ساعت در روز، بیش از سه روز در هفته و بیش از سه هفته کولیک نام دارد. بهطورکلی زمانی که نوزاد سالم است و بدون وقفه گریه میکند و نمیتوان او را آرام کرد، میگویند به کولیک دچار شده است. این گریهها در عصر شروع شده و حرکت دادن، بغل کردن و چرخاندن نوزاد او را آرام میکند. کولیک درمان ندارد و ممکن است هرکاری کنید نوزادتان درمان نشود. شما هر کاری که از دستتان برمیآید انجام دهید تا نوزادتان بهتدریج خوب شود. معمولاً در سه تا شش ماهی کولیک درمان میشود.
۹. فقط میخواهد شما را خسته کند
اگر واقعاً حس میکنید نوزادتان میخواهد شما را اذیت کند پس به یک استراحت نیاز دارید. حتی صبورترین والدین هم خسته میشوند. اگر خسته شدید از اطرافیان خود کمک بگیرید. اگر کسی نیست به شما کمک کند کمی آرام شده و با خود فکر کنید.
همه نوزادان گاهی اوقات احساس ناراحتی میکنند و از خود بدخلقی نشان میدهند. درنتیجه والدین نمیتوانند آنها را آرام کنند و خودشان هم خسته خواهند شد. نگهداری از نوزاد بسیار لذتبخش است اما درصورتیکه اطرافیان حمایتتان کنند و شما هم از کمک گرفتن نترسید.
منبع:
پروشات
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼