۱۷۷۱۴۴
۱۹۴۷
۱۹۴۷

با آمدن فرزند دوم، چه تغییراتی ایجاد می‌شود؟

شکی نیست که تولد اولین کودک تجربه ای خاص و منحصر به فرد است، اما با این حال به هیچ نمی توان تولد فرزند دوم را اتفاقی ساده و بی اهمیت دانست.

شکی نیست که تولد اولین کودک تجربه ای خاص و منحصر به فرد است، اما با این حال به هیچ نمی توان تولد فرزند دوم را اتفاقی ساده و بی اهمیت دانست.
همه به خوبی می دانیم شادی و عشقی که فرزند اول به زندگی والدین می آورد به هیچ ‌وجه قابل اندازه گیری نیست. اما چیزی که شاید به آن توجه نکرده باشیم این است که در صورت انتظار برای تولد فرزند دوم ، این شادی حتی می تواند بیش از پیش شود. اما توجه داشته باشید که برای تولد فرزند جدیدتان باید آمادگی داشته باشید ، به ویژه اینکه باید به فرزند اولتان کمک کنید تا این موضوع را به خوبی درک کند.
با تولد فرزند دوم چه تغییراتی ایجاد خواهد شد؟
داشتن فرزند دوم و اداره ی همزمان دو بچه در ابتدا دشوار به نظر می رسد ، برنامه ریزی و سازمان دهی اوضاع قبل از تولد فرزند دوم می تواند کمک کننده باشد.
اولین موضوع این است که در طی دوره بارداری بیشتر احساس خستگی می کنید، زیرا باید به فرزند اول تان نیز رسیدگی کنید. تغییر بعدی که مثبت نیز هست، این است که این بار در طی دوران بارداری تجربیات، دانش و توانایی بیشتری دارید.
کمک به فرزند اول
با آمدن فرزند دوم، مسلما فرزند اول احساسات مختلفی را تجربه خواهد کرد از هیجان گرفته تا حسادت و یا حتی رنجش و ناراحتی. اگر فرزندتان هنوز نوزاد است و توانایی بر زبان آوردن احساساتش را ندارد ممکن است از رفتارهای ابتدایی برای بیان عواطفش استفاده کند، رفتارهایی همچون مکیدن انگشت شصت، تمایل به آب خوردن با بطری شیر، فراموش کردن مهارت های ناچیزی که آموخته اند و حتی صحبت کردن با لحن بچگانه برای جلب توجه شما.
نوزادان کمی بزرگتر و ‌کودکان ممکن است احساساتشان را با بداخلاقی، لجبازی یا امتناع از غذا خوردن ابراز کنند. البته چنین مشکلاتی اغلب کوتاه مدت بوده و می توان با کمی آمادگی به این کودکان کمک کرد تا با آمدن خواهر یا برادر جدید کنار بیایند.برای رسیدن به چنین آمادگی اول از همه باید بر نقش مهم فرزند اول تمرکز‌ کنید، به همین منظور راهنمایی های زیر را ارائه داده ایم:
-به کودکتان اجازه دهید تا لوازم اتاق نوزاد جدیدتان را انتخاب کند، مخصوصا اگر قرار است اتاقشان مشترک باشد.
-هدیه ای خاص مثل کتاب، اسباب بازی یا تابلو تهیه کنید تا کودکتان آن را به اتاق نوزاد تازه متولد شده هدیه دهد. برای فرزند اول تان نیز هدیه ای تهیه کنید، مثلا یک صندلی کودک تهیه کنید تا هنگام غذا دادن به فرزند دوم،‌ کودکتان روی آن بنشیند. یا اینکه هدیه ای تهیه کنید و آن را از طرف نوزاد تازه متولد شده به فرزند اولتان بدهید.
-زمان را بین فرزندان تان تقسیم کنید و زمان خاصی را به فرزند اول اختصاص دهید مثلا وی را به فروشگاه یا کتابخانه ببرید و‌ کتاب مورد علاقه اش را برایش بخرید. یا اینکه ساعاتی از روز را به کتاب خواندن برای فرزند اول اختصاص دهید.
-نقش بازی کنید یا داستان هایی را تعریف کنید که به وی کمک می کند تا شرایط جدید را بهتر درک کند. جالب است بدانید که کتاب های خوبی در این زمینه نوشته شده است.
-درمورد اتفاقات و انتظارات جدید با آمدن فرزند دوم با کودکتان صحبت کنید برای وی توضیح دهید که نوزاد جدید گریه می کند و به عوض کردن پوشک و خوابیدن در آرامش نیاز دارد.
-نقش فرزند اولتان در‌خانواده را تقویت کنید، مثلا به او‌گوش زد کنید که از این پس «خواهر یا برادر بزرگتر» نوزاد جدید خواهد بود.
-بهتر است قبل از تولد نوزاد دوم کودکتان را با وی ‌آشنا کنید، مثلا اجازه دهید صدای قلب نوزاد در بدنتان را بشنود، یا بعد از زایمان کودکتان را به ملاقات نوزاد تازه متولد شده در بیمارستان ببرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.