۱۷۸۰۸۴
۲۰۳۴
۲۰۳۴

هفته هشتم رشد نوزاد، تغییرات شما و فرزندتان

همین حالا ممکن است به نظر برسد که دست‌ها و پاهای نوزادتان بی‌اختیار تقلا می‌کند که انگشت یا گوشه پتو را بگیرد و رها نکند.

هفته هشتم رشد نوزاد چه اتفاقاتی می افتد؟ با ما همراه باشید.

خود شما
مبارزه با خستگی
محرومیت از خواب یکی از سخت‌ترین بخش‌های زندگی والدین جدید است. نوزاد چندین ماه نیاز دارد که به طور مرتب بخورد اگر نوزاد از شیر شما تغذیه می‌کند ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها بیش از چند ساعت بدون وقفه نخوابیده‌اید.
تا 8 هفتگی شاید کاملاً احساس خستگی کنید به خصوص اگر فرزندان دیگری دارید اگر به سرکار برگشته‌اید یا اگر نوزادتان شب و روزش را قاطی کرده است و در نیمه شب بعد از شیر خوردن مدت زیادی بیدار است.
هنوز تنها چند ماه از کل شب‌های بی‌خوابی سپری شده است در این فاصله از این نکات برطرف‌کننده خستگی پس از زایمان استفاده کنید :
آگاهانه بخورید :
هله هوله و شیرینی‌ها به شما انرژی موقتی می‌دهند اما مدت زیادی طول نمی‌کشد. با سالم و منظم خوردن ، میزان قند خون و انرژی بدن را حفظ کنید.
متنوع بخورید :
انواع گوناگون مواد غذایی را انتخاب کنید تا مطمئن شوید ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را دریافت می‌کنید . کمبود مواد غذایی معین می‌تواند موجب خستگی شود.
ورزش :
ممکن است فکر کنید که ورزش بیشتر شما را خسته می‌کند اما در واقع ورزش عادی به شما انرژی می‌دهد.
آب بنوشید:
از دست دادن آب بدن موجب خستگی می‌شود.
یک چرت بخوابید:
حتی 20 دقیقه چرت زدن روی کاناپه می‌تواند خستگی‌تان را برطرف کند.
از خانه بیرون بروید :
هوای آزاد و تغییر روال عادی می‌تواند شما را سرحال آورد.
کمک بخواهید :
اگر نوزادتان از شیر شما تغذیه می‌کند و شیر دادن‌های شبانه شما را خسته کرده است از همسرتان کمک بگیرید. او نمی‌تواند شیر بدهد اما می‌تواند نوزاد را برایتان بیاورد و یا پوشک را عوض کند.
در هنگام شیر دادن استراحت کنید :
از چندین کار انجام دادن دست‌بردارید و هنگام شیر دادن استراحت کنید. به جای صحبت کردن با تلفن تماشای تلویزیون ، خواندن کتاب ، در تخت دراز بکشید و به نوزاد شیر بدهید. بعد از آن احتمالاً هر دو به خواب می‌روید.
برای بیدار نگه‌داشتن خود به کافئین وابسته نشوید. کافئین می‌تواند از شیر شما عبور کند و مانع از خوابیدن نوزاد شود.
آشپزی کردن را کم کنید :
چه کسی می‌گوید که غذاهای مغذی باید روی اجاق بمانند؟ شما و همسرتان می‌توانید مواد مغذی مورد نیاز بدنتان را از غلات ، شیر ، میوه ، ماست ، تخم‌مرغ نیمرو ، ساندویچ‌های خانگی ، نان و پنیر و سایر غذاهایی که راحت تهیه می‌شوند به دست آورید.
قهرمان نباشید :
اگر واقعاً بسیار خسته‌اید به مادر ، خواهر ، شوهر ، دوست یا همسایه زنگ بزنید و از او بخواهید شب مراقب نوزاد باشد تا شما بخوابید. برای تغذیه نیمه شب شیرتان را بدوشید یا شیر خشک آماده کنید و 5 یا 6 ساعت راحت بخوابید. شما حیرت می‌کنید که چقدر انرژی خواهید گرفت و احساس شادابی خواهید کرد.

نوزاد شما
افزایش کنترل عضله‌ها
همین حالا ممکن است به نظر برسد که دست‌ها و پاهای نوزادتان بی‌اختیار تقلا می‌کند که انگشت یا گوشه پتو را بگیرد و رها نکند. عضله‌های نوزاد در حال تکامل هستند و مغز او یاد می‌گیرد چگونه به آن‌ها فرمان دهد تا کاری انجام دهند.
فرایندی که یک یا دو سال طول می‌کشد.
عضله‌های نوزادان هماهنگی اندک دارند یا هیچ هماهنگی ندارند. بیشتر حرکات اولیه آن‌ها با شتاب ، پراکنده و تصادفی است. در کل نوزاد وقتی با دیدن یا شنیدن هیجان‌زده می‌شود ممکن است دست‌ها و پاهایش را به طور هماهنگ تکان دهد.
همان‌گونه که مغز او تکامل می‌یابد میلیاردها سلول عصبی در مسیرهای پیچیده‌تر شروع به ارتباط می‌کنند تا مغز و عضله‌های او علائمی را به جلو و عقب بفرستند.
نوزاد ابتدا کنترل سر خود را به دست می‌گیرد و کنترل عضله‌های رو به پایین به سمت انگشتان پا توسعه می‌یابد. مثلاً تا ۳ ماهگی نوزاد مشکلی در راست نگه‌داشتن و چرخاندن سر خود نخواهد داشت تا سر خود را بلند کند و ببیند در آشپزخانه چه می‌کنید.
تا ۵ ماهگی شروع به نشستن می‌کند گرچه نمی‌تواند جلوی افتادن خود را بگیرد . همچنین همان‌گونه که عضله‌های بالاتنه و پایین‌تنه خود را هماهنگ می‌کند یاد می‌گیرد تا به هر طرف بغلتد. تا ۷ ماهگی می‌تواند صاف بنشیند و خودش را روی یک بازو نگه دارد یا به طور همزمان جغجغه‌ای که در مقابلش تکان می‌دهید را بگیرد.
پایان دو ماهگی اکنون نوزاد شما می‌تواند روی اشیاء کوچکی به خوبی تمرکز کند. حتی ممکن است برخی نوزادان اشیاء را بردارند و به دهان ببرند. اگر نوزاد شما هم این‌چنین است دقت داشته باشید که این اجسام را دور از دسترس نوزاد قرار دهید.

حواس نوزاد در هفته هشتم رشد
اگر عکس‌های نوزادتان را با روزهای اول مقایسه کنید خواهید دید که کودک تغییرات زیادی داشته و قیافه پف آلود و چروکیده دوران جنینی او اکنون جا افتاده و زیباتر به نظر خواهد رسید.او اکنون به یک موجود کوچک دوست‌داشتنی تبدیل‌شده که با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. او می‌خندد و از خود صداهای کودکانه درمی‌آورد . او از خود صداهایی درمی‌آورد و ممکن است این صداها در پاسخ به صحبت‌های شما با او باشد.

رشد مغز نوزاد در هفته هشتم تولد
او اکنون چهره و صدای شما و نزدیکانش را به خوبی می‌شناسد و می‌تواند با شما ارتباط عاطفی از طریق چشم و لبخند به وجود آورد. او در پاسخ خنده والدین می‌خندد .
بر طبق تحقیقات اولین حسی که در نوزادان به وجود می‌آید بروز حس علاقمندی است. نوزادان دوست دارند زمانی که جسمی را مقابل چشم خود در حال حرکت می‌بینند ابراز احساسات کنند. آن‌ها با دست و پا زدن دوست دارند آن شی را بگیرند.
همین طور از اولین احساسات نوزاد، بروز احساس ناراحت بودن و در تنگنا قرار گرفتن است. این حسی است که برای بقای او بسیار موثر می‌باشد. نوزاد به هنگام درد ، ناراحتی و گرسنگی شروع به گریه و ناراحتی می‌کند.
کودک دو تا سه ماهه شما می‌توانید متوجه وجود درد در اعضا خود شود مثلاً به هنگام تزریق واکسن ایجاد گریه و سر و صدا نماید . او ممکن است در مواجه با افراد غربیه دچار ترس و نگرانی گردد و یا وقتی او را از کاری منع می‌کنید دچار یاس و ناامیدی گردد.
مغز نوزادان در سه ماهه اول رشد خود حدود ۵ سانتیمتر رشد می‌کند .سلول‌های مغزی در این زمان بیش از هر زمان دیگری رشد و تکثیر دارند. شما می‌توانید با حرف زدن و صحبت کردن در مورد وقایعی که در طول روز کودکتان می‌بیند و یا احساساتی که در طول روز برایش پیش می‌آید به تقویت قوای مغزی او بپردازید.
شما می‌توانید از اسباب‌بازی‌ها و کتاب‌های مخصوص این سن برای او استفاده کنید ، با اینکه نوزاد نمی‌تواند با شما حرف بزند اما به هر صورت در حال یادگیری است. با او حرف بزنید، برایش آواز بخوانید و عکس‌های مختلف را برایش توضیح دهید. موسیقی‌های مختلفی برای او پخش‌کنید و از ساعات بیداری او برای بیدار کردن هر چه بیشتر حس و مغز او استفاده نمایید.

چکاب ماهانه نوزاد در پایان هفته هشتم رشد
در این زمان قد و وزن و دور سر نوزاد شما اندازه‌گیری و در کارت مخصوص او نوشته می‌شود . و اعمالی که او می‌تواند انجام دهد به خوبی بررسی می‌گردد. و همین طور نوزاد واکسن‌های مخصوص دو ماهگی را دریافت خواهد کرد .
به احتمال زیاد پس از تلقیح واکسن نوزاد دچار کمی بی‌قراری در دو سه روز آینده خواهد شد.پزشک توصیه‌های لازم را در این زمینه به شما خواهد کرد.

انواع واکسن
- DTAP-که بیشتر بنام واکسن دیفتری، کزاز و سیاه‌سرفه (خروسک) شناخته می‌شود.کودک شما تا ۶ سالگی، ۵ بار این واکسن را دریافت می‌کند و بعد از آن هر ۱۰ سال یک بار واکسن یادآوری را دریافت خواهد کرد.
- IVP-که بیشتر بنام واکسن فلج اطفال شناخته می‌شود.کودک تا ۶ سالگی، ۴ بار این واکسن را دریافت خواهد کرد. و بعد از آن نیازی به واکسن یادآوری ندارد.
- MMR-که بیشتر به عنوان واکسن سرخک، اوریون و سرخجه شناخته می‌شود.کودک شما تا ۶ سالگی، ۲ بار این واکسن را دریافت خواهد کرد.
- Var-که بیشتر بنام واکسن،آبله‌مرغان شناخته می‌شود، یکی از جدیدترین واکسن‌های موجود است. نوزاد این واکسن را یک بار، بین ۱۲ تا ۱۸ ماهگی دریافت خواهد کرد.
- Hibv-که بیشتر بنام واکسن،باکتری کشنده‌ای به نام آنفلوانزای هموفیلوس B شناخته می‌شود. نوزاد تا ۱۵ ماهگی، این واکسن را۴ بار دریافت خواهد کرد.
- Hep B-که بیشتر بنام واکسن، بیماری مزمن کبد، هپاتیت B شناخته می‌شود. نوزاد تا ۱۸ ماهگی، ۳ بار این واکسن را دریافت خواهد کرد.
- PCV۷-که بیشتر بنام واکسن،ذات‌الریه (Pneumococcal Conjugate) شناخته می‌شود، یا بیماری که منجر به مننژیت، ذات‌الریه، یا سایر بیماری‌ها در کودکان می‌شود. نوزادتان تا ۱۵ ماهگی، ۴ بار این واکسن،را دریافت خواهد کرد.

پس از واکسیناسیون
اگر نوزاد بی‌وقفه گریه می‌کند، دچار تب شدیدی گردیده و یا دچار تنگی نفس و یا ورم شدید (در ناحیهٔ تزریق) شده است. شاید مشکل مهمی نداشته باشد، اما بهتراست که حتماً توسط یک پزشک متخصص کودکان مورد بررسی و معاینه قرار گیرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.