استفراغ کردن نوزادان، نشانه بیماری است؟
استفراغ در نوزادان امری طبیعی و عادی است؛ اما گاهی اوقات میتواند نشان دهنده بیمارهای مهم باشد.
استفراغ در نوزادان امری طبیعی و عادی است؛ اما گاهی اوقات میتواند نشان دهنده بیمارهای مهم باشد. به همین دلیل ما در این مطلب قصد داریم در رابطه با این موضوع با شما گفت و گو کنیم، در ادامه بنابر گفتههای پرفسور عبدالله جیلان، میتوانیم استفراغهای معمولی را از استفراغهای غیر معمولی تشخیص دهیم.
انواع استفراغ را چگونه تشخیص دهیم؟
گاهی اوقات همراه با استفراغ، علائم نگران کننده دیگری نیز وجود دارد که باید در صورت مشاهده آنها، سریعا کودک را به بیمارستان برسانیم. به طور مثال اگر استفراغ در نوزدان همراه با تب، ورم شکم و درد در شکم باشد، باید بدون اتلاف وقت عمل کنیم.
برای جلوگیری از استفراغ چه باید کرد؟
بعد از غذا دادن، کودک را بلافاصله نخوابانید و تا جایی که امکان دارد به صورت عمودی در آغوش بگیرید. وعدههای غذایی کودک را بیش تر کرده و در عوض از حجم آن کم کنید. اگر نوزاد در حال گریه کردن است، از شیر دادن به آن خودداری کنید؛ زیرا همراه با شیر، هوا هم وارد معده نوزاد شده و در نتیجه منجر به استفراغ خواهد شد.
مهم ترین فاکتورها در استفراغ کودکان
برای تشخیص استفراغهای غیر معمول در کودکان باید، به سه فاکتور زمان، شدت و مقدار استفراغ توجه کنیم. به دلیل عدم تکامل دریچه ی مری و معده در نوزادان تازه متولد شده، غذاهای اضافی از طریق استفراغ از بدن خارج میشوند. این نوع استفراغها با بالاتر رفتن سن نوزاد از بین خواهد رفت.
آیا استفراغ با فشار زیاد میتواند نشانه ی بیماری باشد؟
استفراغهای شدیدی که در ۴۸ ساعت اول در نوزادان تازه متولد شده دیده میشود ، میتواند نشان دهنده بیماریهای مرتبط با دستگاه گوارش باشد. تنگ بودن معده نیز میتواند منجر به استفراغهای شدید در نوزدان شود.
آیا استفراغ در نوزادان میتواند علامت رفلاکس باشد؟
با اینکه رفلکس بیش تر در بزرگ سالان دیده میشود؛ اما ممکن است برخی از کودکان زیر ۱ سال هم به رفلاکس معده، مبتلا شوند. در نوزادان نیز به دلیل عدم تکامل دریچه معده، اگر به صورت خوابیده از شیر مادر بنوشند، دچار رفلاکس خواهند شد. فراموش نکنید به صورت کلی تغذیه با شیر مادر در نوزادان، میتواند احتمال بروز رفلاکس را به صورت قابل توجهی کاهش دهد. رفلاکس معده با بیش تر شدن سن و در یک سالگی، از بین میرود. به شما توصیه میکنیم قبل از تجویز پزشک، از دادن هر گونه دارو به نوزاد خودداری نمایید.
نوزادنی را که استفراغ میکنند در چه پوزیشنی باید خواباند؟
در هنگام استفراغ نوزاد، نباید آنها را روی شکم بخوابانیم؛زیرا در این حالت ریسک سندروم مرگ آنی نوزادان، افزایش خواهد یافت. در عوض در هنگام استفراغ، بهتر است نوزاد را به پشت بخوابانیم. البته در طول روز میتوانید نوزاد را روی شکم بخوابانید؛ اما در طول شب بهتر است نوزاد به پشت بخوابد. ریسک مرگ نوزاد در هنگام استفراغ، در سه ماهه اول زندگی بیش تر است و کم کم با بیش تر شدن سن نوزاد، این ریسک کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
منبع:
مجله کیوی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼