۱۸۳۳۰۱
۲ نظر
۱۹۹۵۹
۲ نظر
۱۹۹۵۹

وزن نگرفتن نوزاد، ناشی از رفلاکس معده است؟

برای هر پدر و مادری که تازه صاحب فرزند شده اند وزن کودک شان بسیار اهمیت دارد و گاهی اوقات کودکان به دلیل داشتن مشکلی خاص نمی توانند به خوبی رشد کنند.

برای هر پدر و مادری که تازه صاحب فرزند شده اند وزن کودک شان بسیار اهمیت دارد و گاهی اوقات کودکان به دلیل داشتن مشکلی خاص نمی توانند به خوبی رشد کنند. کودکان بعد از یک هفته از تولدشان ۱۰ درصد وزن کم میکنند. مادران با توجه به نمودار رشد کودک میتوانند از وضعیت رشدی او اطلاع پیدا کنند.
از نظرپزشکان وزن کم کردن نوزادان پس از تولد طبیعی است. مثلا نوزادی که با وزن ۳۹۰۰ کیلوگرم به دنیا آمده، در همان چند روز اول ۳۹۰ گرم از وزنش را از دست می‌دهد و پس از آن دوباره شروع می‌کند به وزن گرفتن. بنابر‌این خیلی از ماد‌ر‌‌ها نگران این موضوع می‌شوند و در مراجعه به ما می‌گویند که وزن نوزادم مدتی بعد از تولد کم شد و دوباره به وزن هنگام تولدش برگشته است.
اما درواقع وزن این نوزاد ایده‌آل است چون پس از کم کردن وزن بعد از تولد، دوباره رشد کرده و به وزن اولیه هنگام تولد رسیده است.
بعضی از والدین وخانواده ها دوست دارند که کودک تپل داشته باشند اما باید بدانیم که وزن ایده آل برای کودکان یک سال ۱۰ کیلوگرم است.مهم‌ترین معیار برای سلامتی کودک نمودار رشد است نه وزن‌گیری. اگر نمودار رشد کودکان کمتر از ۵ درصد و بالاتر از ۹۷ درصد باشد، وضعیت آنها نگران کننده است اما کودکانی که شاخص رشدشان بین نمودار‌های وسط است،‌مشکلی ندارند. وزن‌گیری کودکان با هر بار واکسیناسیون انجام می‌شود و در آن موقع اگر نمودار رشد تغییری نکرده باشد باید نگران وضعیت کودک باشیم.
کودکانی که شش ماهه شده اند وتازه شروع به خوردن غذاها ومیان وعده های کمکی کرده اند اگر کمی وزنشان کم شود طبیعی است .. معمولا کودکان از یک تا دو سالگی ۲ کیلوگرم بیشتر وزن اضافه نمی‌کند.
والدین باید بدانند که ممکن است وزن نگرفتن کودکان به دلیل ریفلاکس معده باشد. بچه‌هایی که واکسیناسیون را انجام داده‌اند اما نمودار رشدشان خوب نیست و یا ثابت مانده است، در صورتی که سنشان بیشتر از ۶ ماه باشد، باید کالری غذایشان بیشتر شود. مثلا مادر کودک هنگام پختن سوپ، کره بیشتری درون آن بریزد. یکی از دلایل وزن نگرفتن نوزادان و کودکان کمتر از ۲ ماه، نحوه نادرست شیر دادن به آنها است.

وزن نگرفتن کودکان به دلیل رفلاکس معده :

مادر باید هر دو ساعت یک‌بار به نوزاد یا کودک شیر بدهد وشیر دادن به کودک بیست دقیقه طول بکشد. بنابر‌این بسیاری از نوزادانی که در همان ماه اول در حال شیر خوردن، حالت خواب‌آلود و تنبل دارند و مادران تصور می‌کنند که کودک سیر شده است‌، در‌واقع کودک به خوبی شیر نخورده است. شیر خوردن زمانی خوب است که نوزاد یا کودک ۲۰ دقیقه از سینه مادر مکش داشته باشد به این دلیل که در ۵ دقیقه اول مکیدن شیر، تنها قند وجود دارد و چربی و پروتئین در انتهای شیر سینه مادر هستند که به رشد و وزن‌گیری نوزاد کمک می‌کنند.
بنابراین اگر شیرخواری سینه مادر را درست می‌ مکمد اما همچنان به خوبی وزن اضافه نمی کند می توانیم نتیجه بگیریم که کم وزنی اش ناشی از کافی نبودن شیر مادر برای سیر کردن اوست. که در این حالت توصیه می کن
یم که مادر شیرش را بدوشد و به نوزاد بدهد و دفعات شیردهی به کودک را بیشتر کند و در طول شب هم دو تا سه بار به کودک شیر بدهد. این مساله بسیار مهم است چون چربی شیری که در طول شب ترشح می شود نسبتا بالاست و به سیر شدن و گرفتن انرژی بیشتر به کودک کمک می کند. از طرف دیگر شیر دادن به کودک به تولید شیر بیشتر در سینه مادر هم کمک می کند.
در بعضی موارد کودکان به دلیل بیماری‌هایی مانند مشکل تیروئید و عفونت ادراری، وزن نمی‌گیرند.یکی از اصلی ترین دلایل وزن نگرفتن کودکان عفونت مجرای ادرار کودک است که باید تحت نظر پزشک اطفال درمان شود.عفونت مثانه یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین بیماری‌ها در کودکان است که عواملی از جمله ناهنجاری‌های دستگاه ادراری، رفلاکس و بازگشت ادرار از مثانه به کلیه، شستشوی نامناسب مجاری ادراری باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت در کودکان می‌شود.
استفاده از صابون و شامپو برای شستشوی مجاری ادراری، مخصوصا در دخترها از عللی است که ابتلا به عفونت ادراری را در این کودکان بیشتر می کند.عفونت ادراری در پسران زیر یک سال و در دختران بالای پنج سال شایع‌تر است، در خصوص علائم وجود عفونت ادراری در کودکان : عدم وزن‌گیری مناسب، ادامه تب در کودکان بیش از ۴ روز، بی‌قراری، وجود درد در ناحیه شکم، افزایش دفعات ادرار و عدم تخلیه کامل مثانه در هر بار ادرار از جمله علائمی هستند که با مشاهده آن‌ها می‌توان به پزشک مراجعه کرده و با انجام آزمایش‌های تخصصی ادرار به وجود عفونت در کودکان پی برد.

درمان عفونت مجاری ادراری در کودکان:

درمان بستگی به سن کودکان دارد و معمولاً در کودکان بالای پنج سال درمان توسط آنتی بیوتیک‌های خوراکی و در کودکان زیر پنج سال به مدت پنج روز تزریق آنتی بیوتیک‌های وریدی و پس از پنج روز با تکرار آزمایش ادرار و با توجه به نتیجه آن و همچنین با توجه به تجویز پزشک آنتی بیوتیک‌های خوراکی مصرف شود.
برای تشخیص بیماری در کودکان،اول آموزش‌های لازم به مادر داده می شود و یک ماه فرصت داده میشود تا کودک وزن بگیرد. اگر کودک بعد از یک ماه هنوز هم وزن‌گیری نکرده بود، باید مشکل تیروئید، ویتامین دی، ذخیره آهن و عفونت ادراری در او بررسی شود و از وضعیت کودک شرح حال بگیرند.
تعداد محدودی از کودکان که با وجود خوب بودن همه آزمایش‌هایش، وزن‌گیری کمی دارند، زیاد عرق می‌کنند و عرق بدنشان شور است. به همین دلیل برای تشخیص دقیق‌تر از این کودکان‌تست عرق می‌گیرند تا مشخص شود که مبتلا به سیستیک فیبروز هستند یا نه. کودکان مبتلا به سیستیک فیبروزیس معمولا مشکلات گوارشی و تنفسی حادی دارند و برای ادامه زندگی،‌مادران باید به سلامتی آنها بسیار توجه و دقت کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • خداپرست
    درباره وزن نگرفتن نوزاد، ناشی از رفلاکس معده است؟

    سلام. پسرمن الان دوماهش تموم شد موقع تولدش۳۱۳۰وزنش و قدش۵۲بود الان وزنش ۴۶۰۰وقدش ۵۶احساس میکنم شیرم کمه دکترش به تازگی شیرخشک داده گفته۴بار باقطره چکان بده بااین حال همش گشنشه سیرنمیشه گریه میکنه خوابشم کم شده خیلی نگرانشم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.