۱۸۳۹۸۲
۱۵۱۴
۱۵۱۴

دندان در آوردن نوزاد، زمان و علائم

اگر درباره بیرون زدن نخستین دندان فرزندتان نگران هستید به دنبال نشانه هایی مثل آب ریزش از دهان و گاز زدن اجسام باشید.

اگر درباره بیرون زدن نخستین دندان فرزندتان نگران هستید به دنبال نشانه هایی مثل آب ریزش از دهان و گاز زدن اجسام باشید. با این حال ممکن است فرزندتان آبریزش از دهان و گاز زدن را فقط به این دلیل داشته باشد که بین چهارتا شش ماه سن دارد، پس این نشانه های قطعی جوانه زدن دندان نیستند. به طور متوسط نخستین دندان حدود هشت ماهگی ظاهر می شود ولی محدوده ی آن از زمان تولد (بله، بعضی نوزادان با دندان متولد می شوند !) تا پانزده ماهگی است. در این مقاله دندان درآوردن نوزادان را از جنبه های متفاوت مورد بررسی قرار می دهیم
هشدار: برای تسکین درد دندان درآوردن نوزادان از محصولات هومیوپاتیک دندان استفاده نکنید
سازمان غدا و داروی آمریکا (Food and Drug Administration ) (FDA) در طی یک گزارشی به تمامی والدین هشدار داد که برای تسکین درد دندان درآوردن نوزادان از محصولات هومیوپاتیک دندان استفاده نکنید. طبق این گزارش بسیاری از این محصولات که به منظور کاهش درد دندان درآوردن نوزادان تولید می شوند، ممکن است برای نوزادان بسیار خطرآفرین باشند. هر چند این احتمال وجود دارد در محصولات هومیوپاتیک دندان از مواد طبیعی استفاده شده باشد، با این حال مصرف این محصولات به عنوان یک دارو یا مسکن مورد تایید سازمان غدا و داروی آمریکا نیست. این سازمان یعنی سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است که هیچکدام از فواید مصرف این محصول ثابت نشده است. پژوهش های این سازمان حاکی از آن بود که در محصولات هومیوپاتیک دندان میزان زیادی بلادونا وجود دارد. بلادونا یک گیاه کاملا سمی می باشد و در آن آتروپین که یک ماده شیمیایی است وجود دارد که مصرف زیاد یا با دوز بالای این ماده می تواند منجر به مرگ نوزاد شود.
در بیانیه سازمان غذا و دارو گزارش شده است که در صورت مشاهده نشانه های زیر ضروری است بسرعت خود را به مراکز درمانی مراجعه کنند.
این نشانه ها عبارتند از: مشکل در نفس کشیدن، خواب آلودگی شدید، بی حالی زیاد، ضعف عضلانی نوزاد، مشکل در دفع ادرار و یا آشفتگی زیاد نوزاد، تشنج، یبوست، گر گرفتگی پوست
ممکن است درد دندان درآوردن ، کوچولوی خندان شما را به یک غرغروی نیازمند و بسیار بد خواب تبدیل کند.
این فقط یک افسانه است که دندان درآوردن نوزادان موجب تب آنها می شود. ممکن است دندان درآوردن نوزادان در زمانی رخ دهد که کودک تب هم داشته باشد ولی موجب تب نمی شود. کودک شما در دو تا سه سالگی بیست دندان خواهد داشت. در همین دوره زمانی او بین ده تا پانزده بار دچار بیماری های مثل سرماخوردگی و سرفه یا اسهال و استفراغ می شود. بسیاری از این بیماری ها می توانند موجب حملات تب شوند. پس به احتمال زیادی فرزندتان در دوره دندان در آوردن ممکن است مریض شود و تب هم بکند، در حالی که اتفاق افتادن همزمان این دو به ندرت رخ می دهد.
دندان درآوردن نوزادان دارای ترتیب خاصی است. چهار دندان نخست، دندان های پیشین مرکزی پایین و بالا هستند، پس از آنها چهار دندان کناری جوانه می زنند. اگرچه این دندان ها معمولا به صورت جفت در می آیند برخی موارد عجیب مانند داشتن سه دندان در وسط با یک دندان پیشین کناری هم ممکن است رخ بدهند.
بعد از در آمدن هشت دندان نخستین، فرزندتان صاحب اولین دندان آسیا می شود. سپس چهار دندان نیش بیرون می آیند و فاصله بین دندان های آسیا و پیشین کناری را پر می کنند. در بیست و چهار تا سی ماهگی آخرین دندان هایش یعنی چهار آسیای دیگر که معمولا آسیای دو سالگی (به دلیل زمان بیرون آمدنشان که معمولاً دو سالگی است) نامیده می شوند بیرون می آیند. این تمام بیست دندان اوست!
یک توصیه برای زماندندان درآوردن نوزادان: اجازه ندهید با بطری شیر در دهانش به خواب برود. این نگرانی به این دلیل است که شیر خشک یا شیر دوشیده شده در اطراف دندان های تازه ی او جمع می شود و باعث خرابی آنها می شود. اگر فرزندتان دوست دارد سر پستانک بطری را مک بزند تا راحت بخوابد آن را با آب ساده پر کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.