درد دندان درآوردن نوزاد، راههای کاهش آن
دندان در آوردن یکی از سختترین و شاید طولانی ترین پرسه دوران مادری هست که هر مادری تجربه میکنه.
دندان در آوردن یکی از سختترین و شاید طولانی ترین پرسه دوران مادری هست که هر مادری تجربه میکنه. در این دوران مادران از هم مشورت میگیرن و یا به پزشک مراجعه میکنن تا از بایدها و نبایدهاش اطلاع پیدا کنن! در این مطلب ما راه شما رو کوتاه کردیم و هر آنچه لازمه برای این دوران بدونید از اینکه چه غذایی بهش بدید براش بهتره تا اینکه چه کارهایی رو انجام بدید تا درد کمتری تحمل کنه و در نهایت چه کارهایی رو انجام ندید که برای سلامتیش مضره، رو بررسی کردیم و اینجا در اختیارتون گذاشتیم… امیدوارم این پرسه سخت هرچه زودتر براتون سپری بشه.
1. دندون گیر براش تهیه کنید
اگه سری به سیسمونی فروشیها بزنید انواع و اقسام دندون گیرها رو میتونید ببینید که از جنسهای مختلف تو بازار عرضه میشه. ولی دندون گیری مناسبه که علاوه بر شکل حلزونی یا دایره ای که داره، جنسش نرم و ارتجاعی باشه و اینکه هیچ قسمت سفتی نداشته باشه و نباید قابل جدا شدن باشه، در ضمن اندازه اش مناسب دهان باشه طوری که وقتی کودک دهانشو باز میکنه بتونه راحت گازش بگیره. نکته مهمی که در باره دندون گیر وجود داره اینه که باید بطور مداوم شسته بشه چون در معرض آلودگیهای زیادی هست و به راحتی میتونه محل انباشت باکتریها باشه.
۲. کمپرس سرد
با یک حوله که با آب سرد خیس شده لثه هاشو ماساژ بدید. این درمان خانگی برای کاهش درد و بی حس شدن لثه هاست. برای هر بار که حوله رو از روی لثه هاش برمیدارید بشوریدش تا برای دفعه بعد تمیز باشه، اجازه ندید با حوله باکتری به دهان نوزاد وارد بشه.
3. ماساژ لثه
دست هاتون رو بشورید و به آرامی لثه کودک رو ماساژ بدید، از لحاظ علمی ثابت شده مالش لثه میتونه درد دندان در آوردن رو تسکین بده.
۴. مایعات خنک بدید
به کودکتون جرعه جرعه آب سرد در یک فنجان بدید تا مایعات در تماس با لثه قرار بگیره. همچنین می تونید پوره سرد یا آبگوشت سرد بهش بدید. مایعات سرد باعث تسکین خارش لثه میشه ولی یادتون باشه که سرد باشه نه یخ! خوردن مایعات یخی باعث بی حسی بیش از حد میشه و خب خوب نیست.
5. داروهای مسکن
داروها باید آخرین چاره باشن و بهتره زمانی ازش استفاده کنید که فعالیتهای ضروری مثل خوردن و خوابیدن کودک رو مختل کرده. حتما پیش از دادن داروهای مسکن به کودک از دکتر متخصص اطفال مشورت بگیرید. معمولا داروهایی که تجویز میشه برای کاهش درد استامینوفن و ایبوپروفن هستن که حتما باید با مشورت و تجویز پزشک داده بشه.
کارهایی که نباید موقع درآوردن دندان انجام بدید
۱. جویدن طلا
بعضی بر این باورند که جویدن طلا و کشیده شدنش به لثه ها باعث میشه درد کم بشه و دندان زودتر در بیاد! باید بگم این باور چه غلط و چه درست کار بسیار خطرناکی هست! چراکه زیورآلات بخاطر کارایی که دارن پر از نقش و نگار و تیزی و برجستگی های برنده هست و خیلی وقتها هم نگین دارن، و از همین رو خیلی راحت میتونه باعث بریدگی لثه و آسیب دیدن کودک بشه و یا از اون بدتر ممکنه تیکه ای از طلا کنده بشه و بره تو گلوی کودک و اتفاقات بدی براش پیش بیاد. پس بهتره به این باور اجتماعی عمل نکنید.
۲. دندون گیر منجمد یا اسباب بازی یخ زده
یه تصور اجتماعی هست که گاهی هم از پزشکان درباره اش ممکنه بشنوید اونم اینه که دندون گیر یا اسباب بازی یخ زده رو به کودک بدید تا گازش بگیره و دردش کمتر بشه. شاید درد رو کمتر کنه ولی چون کودک حد استفاده اش رو نمیدونه ممکنه به لثه هاش آسیب وارد کنه و یا باعث سرماخوردن لثه هاش بشه.
۳. ژل بی حس کننده
برخی از مطالعات نشان داده اند که ژل ها و کرم های هومیوپاتی لثه می تونه عوارض جانبی شدید و حتی مرگ و میر ناشی از نازک شدن لثه نوزاد رو به همراه داشته باشه. و غالبا متخصصان اطفال اون رو تجویز نمیکنن.
غذاهایی که در زمان درآوردن دندان برای کودکتون خوبه
مواد غذایی آبپز شده:
سیب زمینی و هویج آبپز از اونجایی که نیاز به کمی جویدن داره و برای لثه ها مناسبه. پیشنهاد من اینه که هر سبزیجات و میوه ای که نرمه یا به آبپز شدن به نرمی سیب زمینی میشه براش تهیه کنید تا بخوره مثل سیب درختی.
همه انواع پوره:
پوره میوه ها و صیفی جات هم گزینه خوبی برای این ایامه که هم بعنوان عصرونه و هم وعده غذایی میشه تهیه اش کرد.
سوپ و ماکارونی و فرنی:
از آنجایی که له کردن غلات برای لثه کودک سخته، می توانید غلات و حبوبات و گوشت رو در قالب سوپ خیلی له درست کنید و بهش بدید و یا ماکارونی که غذای محبوب همه ی بچه هاست میتونید بصورت خیلی نرم درست کنید.
ماست:
هر میوه یا ماده غذایی سفت رو با ماست مخلوط کنید تا بتونه بخوره با این روش بدون جویدن مواد مغذی به معده اش میرسه. اگه ماست خنک باشه درد دندونش هم تسکین پیدا میکنه.
منبع:
دونفره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼