۱۹۰۴۰۷
۱۴۰۸
۱۴۰۸

درمان رفلاکس نوزاد، شانزده روش خانگی

نوزادان هم مثل بزرگسالان از رفلاکس اسید رنج می‌برند، که باعث می‌شود بالا بیاورند و استفراغ کنند.

اگر کودک شما نشانه‌های رشد نامناسب را نشان می‌دهد، غذا را بالا می‌آورد، مدام استفراغ می‌کند، خون در مدفوع او است، سرفه مزمن‌ دارد و تحریک‌پذیری غیر معمولی پس از غذا نشان می‌دهد، حتما با پزشک مشورت کنید. این علائم نشان می‌دهند که یک بیماری جدی‌تر مانند بازگشت اسید به مری (GERD) یا رفلاکس وجود دارد که می‌تواند سبب رشد ضعیف و نامناسب نوزاد شود. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا با روش های خانگی درمان رفلاکس نوزاد و کودکان آشنا شوید.
نوزادان هم مثل بزرگسالان از رفلاکس اسید رنج می‌برند، که باعث می‌شود بالا بیاورند و استفراغ کنند. متاسفانه، این اختلال می‌تواند برای بسیاری از نوزادان به تکرار رخ دهد.
در نوزادان، عضله‌ی بین مری و معده هنوز به طور کامل بالغ نشده‌است، بنابراین محتویات معده به راحتی به سمت مخالف حرکت می‌کنند.
بعضی عوامل مانند زایمان زودرس، مدام دراز کشیدن و داشتن یک رژیم مایع، در بیش‌تر موارد نقش مهمی در توسعه‌ی رفلاکس نوزادان ایفا می‌کند.
نوزادان مبتلا به رفلاکس، که بازگشت اسید به مری نیز نام دارد (GER) اغلب بعد از خوردن شیر بیش از حد معمول بالا می‌آورند. به علاوه، آن‌ها بسیار بی‌قرار هستند.
تا زمانی که نوزاد شما سالم باشد و رشد خوبی داشته باشد، رفلاکس اسید عامل مهمی برای ایجاد نگرانی نیست. در حقیقت، مشکل زمانی است که کودک شما بزرگ‌تر می‌شود و میزان فعالیت او افزایش می‌یابد.
شما همیشه می‌توانید برخی از درمان‌های طبیعی را که در کاهش رفلاکس نوزادان و ناراحتی‌های مرتبط با آن موثر هستند، امتحان کنید.
در این نوشتار ۱۶ روش طبیعی و عالی برای درمان رفلاکس اسید در نوزادان وجود دارد. با ما همراه باشید!

۱. تنظیم برنامه‌ی خواب
نوزادان مبتلا به رفلاکس اسید اغلب مشکل خواب دارند. در حقیقت یک موقعیت خواب اشتباه و همچنین زمانبندی نادرست می‌تواند اختلال آن‌ها را بدتر کند و سبب بی‌قرارتر شدن آن‌ها شود.
با کمک چند حوله، در قسمت بالای تخت نوزاد کمی بلندی ایجاد کنید تا سر نوزاد در زاویه‌ی ۳۰ درجه قرار بگیرد. هنگامی که قسمت فوقانی بدن نوزاد بالاتر قرار دارد، نیروی گرانش کار خود را انجام می‌دهد و مانع از بازگشت مواد معده به مری می‌شود.
شما حتی می‌توانید خواباندن نوزاد روی پشت یا سمت چپ بدن را امتحان کنید تا اسید از مری ناپدید شود.
هرگز به کودک‌تان زمانی که دراز کشیده‌است، شیر ندهید. همیشه بهتر است کودک را در هنگام شیر دادن روی پاهای‌تان بگذارید و بعد از آن‌که شیر خورد او را بلافاصله روی زمین به صورت درازکش قرار ندهید.
کودک را به مدت ۳۰ دقیقه بعد از خوردن شیر، صاف در آغوش نگه دارید. به این ترتیب می‌توانید از رفلاکس نوزاد جلوگیری کنید.

۲. ماساژ درمانی
ماساژ منظم به بهبود عملکرد سیستم‌های تنفسی و دستگاه گوارش در نوزادان کمک می‌کند.
ماساژ، عصب واگ را تحریک می‌کند، عصبی در مغز که قسمت‌های مختلف دستگاه‌های تنفسی و دستگاه گوارش را کنترل می‌کند. حتی به بدن کمک می‌کند تا به سرعت رشد کند، به طوری که هر قسمت بدن به طور موثری عمل می‌کند.
یک مطالعه که در سال ۲۰۱۴ در تحقیقات بیولوژیک برای شیردهی صورت گرفت، گزارش می‌دهد که ماساژ باعث کاهش علائم در نوزادان مبتلا به GERD می‌شود.
ماساژ حتی به بهبود توانایی شناختی، کاهش گریه و فرایند به خواب رفتن کودک کمک می‌کند. برای ماساژ دادن کودک به شیوه‌ی زیر عمل کنید:
۱. کودک خود را در موقعیت درازکش قرار دهید.
۲. مقداری روغن زیتون یا روغن نارگیل را روی شکم کودک‌تان استعمال کنید.
۳. به مدت ۳ تا ۴ دقیقه به آرامی معده را در جهت عقربه‌های ساعت ماساژ دهید.
۴. سپس، به آرامی به مدت ۲ دقیقه در جهت عکس معده را ماساژ دهید.
۵. در نهایت دست و پاهای نوزاد را با حرکات طولانی و نسبتا محکم‌تر ماساژ بدهید.
۶. ۲ تا سه بار در روز این روش درمانی را تکرار کنید.
نکته: بلافاصله پس از شیردادن به نوزاد او را ماساژ ندهید.

۳. تمرین ورزشی مخصوص درمان رفلاکس نوزادان
برای کمک به نوزادانی که علائم رفلاکس اسید را تجربه می‌کنند، باید برخی از تمرینات حرکتی ابتدایی را امتحان کنید.
ورزش به بهبود فرایند هضم کمک خواهد کرد. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید نباید کودک‌تان را تا حدود ۳۰ دقیقه پس از تمرین دادن شیر بدهید و هرگز بلافاصله قبل از انجام تمرین به او شیر ندهید.
تمرین‌هایی که از بین بردن گاز و نفخ را هدف قرار می‌دهند، مانند پا دوچرخه یا تمرینات زانو، بعضی از بهترین گزینه‌‌ها برای تمرین دادن نوزاد هستند.
۱. کودک خود را در موقعیت درازکش قرار دهید.
۲. پاهای نوزاد را با دست‌تان به حالت نیمه خمیده نگه دارید.
۳. به آرامی پاهای کودک را طوری حرکت بدهید که انگار او روی دوچرخه سوار است.
۴. این تمرین را چند بار در روز و هر بار به مدت ۱۰ دقیقه انجام بدهید.

۴. سرکه سیب
استفاده از سرکه سیب یک درمان خوب برای نوزادانی است که علائم رفلاکس اسید را تجربه می‌کنند. این ماده کمک می‌کند تا سطح اسید در معده متعادل بماند، و به این ترتیب هضم غذا در بدن آسان‌تر می‌شود و احتمال بالا آوردن نوزاد کاهش می‌یابد.
سرکه سیب در عین حال می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و کودک شما را از ابتلای مکرر به بیماری‌ها محافظت کند.
- ۴/۱ قاشق چایخوری سرکه سیب تصفیه نشده را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید.
- چند قاشق از این ترکیب را به نوزادتان بدهید.
برای کودکانی که بیش از ۱ سال دارند، حتی می‌توانید کمی عسل ارگانیک هم برای بهبود عطر و طعم به ترکیب اضافه کنید و به این ترتیب بر خواص تغذیه‌ای این درمان بیفزایید. اسفاده از سرکه شیوه‌ی مناسبی برای درمان رفلاکس نوزاد است.

۵. روغن نارگیل
خواص ضد التهابی روغن نارگیل باعث کاهش التهاب ناشی از رفلاکس می‌شود. این روغن حتی سیستم گوارش را نرم و روان می‌کند تا به طور موثرتری عمل کند.
لوریک اسید، یک اسید چرب قوی ضد میکروب در روغن نارگیل، نیز از سیستم ایمنی نوزادان محافظت می‌کند. برای استفاده از روغن نارگیل جهت درمان رفلاکس نوزادان به شیوه‌ی زیر عمل کنید:
۱. نصف تا یک قاشق چایخوری روغن نارگیل فوق بکر را به یک نوشیدنی گرم یا غلات صبحانه اضافه کنید و آن را به کودک بدهید تا بخورد. این روش درمانی را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید.
۲. مادران شیرده باید ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل میل کنند تا عملکرد سیستم ایمنی نوزادشان بهبود بیابد.
۳. همچنین مقادیر مساوی از روغن نارگیل و روغن زنجبیل را با هم مخلوط کنید. چند بار در روز و هر بار به مدت یک دقیقه ترکیب حاصل را در جهت عقربه‌های ساعت روی شکم نوزاد مالش بدهید.

۶. بابونه
بابونه یکی دیگر از درمان‌های عالی طبیعی برای از بین بردن رفلاکس نوزاد است. خواص ضد اسپاسم و آرامبخش آن هضم را بهبود می‌بخشد، درد کولیک را کاهش می‌دهد و باعث آرامش نوزاد می‌شود. برای استفاده از این گیاه دارویی جهت درمان رفلاکس نوزادان مطابق با دستورالمعل زیر پیش بروید:
- نصف قاشق چایخوری گل بابونه‌ی خشک را در یک فنجان آب داغ بریزید.
- روی فنجان را پوشش بدهید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند و دم بکشد.
- ترکیب را صاف کنید و اجازه بدهید که محلول خنک شود.
- در طول روز یک یا دو قاشق چایخوری از این چای ضعیف را به نوزادتان بدهید.
- مادران شیرده نیز باید دو تا سه بار در روز یک فنجان چای بابونه بنوشند.

۷. نعناع فلفلی
خواص آرام‌بخش و ضد اسپاسم نعناع فلفلی می‌تواند سیستم گوارش را تسکین دهد و علائم رفلاکس اسید را کاهش دهد.
این گیاه دارویی حتی می‌تواند التهاب و سوء هاضمه را که معمولا با رفلاکس اسید همراه است، کاهش دهد.
- ۲ قطره روغن نعناع فلفلی را با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید. از ترکیب حاصل برای ماساژ ناحیه‌ی شکم‌تان با حرکات ملایم و دایره‌ای استفاده کنید. این روش درمانی را دست کم دو بار در روز انجام دهید.
- مادرانی که شیر خودشان را به نوزادشان می‌دهند، می‌توانند چای نعناع فلفلی را ۲ تا ۳ بار در روز بخورند یا پس از مشاوره با پزشک، کپسول نعناع فلفلی را مصرف کنند.

۸. رازیانه
در صورتی که معده‌ی کودک‌تان به علت رفلاکس اسید، سوء هاضمه یا گاز درد داشته باشد، رازیانه یک درمان خانگی خوب محسوب می‌شود. هم نوزاد و هم مادران شیرده می‌توانند از مزایای رازیانه بهره‌مند شوند. برای استفاده از این ماده جهت درمان رفلاکس اسید مطابق با روش زیر عمل کنید:
- ۱ قاشق چایخوری دانه‌ی خردشده‌ی رازیانه را به ۱ فنجان آب داغ اضافه کنید.
- اجازه بدهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و سپس آن را صاف کنید.
- ۲/۱ تا ۱ قاشق چایخوری از این چای گیاهی را دو تا سه بار در روز بدهید.
شما همچنین می‌توانید پودر دانه‌ی بوداده‌ی رازیانه را به غلات صبحانه یا غذای کودک‌تان اضافه کنید.

۹. زیره‌ی سبز
زیره‌ی سبز یکی دیگر از مواد طبیعی برای درمان رفلاکس نوزادان است. این دانه‌های قدرتمند هضم را تحریک می‌کنند و مشکلات گوارشی مانند اسیدیته و گاز را کاهش می‌دهند. برای استفاده از این ماده جهت درمان رفلاکس نوزاد مطابق با روش زیر عمل کنید.
- ۱ قاشق چایخوری زیره را در ۱ فنجان آب بجوشانید.
- روی فنجان را بپوشانید و اجازه بدهید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.
- ترکیب را صاف کنید و اجازه بدهید خنک شود.
- چند بار در روز به میزان یک تا دو قاشق چایخوری از این محلول را به نوزادتان بدهید.

۱۰. رژیم غذایی زنان شیرده
مادران شیرده باید مراقب رژیم غذایی خود باشند تا از رفلاکس اسید در نوزادان جلوگیری شود. رژیم غذایی آن‌ها همچنین تأثیر مستقیمی روی سلامت کودک و رشد و توسعه‌ی او دارد.
- بلافاصله مصرف تمام محصولات لبنی را متوقف کنید زیرا پروتئین موجود در محصولات لبنی می‌تواند دستگاه گوارش نابالغ نوزاد را تحریک کند.
- از مصرف سایر آلرژن‌های رایج از جمله گندم، گلوتن، مرکبات، آجیل، تخم‌مرغ و سویا پرهیز کنید.
- غذاهای دارای چربی بالا، سرخ شده یا تند، و همچنین نوشیدنی‌های گازدار، شکلات و کافئین را محدود کنید.
- دور از الکل و دود سیگار بمانید.
- مادران شیرده هر روز باید ماست پروبیوتیک بخورند تا هم سیستم گوارش خودشان و هم سیستم گوارش نوزادشان را بهبود ببخشند.
- از آن‌جایی که آب یکی از عناصر کلیدی شیر مادر است، مادران شیرده باید در طول روز مقدار زیادی آب بخورند تا بدن‌شان را هیدراته نگه دارند.

۱۱. اسطوخودوس و بادیان رومی
مخلوطی از بادیان رومی و اسطوخودوس یک درمان خوب برای رفلاکس اسید در نوزادان است. آن را با آب مقطر مخلوط کرده و به کودک‌تان بدهید. با این حال، بیش از یک قاشق چایخوری از این محصول را با آب مخلوط نکنید.

۱۲. جوش شیرین
جوش شیرین یکی از رایج‌ترین داروهای طبیعی برای درمان رفلاکس نوزاد است. هنگامی که شما به نوزادتان جوش شیرین می‌دهید، مقدار pH بدن کودک افزایش می‌یابد و به این ترتیب رفلاکس اسید کاهش یافته و عملکرد طبیعی سیستم‌های بدن حفظ می‌شود.

۱۳. غذای سالم
برخی غذاها توانایی بهبود اوضاع سیستم گوارش را دارند و رفلاکس اسید را دور از نوزادان نگه می‌دارند. شما باید فرزندان‌تان را با میوه‌هایی مانند آناناس، پاپایا و موز تغذیه کنید تا رفلاکس نوزاد به طور کلی از بین برود. سبزیجاتی مانند هویج و کلم نیز در این زمینه بسیار مفید هستند.

۱۴. ریشه‌ی زنجبیل
یکی از موثرترین راه‌های مقابله با رفلاکس نوزاد این است که به آن‌ها زنجبیل بدهید. این ریشه‌ی خوراکی مقوی کمک می‌کند که پروسه‌ی گوارش در کودکان تسهیل شود و احتمال رفلاکس اسید را کاهش می‌دهد. البته پیش از دادن زنجبیل با پزشک مشورت کنید تا از طریقه‌ی انجام این کار مطلع شوید.

۱۵. روغن کرچک
مواد تشکیل‌دهنده روغن کرچک حاوی خواص ضدعفونی‌کننده هستند و به همین دلیل این روغن می‌تواند به طور مستقیم هر ماده‌ای که در بدن کودک مشکل ایجاد می‌کند را از بین ببرد. یک پارچه را بشویید و آن را در روغن کرچک فرو کنید. پارچه را روی شکم کودک بگذارید و آن را با تکه‌ای پلاستیک بپوشانید تا روغن به جای دیگر تراوش نکند. بعد روی پلاستیک را با پارچه بپوشانید و اجازه بدهید به مدت یک ساعت بماند. سپس کودک‌تان را با آب گرم حمام کنید، آرامشی که او با این شیوه‌ تجربه می‌کند عالی خواهد بود.

۱۶. پروبیوتیک برای نوزادان
یکی از دلایل رفلاکس اسید نیز می‌تواند عدم وجود باکتری خوب در روده باشد که منجر به افزایش میزان باکتری‌های بد می‌شود و در نتیجه مشکلات مربوط به گوارش و غیره را ایجاد می‌کند. حضور باکتری‌های خوب باعث حفظ تعادل می‌شود که در اثر آن باکتری‌های بد از بین می‌روند و روده سالم می‌ماند. اگر پزشک شما با این راه‌حل موافق باشد، می‌توانید پروبیوتیک هم به نوزادتان بدهید. این ماده به شکل پودر است که می‌توانید آن را با آب به کودک‌تان بدهید. پودر را همچنین می‌توان با شیر مادر در یک بطری مخلوط کرد و به نوزاد داد. اگر کودک شما فقط شیر خودتان را می‌‌خورد، پس می‌توانید قبلاز شیر دادن به او این پودر را در اطراف نوک پستان‌تان بمالید.

نکات پایانی
- فراموش نکنید که اطفال خود را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از هر بار شیر دادن صاف نگه دارید. برای نوزادان تازه به دنیا آمده، مهم است که آن‌ها را صاف نگه دارید تا آروغ بزنند.
- از زمین گذاشتن کودک بلافاصله بعد از شیر دادن به او اجتناب کنید.
- به نوزادتان مقادیر کمی از غذا را در فواصل منظم و چند بار در روز بدهید.
- هرگز دادن غذای جامد به نوزاد را بدون مشاوره با پزشک‌تان امتحان کنید.
- حواس‌تان باشد که کودک شما پرخوری نکند.
- از قرار دادن کودک در معرض دود سیگار اجتناب کنید.
- از تکان دادن شدید کودک پرهیز کنید.
- از پوشاندن لباس‌های تنگ، مانند پوشک تنگ در حالی که نوزاد خواب است، اجتناب کنید.
- غذاهای سفت شده ممکن است برای نوزادان، به خصوص آن‌هایی که استفراغ می‌کنند، موثر باشد. این ایده را ابتدا با پزشک‌ نوزادتان مطرح کنید.
- اگر شک دارید که نوزادتان حساسیت غذایی دارد یا معده‌اش برخی غذاها را تحمل نمی‌کند، با پزشک او مشورت کنید.
- اگر نوزادتان شیر خشک می‌خورد، سر شیشه را بررسی کنید. اگر نوک شیشه کوچک باشد، کودک در هنگام خوردن شیر کمی هوا هم استنشاق می‌کند و در صورتی که نوک شیشه شیر بزرگ باشد جریان شیر هم شدیدتر خواهد بود.
منبع: بازده

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.