۱۹۱۰۶۸
۴ نظر
۹۹۵۷
۴ نظر
۹۹۵۷

بی قراری نوزاد هنگام شیر خوردن، چهار علت اصلی

شاید در بین فامیل و آشنایان خود نوزادانی را دیده باشید که موقع شیر خوردن بی قرارند و نا آرامی می کنند.

شاید در بین فامیل و آشنایان خود نوزادانی را دیده باشید که موقع شیر خوردن بی قرارند و نا آرامی می کنند. در این مطلب می خواهیم ۴ دلیل اصلی بی قراری نوزاد هنگام شیر خوردن و راه حل درمان آن را به شما معرفی نماییم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

مقدمه:
برخی از مادران هنگام مراجعه به پزشک از بی قراری و گریه های مکرر نوزاد خود موقع شیر خوردن گلایه می کنند و واقعا خودشان هم دلیل این بی تابی ها را نمی دانند. خب این مشکل می تواند دلایل متعددی داشته باشد که ما در ادامه آنها را بیان می کنیم تا با آگاهی کامل با این قضیه برخورد کنید و در کمترین زمان و به آسانی هر چه تمام تر دلایل ایجاد این مشکل را از میان بردارید.
۱- احساس گرسنگی و شیر کم مادر:
در بیشتر مواقع گریه نوزادان به علت گرسنگی آنها می باشد. گرسنگی و رفع آن، یکی از اولین نیازهای هر انسانی است . در درجه اول باید نیاز به غذا در کودکان بررسی شود و در پدر و مادر به رفع آن اقدام کنند. پدر و مادر باید عادت غذایی نوزاد خود را شناسایی کنند و بدانند که چه زمان هایی نیاز به غذا و شیر خوردن دارد. چنانچه مادر شیر کافی برای سیر کردن نوزاد نداشته باشد نوزاد وی با گریه و بی قراری این کمبود را ابراز می کند. یکی از معیارهای مهم در میزان کافی بودن شیر مادر جدول رشد کودک است. هر کودک شیرخوار ماهانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم وزن اضافه می‌کند که نشان‌دهنده سلامت کودک و کافی بودن شیر مادر است. البته کودک در ۲ هفته اول تولد وزن کم می‌کند. معیار دیگر در کافی بودن شیرمادر تعداد پوشک خیس کودک در شبانه‌روز است که بین ۶ تا ۸ عدد مناسب است. کودک برای ۶ هفته اول معمولا دو تا پنج بار مدفوع در طول روز خواهد داشت. در ۲ ماهه اول که رشد نوزاد سریع است شیرخوار حتی شب هم درخواست شیر می‌کند که مادر در این صورت باید با نوزاد همراهی کند و شب‌ها به نوزاد شیر بدهد. همچنین ممکن است مادر بعد از زایمان بخواهد خیلی سریع به وزن طبیعی‌اش بازگردد و برای همین به فعالیت شدید بدنی بپردازد. در این صورت ورود اسید لاکتیک به شیر موجب تلخ شدن آن می‌شود و شیرخوار از خوردن شیر امتناع می‌کند.
۲- خستگی و بی حوصلگی و نیاز به خواب:
شنیدن صدای گریه کودک برای پدر و مادر می تواند اضطراب آور، طاقت فرسا و مخرب روح و روان باشد. خواب یکی از نیازهای اساسی نوزادان است، هر قدر نوزادان خواب بیشتری داشته باشد رشد بهتری را هم پیدا می کنند. البته هر چه سن نوزادان بالاتر می رود از میزان خواب آن ها هم کم می شود. زمان های ممکن است برسد که نوزادتان نمی تواند بخوابد باید علت آن را پیدا کنید. هر کدام از عواملی که در بالا ذکر شد می تواند به تنهایی دلیلی برای بی خوابی نوزادتان باشد.
نگهداری از نوزاد در یک مکان ثابت باعث ایجاد کسالت در نوزادتان می شود مخصوصا برای نوزادانی که از کنجکاوی بیشتری برخوردار هستند. سعی کنید در زمان هایی وقت بگذارید و نوزادتان را در خانه راه ببرید مطمئن باشید از این کار بسیار لذت می برد و به آرامش می رسد.
۳- کثیف شدن پوشک:
چنانچه پوشک نوزاد شما کثیف باشد اذیت می شوند و بی تابی می کنند. کثیف شدن پوشک، یعنی کثیف شدن لباس نوزاد و این مساله هم مانند تغذیه از نیاز های اولیه ای است که باید برآورده شود. رفع گرسنگی کودک و تعویض به موقع پوشک و لباس کثیف کودک، برای کودک به این معناست که دنیایی که وارد آن شده است امن هست و کسانی هستند که به او کمک کنند و این حالت می تواند به داشتن کودک با نشاط تر کمک کند.
۴- ترس از محیط های شلوغ و پر تنش:
هیچ پدرو مادری دوست ندارد کودکش گریه کند پس باید محیطی برای فرزند خود فراهم کنند تا گریه نوزاد به حداقل برسد. بعضی از صدا باعث ایجاد ترس در کودک و نهایتا گریه کودکان می شود. صداهای بلند ناگهانی مثل صدای زنگ در خانه، زنگ تلفن و موبایل و یا بلند حرف زدن اطرافیان می تواند باعث ایجاد ترس در کودک بشوند و او را بی قرار کنند. شیردهی باید در محیطی آرام و خالی از هر گونه تنش و اضطراب هم برای کودک و هم برای مادر باشد و حتما در زمان گرسنگی انجام شود. کودک در سنین پایین‌تر همه‌ی امنیت روانی اطرافش را در مادر جستجو می‌کند و به صورت مستقیم مادر موضوع و عامل امنیت کودک محسوب می‌شود و حالت روانی مادر در هنگام شیردهی در درجه‌ی بالایی از اهمیت قرار دارد. پس به هیج عنوان در شرایط عصبانیت، ناراحتی، گریه، اضطراب، شلوغی‌های بیش از حد به کودک شیر ندهید و هم چنین در شرایط ناآرامی خود کودک؛ همیشه سعی داشته باشید موقعیت آرامش‌بخش را برای آنها فراهم کنید و به طور کلی از هر چیزی که منجر به ایجاد ترس در نوزادتان می شود باید جلوگیری کنید. مثلا میتوانید کارهای زیر را انجام دهید :
- قبل از خاموش کردن تلویزیون حتما صدای آن را کم کنید.
- صدای زنگ موبایل و تلفن خانه را هم کمتر کنید.
- هیچ گاه در کنار نوزادتان با صدای بلند حرف نزنید.و …
علل دیگر:
از علل دیگر بیقراری های نوزادهنگام شیر خوردن می توان رنج بردن از نوعی ناراحتی یا بیماری مانند عفونت های سیستم ادراری، کمبود میزان آهن بدن شیرخوار ، کولیک و نفخ معده نوزاد، سرماخوردگی وگرفتگی بینی و تب را نام برد که در اکثر موارد با مداخله به موقع پزشک بدون به جا گذاردن عوارض جدی قابل درمان است.

خلاصه کلام:
در هنگام بروز رفتار های عصبی و بی قراری از جانب کودک مادر باید دست کودک را به آرامی بگیرد و حرکتی لذت بخش را جایگزین رفتار آزار دهنده کند، به طور مثال دست کودک را نوازش کند، ببوسد و به حالت نوازش به روی صورت و بدن خود بکشد؛ تکرار این حرکت و برقرای ارتباط فیزیکی آرام بخش بین مادر و کودک تا حد زیادی می تواند مانع این رفتارها شود. کلیه مخاطبین می توانند سؤالات مرتبط با این موضوع را در بخش نظرات مطرح نمایند تا به آن پاسخ دهیم.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • انیسا اعتمادی
    درباره بی قراری نوزاد هنگام شیر خوردن، چهار علت اصلی

    سلام دختر م سه ماهشه و موقع شیر خوردن گاهی وقتها نوک سینه رو تو دهنش میکنه یکم شیر میخوره وبعد بیرون میکنه دلیلش چیست

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • انیسا اعتمادی
    درباره بی قراری نوزاد هنگام شیر خوردن، چهار علت اصلی

    سلام دخترم سه ماهشه و هروقت شیر بخوره یانخوره استفراغ پنیر میکنه دلیلش چیست

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.