نوزاد در پنج ماهگی، چگونه رشد می کند؟
بچه ها در ۵ ماهگی، معمولاً دارای قدی بین ۵/۵۸ تا ۶۵ سانتیمتر و وزنی بین ۵ تا ۷ کیلوگرم هستند.
بچه ها در ۵ ماهگی، معمولاً دارای قدی بین ۵/۵۸ تا ۶۵ سانتیمتر و وزنی بین ۵ تا ۷ کیلوگرم هستند. کودک شما در این سن ممکن است قادر باشد به تنهایی با اسباب بازی هایش حداکثر تا ۱۵ دقیقه بازی کند.
توانایی که بچه ها در سرگرم کردن خودشان برای مدت های طولانی تر می توانند به دست آورند، نقطه عطف بزرگی در رشد آنها محسوب می گردد و البته بدون شک عاملی است که باعث خشنودی شما نیز خواهد شد.
شما همچنین در این سن صدای شادی او را می شنوید که در تلاش برای تقلید از اصوات مختلفی است که از شما یا از دیگران می شنود. بعضی اوقات کودک شما، صدای خاصی را یکباره در میان تعدادی از اصوات مختلف تشخیص داده و شروع به تقلید از آن می کند.
بعضی از والدین، این عمل کودک را آواز خواندن می نامند و این گونه به کار کودک شان ارج می نهند. البته این کار یک مزیت دیگر دارد؛ وقتی که شما در مغازه یا فروشگاه، در صف ایستاده اید و کودک شما با صدای بلند شروع به درآوردن این گونه صداها از خود می کند، اگر شما در این لحظه از او بپرسید: ایا می خواهی برای کسانی که در فروشگاه هستند، آواز بخوانی؟ تاثیر مثبتی روی اطرافیانتان گذاشته، به طوری که آنها لبخند زده و اهمیتی به صداهای بلندی که کودک شما از خود درمی آورد نمی دهند.
کودک شما در طی ۴ ماه گذشته مسیر درازی را پشت سر گذاشته است. او اکنون قادر است وقتی به حالت ایستاده نگه داشته می شود، سرش را راست نگه دارد.
اگرچه در این سن نمی تواند بدون کمک دیگران روی زمین بنشیند، اما عاشق این است که شما، او را روی صندلی بلندش بنشانید، البته به شرط آنکه اطرافش روی زمین با بالش و پتو، پوشانده شده باشد. نشستن روی پاهای شما نیز یکی دیگر از کارهای لذت بخش برای اوست. چرا که از آنجا می تواند دنیای اطرافش را به راحتی تحت نظر داشته باشد.
بهترین حرکات ورزشی برای کودک شما در این سن، حرکاتی است که نشستن و ایستادن را در کودک تمرین می دهند. تشویق او به نشستن، در بلند مدت باعث قوی شدن عضلات شکم و پشت می شود.
همچنین تمریناتی که برای ایجاد توانایی ایستادن در کودک انجام می دهید، می تواند باعث نیرومند شدن ماهیچه های پای او گردد. قبل از اینکه متوجه شوید، خواهید دید که او به سرعت شروع به راه رفتن در سرتاسر خانه کرده است.
فکر می کنید میزان رشد کودک تان در این ماه چطور بوده است؟ آیا او در منحنی رشد قابل قبولی در حال حرکت است؟ خیلی از کودکان، منحنی رشد رضایت بخشی را دنبال می کنند، اما شما ممکن است در یک ماه، شاهد رشد نزولی در منحنی او گردید.
جهش های ناگهانی که در فرآیند رشد کودک، در زمان های متفاوت رخ می دهد، باعث تغییر شکل منحنی تکامل او می گردد. اگر شما نگران چگونگی رشد کودک تان هستید، می توانید آن را با پزشک وی در میان بگذارید.
کودک شما حالا می تواند با دقت اجسام مختلف را با چشم دنبال کرده و آنها را با دو دستش چنگ زده و بگیرد. کودک شما تا الآن، باید یک اسباب بازی دوست داشتنی جدید یعنی پاهایش را کشف کرده باشد.
معرکه گیر کوچک شما به آسانی وقتی که به پشت خوابیده باشد می تواند پاهایش را در دهانش گذاشته و با انگشت های خود بازی کند. سعی کنید بازی های مختلفی را با پاهای او از خودتان بسازید و هر دو از انجام آنها لذت ببرید.
از آنجایی که چشم های او هنوز به رشد کامل نرسیده اند، میزان عمق درک او از اجسامی که می بینید، نیاز به تکامل بیشتری دارد. دید او نیز هر روز، واضح و واضح تر می شود.
اکنون کودک هر روز راحت تر، نسبت به افرادی که در اطرافش صحبت می کنند، واکنش نشان داده و سرش را به سمت آنان برمی گرداند. در این سن کودک در حال تشخیص و شناسایی افراد دور و برش است.
مادرش را در این میان از همه بیشتر دوست دارد، به طوری که شاید در بغل افراد غریبه احساس ناامنی و ناراحتی کند. در نتیجه شما متوجه می شوید که کودک تان در لبخند زدن به دیگران، دست به گزینش زده و دیگر مثل سابق به راحتی به هر فرد غریبه ای لبخند نزده و روی خوش نشان نمی دهد.
او در این سن، شروع به ترجیح دادن بعضی چیزها نسبت به سایر چیزها و نیز قرار دادن اولویت هایی برای خود می نماید؛ او دستش را برای گرفتن اسباب بازی های مورد علاقه اش دراز می کند و رویش را از آنهایی که دوست ندارد، برمی گرداند.
همچنین ممکن است نسبت به یک اسباب بازی بیش از بقیه علاقه نشان دهد و کاملاً به آن وابسته شود، به طوری که فقط در هنگام بودن با آن احساس امنیت و آرامش نماید.
رشد توانایی های صوتی و آوایی در کودک
خیلی قبل تر از اینکه کودک تان شروع به آغوم و آغوم کردن و درآوردن صداهای مختلف بکند، سعی کنید با هر چیز و هر کس در اطراف تان، یک مکالمه برای صحبت با کودک تان بسازید. برای این منظور می توانید از پیشنهادات زیر استفاده نمایید:
- در صحبت کردن با او از کلمات و عبارت های ساده که او بتواند به راحتی آن را فهمیده و از شما تقلید کند، استفاده کنید. به زبان خود کودک صحبت نکنید و از کلمه ها و حالات مختلفی که آنها را ادا می کند، استفاده ننمایید. لازم نیست که نسبت به طرز تلفظ کلمات وسواس داشته باشید. کودک شما دقیقاً هر آنچه را که می شنود، یاد خواهد گرفت.
- این موضوع را به صورت یک عادت برای خود قرار دهید، که نام هر چیزی را که توجه کودک تان را به خود جلب می کند، برای او بگویید.
- از کودک تان در حین صحبت کردن با او سؤالاتی بپرسید و منتظر شنیدن پاسخ او بمانید. حتی اگر پاسخ او چیزی جز یک لبخند یا بغ بغ کردن نباشد، این کار به او می آموزد که در صحبت کردن باید نوبت را رعایت کند.
- تلفظ او را با آوردن مثال های مختلف، به سمت تلفظ صحیح هدایت کنید. هیچ وقت کلماتی را که او اشتباه ادا کرده است، مستقیماً اصلاح نکنید. به جای این کار می توانید با قدردانی از آنچه که کودک گفته است یا سعی در گفتنش داشته است، تلفظ صحیح کلمات را بیان نمایید.
- همیشه به یاد داشته باشید که همین چند نکتۀ ساده می تواند واقعاً در بهبود قدرت بیان کودک، تاثیر زیادی داشته باشد.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼