۱۹۳۸۲۲
۹۶۴۲
۹۶۴۲

چپ شدن چشم نوزاد، چگونه پیشگیری کنیم؟

حرکات غیرمتقارن دو چشم و احساس چپ بودن چشم ها در نوزاد تا ۴ ماهگی غیرطبیعی نیست.

حرکات غیرمتقارن دو چشم و احساس چپ بودن چشم ها در نوزاد تا ۴ ماهگی غیرطبیعی نیست ولی پس از ۴ ماهگی اگر چشم انحراف داشته باشد، قطعا طبیعی نبوده و باید به چشم پزشک متخصص ارجاع شود.
زمانی که عضلات چشم توانایی قرار گرفتن در یک جهت هماهنگ و هم‌راستا را نداشته باشند و چشم‌ها در جهات متفاوت عمل کنند، در این صورت فرد به انحراف چشم یا استرابیسم مبتلاست. انحراف چشم در میان ۲ تا ۴ درصد کودکان مشاهده می‌شود. این مشکل ریشه وراثتی ندارد و شایع‌ترین دلیل آن آسیب‌هایی است که در زمان زایمان به عصب مرکزی چشم وارد می‌شود. ناهمگونی چشم‌ها گاهی ممکن است واضح و در مواقعی پنهان باشد. یک چشم مستقیما به سمت جلو نگاه می‌کند و چشم دیگر به سمت داخل، خارج، بالا یا پایین می‌چرخد. در بعضی مواقع نیز چشم چرخیده، به وضعیت اصلی و مستقیم برگشته و برعکس چشم مستقیم از موقعیت خود خارج می‌شود. در هر حال والدین به محض مشاهده کوچک‌ترین ناهماهنگی توصیه می‌شود به پزشک متخصص مراجعه کنند.

علت چپ شدن چشم نوزادان
تمایل خانواده‌ها نسبت به نگهداری سگ و گربه هر روز در حال افزایش است. لذت نگهداری و بازی با این موجودات دوست‌داشتنی قابل انکار نیست اما لازم است به هشدار متخصصان در رابطه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوانات نیز توجه داشت.
توکسوپلاسموز یک بیماری انگلی است که میکروب آن قابل انتقال از حیوانات مخصوصا سگ و گربه به انسان است. انتقال میکروب این بیماری به مادر باردار باعث بروز ضایعه در عصب یا شبکیه چشم جنین و در نتیجه تولد بچه با دید پایین می‌شود. وقتی دید خوب نباشد، چشم‌ها انحراف نیز پیدا می‌کنند.
متاسفانه اغلب افراد گمان می‌کنند این قبیل مشکلات و بیماری‌ها برای آنها اتفاق نمی‌افتد و دیگران بیش از آنها در معرض خطر قرار دارند. در صورتی که لازم است بدانیم این بیماری انگلی حتی در به دنیا آمدن بچه‌های ناقص‌الخلقه نیز بسیار نقش دارد.

تنبلی چشم، همدم چشمان ناهمسان
پذیرش واقعیت معمولا اولین گام شناسایی راه‌حل‌ها برای حل مشکل است. متخصصان توصیه می‌کنند در صورتی که به تشخیص پزشک، نوزاد به انحراف چشم مبتلا بود، والدین به جای مقاومت در برابر مشکل، بهتر است آن را بپذیرند و درمان مشکل فرزند خود را جدی بگیرند. چرا که انحراف چشم با کمک روش‌های مختلفی همچون تزریق بوتاکس، استفاده از عینک و عمل جراحی قابل درمان است. اما تنبلی چشم که اغلب با انحراف چشم همراهی می‌کند، با محدودیت زمان برای درمان مواجه است.
عمل انحراف چشم را تا صد سالگی هم می‌توان انجام داد و هیچ مشکلی برای درمان آن نیست. اما اگر این انحراف چشم همراه با تنبلی چشم‌ها باشد، بعد از ده‌سالگی راهی برای درمان تنبلی چشم وجود ندارد و بچه با مشکل کم‌بینایی باید تا پایان عمر خود زندگی کند.
برخی کودکان با توجه به شرایط و نوع انحراف چشمی که دارند، باید از چهار ماهگی عینک استفاده کنند، یا جراحی شوند. اما متاسفانه برخی والدین به دلیل باورهای غلطی که دارند، دستورات پزشک را جدی نمی‌گیرند. آنها گمان می‌کنند کودک چهار ماهه نمی‌تواند عینک بزند، غافل از آن که نوزادی که به دلیل ابتلا به تنبلی چشم نمره چشمش ۹-۸ است وقتی از عینک استفاده کند، تازه می‌تواند دنیای اطراف خود را ببیند و بشناسد. این کودکان شاید در روزها یا هفته‌های اول نسبت به نگهداری عینک مقاومت کنند اما صبوری والدین در این که کودک بتواند دید واضح و شفافی پیدا کند و با محیط اطراف خود ارتباط برقرار نماید، بسیار مهم است.
نکته پایانی و مهم درباره انحراف چشم، عوارض روانی ناشی از این مشکل است. در صورتی که انحراف چشم و به تبع آن تنبلی چشم بچه‌ها درمان نشود اغلب این بچه‌ها منزوی، پرخاشگر و در مواقعی به سمت بزهکاری کشیده می‌شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.