۱۹۵۵۲۸
۲۴۱۷
۲۴۱۷

تاخیر رشد نوزاد نارس، نحوه ارزیابی

یکی از مسائلی که ممکن است تازه‌والدین را بیشتر از چیزهای دیگر نگران ‌کند، رشدونمو کودکشان است و اگر نوزادتان برای تولدش شروع سختی داشته و مدتی را در بخش مراقبت‌های ویژۀ نوزادان بوده است.

یکی از مسائلی که ممکن است تازه‌والدین را بیشتر از چیزهای دیگر نگران ‌کند، رشدونمو کودکشان است و اگر نوزادتان برای تولدش شروع سختی داشته و مدتی را در بخش مراقبت‌های ویژۀ نوزادان بوده است یا با یک بیماری مزمن یا معلولیت به دنیا آمده، شما ممکن است خیلی هم بیشتر نگران رشد او باشید. در این مطلب می‌توانید از رشد طبیعی نوزادانی که زودتر از تاریخ مقرر تولدشان به دنیا آمده‌اند، تأخیر احتمالی رشد در برخی از آنها و ارزیابی تشخیصی رشد در نوزادان زودرس آشنا شوید.

رشد طبیعی نوزاد زودرس
بیشتر کودکان طبق یک الگوی نسبتاً قابل‌پیش‌بینی رشد می‌کنند. اما زمان‌بندی رشد می‌تواند در میان کودکان و حتی بین خواهر و برادرها متفاوت باشد. برای مثال، حدود نیمی از کودکان در یک سالگی‌شان می‌توانند راه بروند، اما ممکن است کاملاً هم طبیعی باشد که برخی کودکان تا ۱۸ ماهگی راه نروند. به عنوان والد نوزادی که زودرس به دنیا آمده است، به نمودارها و نقاط عطف رشد به شکل متفاوتی نگاه کنید. سنی که در آن از نوزادتان انتظار می‌رود به نقاط عطف رشد برسد،‌ بر اساس موعد مقرر تولدش تعیین می‌شود. پس هنگام نگاه کردن به نمودار و ارزیابی رشد نوزادتان، باید سن تطبیقی او را در نظر بگیرید.
نقاط عطف سیر تکامل رشد و مراحل رشد تنها یک رهنمود کلی است و با توجه به این موضوع که پزشک فرزندتان،‌ رشدونمو او را در هر مراقبت و معاینۀ کودک ارزیابی خواهد کرد، نیازی به نگرانی بیش از حد نیست، اما به یاد داشته باشید که شما بیش از هر فرد دیگری با کودکتان سروکار دارید، پس اگر احساس می‌کنید فرزندتان در یک یا چند زمینه از رشد عقب مانده است یا به‌طورکلی شک و تردیدی در مورد رشد او دارید، ‌همیشه و حتماً این موضوع را با پزشک او در میان بگذارید.

تأخیر در رشد نوزادان زودرس
نوزادانی که مدت زیادی را در بخش مراقبت‌های ویژه ‌می‌گذرانند، می‌توانند ریسک تأخیر رشد در برخی زمینه‌ها را داشته باشند که برخی از این تأخیرها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-گفتار و زبان
-مهارت‌های شناختی مثل فکر کردن، یادگیری و استدلال
-مهارت‌های حرکتی و حرکت هدفمند
هرچه این تأخیرها زودتر تشخیص داده و درمان شود، احتمال بیشتری وجود دارد که نوزادتان در ادامۀ زندگی‌اش بتواند پتانسل‌های رشد خود را تحقق ببخشد.

ارزیابی تشخیصی رشد نوزادان زودرس
نوزادتان نیازمند یک ارزیابی تشخیصی است و هدف این است که نقاط قوت نوزاد و زمینه‌هایی که می‌توان در آنها بهبود ایجاد کرد مشخص شود. ‌ارزیابی تشخیصی بسته به نیازهای نوزادتان می‌تواند توسط متخصصان و فوق‌تخصصان در زمینه‌های زیر انجام شود:
-پزشکی
-تغذیه
-روان‌شناسی
-مددکاری اجتماعی
-آموزش
-شنوایی
-بینایی
-گفتار و زبان
-فیزیوتراپی
-کاردرمانی
اگر در این ارزیابی‌ها، پزشکان متوجه تأخیر رشد یا پتانسیل تأخیر در نوزاد شما شوند،‌ خدمات درمانی لازم شروع خواهد شد.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.