۱۹۵۷۸۱
۱۲۴۵
۱۲۴۵

واکنش نوزاد به اسم خودش، چند ماهگی و چگونه؟

نوزاد برای تامین نیاز‌های ابتدایی خود به شما تکیه می‌کند، این نیاز‌ها در درجه اول تامین غذا، امنیت و رفاه اوست.

اولین واکنش نوزاد به اسم خود بین شش تا نه ماهگی؛ اغلب در حدود هفت‌ماهگی دیده می‌شود. البته برخی کودکان از حدود ۵ ماهگی با اسم خود ارتباط برقرار کرده و با شنیدن آن برمی‌گردند.
اولین سال تولد و زندگی نوزاد، یک دوره حیاتی است. نوزاد قابلیت یادگیری فراوانی دارد و بسته به نوع رفتار و آموزش شما، چیز‌های بسیار زیادی را یاد خواهد گرفت.
نوزاد برای تامین نیاز‌های ابتدایی خود به شما تکیه می‌کند، این نیاز‌ها در درجه اول تامین غذا، امنیت و رفاه اوست. اما در ادامه به سمت نیاز به توجه بیشتر و برقراری رابطه اجتماعی سوق پیدا می‌کند. شما تبدیل به اولین همبازی کودکتان می‌شوید و او به صدا، نگاه و حتی لمس شما واکنش نشان خواهد داد.
دریافت حمایت، عشق و توجه از سوی شما به فرزندتان اطمینان و اعتماد به نفس می‌دهد تا در برقراری روابط اجتماعی مانند تعامل با دیگران و پیدا کردن دوست جدید، رشد کند.
اولین کلمه‌ای که احتمالا برای کودک معنایی دارد، نام خودش است. او این نام را هر وقت که با آشنایی یا فرد جدیدی برخورد می‌کند، می‌شنود. وقت‌هایی که به او سلام می‌دهند یا از او خداحافظی می‌کنند و مدام پدر، مادر و یا پرستارش آن را تکرار می‌کنند. کودک در حدود چهار یا پنج ماهگی در می‌یابد که نامش ارتباط خاصی با او دارد. اگرچه مدتی طول می‌کشد تا شاهد واکنش نوزاد به اسم خود باشید و او سپس بتواند نام خود را بگوید.

اولین واکنش نوزاد به اسم خود
حدود ۵ تا ۹ ماه طول می‌کشد تا نوزاد اسم خود را بشناسد و نسبت به آن واکنش نشان دهد. بیشتر نوزادان در هفت ماهگی با شنیدن اسم خود برمی‌گردند. اولین واکنش نوزاد به اسم خود برای پدر و مادر بسیار هیجان انگیز است.
توصیه می‌شود پدر و مادر هنگام صحبت با کودک، اسم او را به زبان بیاورند تا نوزاد بتواند با اسم خود ارتباط برقرار کند.
اگر کودک تا ۹ ماهگی به اسم خود واکنش نشان ندهد، بایستی این مساله را با پزشک کودک در میان بگذارید. البته لازم به ذکر است که هر کودکی با سرعت مختص به خود رشد و نمو می‌کند.

رشد دیگر مهارت‌های اجتماعی نوزاد
به گفته کارشناسان BabyCentre، نوزاد از لحظه تولد "شروع به یادگیری برای واکنش نشان دادن و ارتباط برقرار کردن با دیگران" می‌کند.
آن‌ها می‌افزایند که در طول سال اول زندگی، تمرکز کودک بر کشف این است که چه کار‌هایی می‌تواند انجام می‌دهد، برای مثال برداشتن اشیاء، راه رفتن، صدا در آوردن و بازی کردن است.
کودکان در این مرحله از تماشای دیگر افراد لذت می‌برند، اما پدر و مادر شخصیت‌های مورد علاقه شان هستند.
با این وجود در نظر داشته باشید که برخی از نوزادان بیش از دیگران اجتماعی هستند. اگر می‌خواهید به رشد مهارت‌های اجتماعی نوزاد خود کمک کنید، در کلاس‌های مادر و کودک یا خانه‌های بازی شرکت کنید تا کودک بتواند در کنار همسالان خود بازی کند.
مهارت‌های اجتماعی نوزاد در ماه اول تولد
با گذشت چند روز پس از تولد، نوزاد با شما تماس چشمی برقرار خواهد کرد و به تدریج حالات چهره شما را تقلید خواهد کرد.
وقتی با کودک یک ماهه خود حرف می‌زنید. او با حرکت دادن کل بدنش به شما واکنش نشان می‌دهد. با حرکت‌های کششی و آهسته به شما می‌گوید که به هیجان آمده و دوست دارد با شما حرف بزند.
مهارت‌های اجتماعی نوزاد سه ماه پس از تولد
با گذشت دو ماه از تولد، کودک نخستین لبخند را به شما می‌زند و برخی از حالات شما را تقلید می‌کند.
لبخند کودک کلیدی‌ترین راه‌های ارتباط شما و فرزندتان در یک سال اول زندگی است. یکی از شیرین‌ترین خاطره‌های پدر و مادرها، هنگامی است که کودک لبخند آن‌ها را با لبخندش پاسخ می‌دهد. لبخند‌های ناپایدار کودک در آغاز تحت کنترل او نیستند و به هیچ چیز خاصی هم مربوط نمی‌شوند. اما حدود شش هفتگی این لبخند‌ها ارادی می‌شوند و وقتی به او نزدیک می‌شوید و به چهره اش نگاه می‌کنید، احساس می‌کنید که لبخندش برای شماست.
زبان خودتان را در بیاورید و به او نشان دهید. ببینید که او تلاش می‌کند تا این حرکت شما را تکرار کند.
مهارت‌های اجتماعی نوزاد شش ماه پس از تولد
با گذشت شش ماه از تولد نوزاد، او شروع به غان و غون می‌کند و از خودش صدا‌های مختلفی در می‌آورد. نوزاد در این سن از ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد خشنود می‌شود. او به تدریج می‌فهمد که فردی متفاوت از پدر و مادر است.
مدتی بعد از آوا‌های مشخصی برای نامیدن استفاده می‌کنند. اما این نام‌ها خیلی کلی هستند، برای نمونه به همه حیوانات می‌گویند "سگ"، یا به همه مردان می‌گویند "بابا".

مهارت‌های اجتماعی نوزاد در یک سالگی
بین شش تا نه ماهگی، کودک شروع به شناسایی افراد می‌کند. در این دوران اولین واکنش به اسم خود را نشان می‌دهد.
کودک در نه ماهگی معنای واژه‌های "نه" و "بای بای" را می‌فهمد.
او ترجیح می‌دهد با افراد آشنا وقت بگذراند. هم چنین این زمان نقطه آغاز اضطراب جدایی - یعنی ناراضی بودن از دور شدن از شما- خواهد بود.
در یک سالگی برخی از واژگان را می‌فهمد و به درخواست‌هایی پاسخ می‌دهد، مانند "دست بزن". کودک می‌تواند در این سن چند واژه محدود را بگوید.

یک احوالپرسی صمیمانه
وقتی با کودک حرف می‌زنید، نزدیکش باشید تا بتواند روی صورت شما متمرکز شود و نگاهتان را ببیند. گفتگو را با خنده‌ای باز و یک سوال شروع کنید:"سلام سارا کوچولو. حالا که حمام کردی، شاد و سرحالی؟ "
حالا مکث کنید و منتظر بمانید. شاید کودک اوایل با یک خنده حسابی، مستقیم به صورتتان نگاه کند، چون مدتی طول می‌کشد تا بتواند عکس العملش را نشان دهد، مثلا صدایی از خود درآورد یا بدن و دست هایش را تکان بدهد.
در پاسخ دادن به او درنگ نکنید. اگر صدایی در آورد، صدایش را تقلید کنید یا چیزی در موردشان بگویید. مثلا بگویید:" سارا چه صدای قشنگی داره! " سعی کنید تا وقتی او علاقه اش را به گفتگو از دست نداده به حرف زدن با او ادامه دهید.

سخن آخر
واکنش نوزاد به اسم خود معمولا در حدود هفت ماهگی دیده می‌شود. بهتر است در هنگام گفتگو با نوزاد اسم او را تکرار کنید. اینگونه کودک ارتباطی میان خود و اسمش برقرار می‌کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.