۲۰۹۰۵۳
۱۹۰۶
۱۹۰۶

جرم گوش نوزاد، چگونه تمیز می شود؟

برای تمیز‌ کردن گوش‌های کودک به یک تکه پنبه نیاز خواهید داشت که به آب گرم آغشته شده باشد.

برای تمیز کردن گوش نوزاد کافی است یک پارچه‌ نازک یا یک تکه پنبه را با آب گرم مرطوب کنید، سپس اطراف و قسمت خارجی گوش را به آرامی تمیز نمایید. از تمیز کردن داخل گوش نوزاد خودداری کنید، زیرا با این‌کار جرم‌ها را به داخل گوش رانده و آنها را متراکم می‌کنید.
تمیز نگه‌ داشتن گوش نوزدان بسیار مهم است. شما می‌توانید قسمت خارجی گوش و پوست اطراف آن را هنگام حمام دادن نوزاد یا بلافاصله پس از آن تمیز کنید. برای اینکار تنها به یک تکه پنبه یا پارچه‌ نرم احتیاج خواهید داشت. استفاده از گوش پاک‌کن یا قرار دادن هر گونه ابزار دیگری در گوش نوزاد خطر آفرین است. اکنون اگر این سوال برای شما پیش آمده که چگونه گوش نوزاد را تمیز کنیم؟ با ما همراه باشید. در این مطلب نحوه درست تمیز کردن گوش نوزادان را شرح خواهیم داد. به علاوه علائمی که با دیدن آنها باید به پزشک مراجعه کنید را معرفی کرده‌ایم.

نحوه‌ تمیز کردن گوش نوزاد
برای تمیز‌ کردن گوش‌های کودک به یک تکه پنبه نیاز خواهید داشت که به آب گرم آغشته شده باشد. همچنین می‌توانید از یک دستمال مرطوب شده با مقداری آب گرم نیز استفاده نمایید. برای پاک کردن گوش نوزاد مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. پارچه یا تکه پنبه را با آب گرم مرطوب کنید.
۲. اگر از پارچه استفاده می‌کنید، کاملا آب اضافی آن را با فشار دادن بگیرید.
۳. پشت گوش و اطراف قسمت خارجی گوش نوزاد را به آرامی پاک کنید.
هرگز پارچه یا پنبه را داخل گوش نوزاد نکنید. این کار می‌تواند باعث آسیب احتمالی به کانال گوش فرزند دلبندتان شود. درصورتی که تمایل دارید از گوش پاک‌کن استفاده کنید، از گوش پاک‌کن‌هایی استفاده کنید که مخصوص گوش نوزادان هستند. این محصولات عریض‌تر هستند تا به طور تصادفی داخل کانال گوش نروند. بهترین زمان برای تمیز کردن گوش نوزاد در حمام یا بعد از حمام است، زیرا پوست مرطوب ساده‌تر تمیز می‌شود.

تمیز کردن گوش با استفاده از قطره‌
اگر برای نوزاد شما قطره گوش تجویز شده یا می‌خواهید از قطره‌ گوش برای از بین بردن تجمع موم در گوش استفاده کنید، مراحل زیر را در پیش بگیرید:
۱. کودک را به پهلو بخوابانید، به طوری‌که گوش مورد نظر رو به بالا باشد.
۲. لبه پایین گوش را بگیرید و برای باز کردن کانال گوش، به آرامی به پایین بکشید.
۳. با نگه‌داشتن نوزاد در حالت دراز کشیده، اجازه دهید قطره به مدت ۱۰ دقیقه درون گوش نوزاد باقی بماند. سپس فرزندتان را برعکس کنید به طوری‌که گوش مورد نظر سمت پایین باشد. به این ترتیب قطره همراه با جرم به سمت بیرون هدایت شود.
۴. با تکه‌ای دستمال بیرون گوش نوزاد را تمیز کنید.
همواره برای استفاده از قطره طبق دستور پزشک متخصص اطفال عمل نمایید و هرگز بیش از مقدار تجویز شده از قطره استفاده نکنید.

نکات مهم در رابطه با تمیز کردن گوش نوزاد
استفاده از گوش پاک‌کن برای نوزادان یا کودکان خردسال ایمن نیست. از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ میلادی تمیز کردن گوش نوزادان، شایع‌ترین علت مراجعه به اورژانس ایالات متحده‌ آمریکا بوده است. بیش از ۲۶۰ هزار کودک و نوزاد تحت تاثیر این بی‌احتیاطی قرار گرفته‌اند. معمولا این آسیب‌ها شامل گیر کردن یک جسم در گوش، پاره شدن پرده‌ گوش و آسیب به بافت نرم گوش می‌شوند.
وارد کردن اشیاء به داخل گوش (قسمتی از گوش که نمی‌بینید) را به کل فراموش کنید. آسیب به پرده‌ گوش، استخوان شنیداری یا گوش داخلی همه می‌توانند عوارضی را برای کودک به وجود آورند که رفع آنها مستلزم دوره‌های درمانی بلند مدت است.

علت تجمع موم در گوش نوزادان
تجمع موم در گوش نوزادان بسیار نادر است. معمولا کانال گوش آن‌ها مقداری از این ماده را تولید می‌کند که گوش به آن نیاز دارد، اما در برخی موارد تولید بیش از حد آن می‌تواند در شنوایی نوزادان اختلال ایجاد کند یا باعث گوش درد یا ناراحتی آن‌ها شود. کودک شما ممکن است، دائما گوش خود را بگیرد تا ناراحتی‌اش را نشان دهد. در این صورت به سرعت آن را نزد پزشک متخصص ببرید.
برخی علل تجمع موم در گوش نوزادان عبارت است از:
- استفاده از گوش پاک‌کن، استفاده از این ابزارها باعث می‌شود که موم به داخل فشرده شود، در نتیجه به جای از بین رفتن، فشرده و متراکم می‌شوند.
- وارد کردن انگشت به داخل گوش، اگر موم گوش توسط انگشت نوزادتان به داخل فشرده شود ممکن است فشرده و متراکم شود.
- استفاده از گوش‌گیر، گوش‌گیر‌ها نیز می‌توانند موم گوش را به عقب فشار دهند و باعث تجمع آن‌ها شوند.
اگر متوجه تجمع موم در گوش نوزاد خود شدید، سعی نکنید آن را در خانه از بین ببرید. برای از بین بردن موم گوش، حتما نوزاد را نزد پزشک ببرید، پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا نیاز است موم گوش برداشته شود یا بی‌خطر است.

علت تولید موم در گوش
موم گوش نه تنها مضر نیست، بلکه خدمات و کارکرد‌های زیادی نیز دارد. از جمله علل تولید این ماده می‌توان اشاره کرد به:
- محافظت از پرده و کانال گوش
- جلوگیری از میکروب‌ها و ایجاد عفونت و التهاب گوش
- به دام انداختن گردوخاک و ذرات ریز به این منظور که وارد گوش نشوند. زیرا ممکن است موجب تحریک یا آسیب به گوش شوند.

زمان مراجعه به پزشک
اگر متوجه شدید که کودک گوش خود را زیاد می‌گیرد به پزشک اطفال مراجعه کنید. همچنین به پزشک بگویید که نگران تجمع موم گوش در داخل کانال شده‌اید و کودک صدای شما را به خوبی نمی‌شنود یا متوجه ترشحات زرد یا سبز رنگ از گوش نوزاد شده‌اید. اگر کودک دچار درد یا مشکلات شنوایی باشد پزشک ممکن است گوش او را تمیز و موم تجمع‌کرده را برطرف کند.
پزشک متخصص اطفال معمولا می‌تواند موم را در یکی از ملاقات‌های معمول شما و بدون نیاز به درمان خاصی از بین ببرد. در موارد نادر ممکن است نیاز باشد گوش نوزاد تحت بیهوشی عمومی و در اتاق عمل تخلیه و پاکسازی شود. اگر پزشک متوجه علائم عفونت گوش نوزاد شود، ممکن است آنتی بیوتیک برای او تجویز کند.
درصورتی که بعد از ورود یک جسم به داخل گوش، متوجه خونریزی از گوش نوزاد شده‌اید، فورا به پزشک مراجعه کنید. به طور کلی بعد از ورود جسم خارجی به درون گوش و گیرافتادن آن، باید به پزشک مراجعه کرد.

جمع‌بندی
تمیز نگه‌داشتن گوش نوزادان بسیار حائز اهمیت است. در بیشتر موارد، می‌توانید قسمت خارجی و نواحی اطراف گوش را در طول حمام دادن نوزاد تمیز کنید. در این حالت شما تنها به یک تکه دستمال، پنبه و آب گرم احتیاج دارید. اگرچه محصولات مختلفی در بازار وجود دارند که به طور خاص برای تمیز کردن گوش کودکان تولید می‌شوند، اما بسیاری از آن‌ها پرخطر هستند و اصلا توصیه نمی‌شوند. بنابراین بهتر است به شیوه‌ای که در مقاله یاد شد، گوش کودک را پاک کنید و در صورتی که ترشحات زرد رنگ و غیرعادی درون آن مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.