ورزش دادن نوزاد، کوچولوی قهرمان
درست است که نوزادان کنترل کمی روی عضلات خود دارند، اما می توان با ایجاد کشش در عضلات آنها، احساس لذت و آرامش را به آنان بخشید.
درست است که نوزادان کنترل کمی روی عضلات خود دارند، اما می توان با ایجاد کشش در عضلات آنها، احساس لذت و آرامش را به آنان بخشید. این کار را می توان در ماه های اول برای کودکان انجام داد. حال به تمرین های ورزشی اشاره می کنیم که می توانید آنها را برای نوزاد خود انجام دهید و حس زیبا و راحتی را به او هدیه کنید.
فواید ورزش نوزادان
به ارتقای ذهنی و جسمی او کمک می کند.
مهارت های حرکتی او را ارتقا می دهد.
از اختلال ایستادن در او جلوگیری می کند و طرز ایستادن صحیحی را برای او فراهم می آورد.
عضلات و ماهیچه های او را قدرت می بخشد.
باعث می شود که کودک زودتر راه برود و تمایل به انجام حرکات بیشتری داشته باشد.
اعتماد بنفس کودک را بالا می برد و باعث می شود که مهارت های بیشتری را در زندگی کسب کند.
رابطه بین کودک و والدین را تحکیم می کند.
چند وقت یکبار این تمرینات را انجام دهیم؟
بهترین حالت این است که این تمرینات سبک را چند هفته یک بار یا هفته ای یک بار به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی کودک انجام دهید. البته این تمرینات به قدری سبک است که اگر کودک روزی چند بار هم آنها را انجام دهد، مشکلی نخواهد داشت. دمای اتاق هنگام انجام این حرکات باید بین ۲۲ تا ۲۴ درجه سلسیوس باشد. زیر بدن کودک یک پتوی نرم و یا حوله قرار دهید تا کمر او درد نگیرد.
برای کودکان 1 تا 4 ماهه
۱. حرکت قلاب
کودک را به کمر روی زمین بخوابانید. دستان او را بگیرید.
سعی کنید که دستان او را به آرامی به سمت خودتان بکشید.مراقب باشید که تنه کودک در این حرکت نباید از روی زمین بلند شود.
۵ بار این حرکت را تکرار کنید.
۲. حرکت سینه
مانند حرکت قبلی کودک را بخوابانید و دستان او را بگیرید.
دستان او را در امتداد سینه باز کنید و دوباره جمع کنید.
پاهای او را سه بار جمع و باز کنید.
برای کودکان 5 تا 6 ماهه
۳. پول آپ
ساعد کودک را بگیرید و کمر او را صاف نگه دارید. کودک را در حالت نشسته به آرامی به سمت بالا بکشید و در کمال آرامش به حالت نشسته دربیاورید.
۴. ایستاده روی آرنج
کودک را دمر کنید و آرنج های او را درست زیر شانه هایش قرار دهید، به طوریکه ساعد او روی زمین باشد.
حال باسن او را به سمت بالا بگیرید به طوری که زاویه پای او با زمین، ۴۵ درجه باشد. اجازه دهید که کودک روی ساعد خود استراحت کند.
۵. حرکت شکم
کودکان معمولا تمایل زیادی دارند تا روی شکم خود برگردند پس شما نیز مانع آنها نشوید و اجازه دهید که کودک چند دقیقه ای فقط حالت دمر داشته باشد و روی یک تشک نرم قرار بگیرد. کم کم با تکان دادن خود و حرکت کردن می تواند بدن نرم تری را تجربه کند و همین یک ورزش مفید برایش خواهد بود.
۶. تمرین وزنه
کودک را روی یک صندلی راحت بنشانید. مقابل او تعدادی لواززم کوچک قرار دهید. او را تشویق کنید که هر کدام از لوازم را یک دستی بلند کند.مراقب باشید که هرگز از اجسام سنگین یا حتی کمی سنگین هم استفاده نکرده باشید.
تمرین برای کودک 6 تا 12 ماهه
۷. تمرین پایین تنه
کودک را روی یک سطح نرم روی زمین دمر بخوابانید. یک دست خود را آرام به زیر شکم او ببرید و پایین تنه او را کمی بالا بکشید. اجازه دهید که وزن و تعادل او روی بالاتنه اش متمرکز باشد.
۸. کوه نوردی
خودتان روی زمین بنشینید. زانوها را مقابل خود خم کنید و کف پاهایتان روی زمین باشد. دستان کودک را محکم بگیرید. سپس کمی پای خود را صاف کنید تا کودک به سمت عقب خم شود و دوباره پای خود را جمع کنید.
تمرین برای کودکان 1 تا 2 ساله
۹. خوابیدن روی کمر
اجازه دهید که کودک در این سن، خودش روی کمر دراز بکشد. دراز کشیدن روی کمر بدون کمک کردن به او یک راه عالی برای تمرین دادن بدنش می باشد.. برای مراقبت از او می توانید او را بین ساق پاهای خود قرار دهید.
۱۰. اسکات زدن
تمرین اسکات باعث تقویت پاها، عضلات باسن و زانوی کودک می شود. برای این تمرین، کنار کودک بایستید و از او بخواهید که ادای شما را در بیاورد. زانوهای خود را خم کنید و تمرین اسکات را انجام دهید.
۱۱. بالا بردن باسن
کودک را با زانوهای کمی خم شده روی زمین قرار دهید. دست خود را دور کمر او نگه دارید. از او بخواهید که باسن خود را به سمت بالا هل دهد و خودتان مراقب کمر او باشید.
منبع:
نمناک
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼