چگونگی مصرف آنتی بیوتیک در شیردهی
چنان چه در دوران شیردهی آنتی بیوتیک مصرف می کنید، شاید متوجه شوید که کودک شما به طور موقت کمی بیشتر دچار قولنج و ابراز ناراحتی می شود.
آنتی بیوتیک در شیردهی؛ ۵ مورد که مادران حتما باید بدانند تغییر مدفوع و خلق و خوی موقتی کودک، مسئله جدی نیست. این بدان معنا نیست که شما باید شیر دادن به کودک یا مصرف آنتی بیوتیک را قطع کنید؛ یا در طول مصرف آنتی بیوتیک شیر خود را بدوشید و دور بریزید.
ما در اینجا قصد دارید حقایقی درباره مصرف آنتی بیوتیک و شیردهی را برایتان بگوییم. مادران شیرده نیز مانند هر فردی ممکن است برای عفونت های باکتریایی نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشند. یکی از دلایل اصلی که مادران شیرده ممکن است به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشند، ورم و التهاب پستان است. وقتی که یک مادر شیرده باید آنتی بیوتیک مصرف کند، ممکن است نگران تاثیر آن روی شیر یا کودک خود باشد. خبر خوب این است که استفاده از آنتی بیوتیک ها به طور کلی در هنگام شیردهی بی خطر است و نیازی به دوشیدن شیر یا توقف شیردهی نیست. ادامه شیردهی در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ایمن است.
خوشبختانه این روزها آنتی بیوتیک ها بسیار کمتر تجویز می شوند، زیرا در حال حاضر اطلاعات بیشتری در مورد آنها داریم:
بی فایده بودن آن در بیماری های خود درمان شونده
تاثیر آن بر روی فلور روده (باکتری های مفید روده)
افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی
با این حال، مواقعی وجود دارد که استفاده از آنتی بیوتیک ها مهم و حتی برای حفظ زندگی فرد ضروری است.
مصرف آنتی بیوتیک ها در دوران شیردهی و تاثیر خوردن آنها روی شیر مادر یا کودک
۵ مورد که مادران باید درباره مصرف آنتی بیوتیک و شیردهی بدانند
ممکن است به طور موقت مدفوع کودک شما را تغییر دهد
اگر در هنگام شیردهی نیاز به مصرف آنتی بیوتیک دارید، ممکن است متوجه شوید کودک شما نسبت به میزان معمول، مدفوع بیشتری دارد. به علاوه، مدفوع کودک ممکن است بیشتر به رنگ سبز باشد. این مسئله نیازی به درمان ندارد و باید پس از اتمام مصرف آنتی بیوتیک، برطرف شود.
خلق و خوی کودک شما ممکن است به طور موقت تغییر کند
اگر قبلاً شروع به مصرف آنتی بیوتیک کرده اید، ممکن است متوجه این واقعیت درباره مصرف آنتی بیوتیک در طول شیردهی شده باشید. چنان چه در دوران شیردهی آنتی بیوتیک مصرف می کنید، شاید متوجه شوید که کودک شما به طور موقت کمی بیشتر دچار قولنج و ابراز ناراحتی می شود. این مشکل نیاز به هیچ درمانی ندارد و باید خیلی زود، پس از تمام شدن آنتی بیوتیک ها رفع شود.
تغییر مدفوع و خلق و خوی موقتی کودک، مسئله جدی نیست. این بدان معنا نیست که شما باید شیر دادن به کودک یا مصرف آنتی بیوتیک را قطع کنید، یا در طول مصرف آنتی بیوتیک شیر خود را بدوشید و دور بریزید. بر اساس تجربه شخصی، بعضی از مادران دریافته اند که مصرف آنتی بیوتیک می تواند برخی از نشانه های عدم تحمل لاکتوز را در کودک ایجاد کند. این احتمال وجود دارد، زیرا هر چیزی که موجب تحریک روده شود (مانند استفاده از آنتی بیوتیک با اثر آن بر روی فلور روده)، ممکن است باعث عدم تحمل لاکتوز در کودک شود. پس از پایان دوره مصرف آنتی بیوتیک و با ادامه شیردهی، روده به حالت عادی باز می گردد.
شیر مادر برای روده کودک شما مهم است
اگرچه ممکن است آنتی بیوتیک هایی که مصرف می کنید روی فلور روده کودکتان تاثیر بگذارد، مهم است که چیز شگفت انگیزی را به خاطر داشته باشید. شیر مادر حاوی ترکیبات زیادی است که می تواند به بهبود روده کودک شما و ایجاد تعادل سالم باکتری های آن کمک کند. به عنوان مثال، الیگوساکاریدها (بیش از 200 نوع در شیر انسان وجود دارد) سومین ماده فراوان در شیر مادر است. الیگوساکاریدها پروبیوتیک ها هستند. پروبیوتیک ها غذای باکتری های مفید روده هستند. شیر مادر همچنین حاوی پروبیوتیک هایی از جمله لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکتری های مفید است که از سلامت فلور ورده کودک شما حفاظت می کند. همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که در حالیکه مصرف آنتی بیوتیک می تواند تغییر کند، میزان باکتری ها در روده کودکی که شیر خشک مصرف می کند نیز می تواند این کار را انجام دهد.
پروبیوتیک ها ممکن است مفید باشند
معمولاً یک دوره آنتی بیوتیک برای اکثر افراد سالم به خوبی تحمل می شود و به طور طبیعی فلور روده به سرعت بهبود می یابد. یکی از عوارض جانبی مصرف آنتی بیوتیک، اسهال است. این اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک، نه تنها باکتری های بد ناخواست، بلکه باکتری های مفید را نیز می کشد. تئوری که پشت استفاده از پروبیوتیک ها وجود دارد، بهبود یا به تعادل رساندن باکتری های روده بعد از بیماری است (برای مثال بعد از مصرف آنتی بیوتیک). تحقیقات بیشتری لازم است، اما تاکنون استفاده از پروبیوتیک ها از نظر ایمنی در آزمایش های بالینی، کیفیت متوسطی داشته است.
این مطالعات نشان می دهد که ممکن است پروبیوتیک در کاهش خطر اسهال مرتبط با استفاده از آنتی بیوتیک ها مفید باشد. تحقیقات بیشتر به ما کمک می کند تا مشخص کنیم که کدام گونه، دوز بهینه و چه مدت باید از پروبیوتیک ها استفاده شود. این نکته به استفاده احتمالی پروبیوتیک در مادرانی است که از آنتی بیوتیک استفاده می کنند، و نه در مورد دادن آنها به طور مستقیم به نوزاد شیرخوار اشاره دارد. تا به امروز، درباره مصرف مکمل های پروبیوتیک داده شده به طور مستقیم به نوزادانی که تنها از شیر مادر تغذیه می کنند، هیچ تحقیقی انجام نشده است. به همین دلیل، ما نمی توانیم در مورد فایده آن در این زمینه یا ضررهای احتمالی اظهار نظر کنیم. اگر علاقه مند به مصرف پروبیوتیک هستید، لطفاً با یک پزشک درباره آن مشورت کنید.
احتمال افزایش برفک دهان وجود دارد
دوزهای زیاد آنتی بیوتیک، ممکن است با کشتن فلور مفید روده باعث افزایش برفک (کاندیدا) دهان شود، زیرا فلور روده رشد این میکروارگانیسم ها را تحت کنترل دارد. برفک ممکن است در واژن، دهان یا نوک پستان دیده شود.
برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد مصرف آنتی بیوتیک ها یا پروبیوتیک در طول شیردهی، به دنبال مشاوره پزشکی باشید. مصرف دارو در هنگام شیردهی می تواند نگران کننده باشد، اما در بعضی مواقع ممکن است لازم باشد. اگر پزشک شما دارویی تجویز کرده است، به این دلیل است احساس می کند مزایای آن بیشتر از خطرات احتمالی است. به عنوان مثال، تغییر موقتی در مدفوع یا اخلاق کودک. اگر در مورد بی خطر بودن این دارو در دوران بارداری یا شیردهی نگرانید، از متخصص اطفال سوال کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼