بوی بد، نوزاد را به گریه میاندازد
نوزاد قادر است بوهایی که برایش دلپذیر و آشنا هستند، مانند بوی مادر یا بوی وسایل خانه را به خاطر بسپارد و آرامش بیشتری در مواجهه با آنها داشته باشد.
حس بویایی نوزادان از همان لحظه تولد توسعهیافته است و طی یک سال اول زندگی به شدت بهبود مییابد. این حس به نوزاد کمک میکند تا با مادر و محیط آشنا شود و به تدریج توانایی شناسایی و تمایز بین بوهای مختلف را پیدا کند. این توسعه نه تنها به ایجاد پیوندهای عاطفی و اطمینانبخش کمک میکند، بلکه به شناخت دنیای اطراف و شکلگیری ترجیحات او در آینده نیز مؤثر است.
نوزاد بوی تن مادر را میشناسد
تحقیقات نشان میدهد که حس بویایی نوزادان به سرعت پس از تولد فعال میشود. آنها بلافاصله پس از تولد قادر به شناسایی بوی مادر خود هستند و میتوانند بوی شیر مادر را از بوی شیر دیگران تمییز دهند.
این امر به ایجاد پیوند عاطفی بین نوزاد و مادر کمک میکند. این توانایی نوزاد در شناسایی بوی مادر، علاوه بر ایجاد آرامش برای نوزاد، کمک میکند تا او به منبع تغذیهی خود دسترسی پیدا کند و برای شیر خوردن به سینه مادر هدایت شود.
نوزاد بوی لباس مادر را میشناسد
در ماههای اول زندگی، نوزادان به شدت به بوهای آشنا حساس هستند. در این دوره، توانایی آنها در شناسایی و تمایز بین بوهای مختلف بهبود مییابد.
مطالعات نشان دادهاند که نوزادان در حدود دو هفته پس از تولد قادر به شناسایی بوی لباس و وسایل مادر خود هستند و حتی اگر مادر در اتاق نباشد، میتوانند او را از طریق بوی آشنا شناسایی کنند.
بوی بد، کودک را به گریه میاندازد
در این مرحله، نوزادان همچنین به بوهای تند یا نامطبوع واکنشهای واضحی نشان میدهند. این واکنشها، که شامل چهره در هم کشیدن، تکان خوردن و حتی گریه کردن میشوند، نشاندهنده توسعه حس بویایی و واکنش آنها به بوهایی است که برایشان ناخوشایند است.
این حساسیت به بوهای تند و ناآشنا، تا حد زیادی برای محافظت از نوزاد است و او را از بوهای خطرناک دور نگه میدارد.
آرامش با بوی خوب
تا پایان یک سالگی، توانایی بویایی نوزاد بهبود مییابد و او میتواند بویهای پیچیدهتر و ملایمتر را شناسایی کند. در این مرحله، ارتباط میان حس بویایی و حافظهی بلندمدت نوزاد قویتر میشود. او قادر است بوهایی که برایش دلپذیر و آشنا هستند، مانند بوی مادر یا بوی وسایل خانه را به خاطر بسپارد و آرامش بیشتری در مواجهه با آنها داشته باشد.
زبان ارتباط با بو
به تدریج، حس بویایی به یک ابزار کلیدی در جهتگیری اجتماعی نوزاد تبدیل میشود. او از طریق بوها با افراد و محیط اطراف خود ارتباط برقرار میکند. به عنوان مثال، بوهای غذاهای مختلف به نوزادان کمک میکنند تا علایق وعدم علاقههای غذایی خود را شناسایی کنند.
این توانایی همچنین به شکلگیری ترجیحات غذایی در سنین بعدی کمک میکند و در پروسه یادگیری و شناخت دنیای بیرونی موثر است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼