تغذیه با شیر خشک، نوزادی و کاهش تنوع غذایی
تجربیات دوران کودکی از مهمترین فاکتورهای عادتهای غذایی بزرگسالی است که تغذیه با شیر مادر ۷۵ تا ۸۰ درصد در عادات غذایی کودک تاثیر دارد.
ایسنا : تجربیات دوران کودکی از مهمترین فاکتورهای عادتهای غذایی بزرگسالی است که تغذیه با شیر مادر ۷۵ تا ۸۰ درصد در عادات غذایی کودک تاثیر دارد .
دکتر سوسن پارسای، دبیر انجمن شیر مادر گفت: اگر عادات غذایی کودک قبل از سنین سه تا حدود هشت سالگی کنترل شود، کودک با کمترین عادت بد غذایی و بد خوری مواجه میشود .
وی با اشاره به اینکه اولین مرحله ساختن عادت غذایی در کودک از دوران جنینی شکل میگیرد، افزود : استفاده مادر از غذاهای متنوع میتواند بر عادت غذایی کودک تاثیر گذارد چرا که طعم و بوی غذا از طریق جفت به کودک انتقال مییابد .
دکتر پارسای با تاکید بر این که دوران شیردهی از مهمترین عوامل تعیین کنندههای عادات غذایی کودکان است، اضافه کرد: مطالعات نشان میدهد کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند دارای عادت غذایی متنوع تری نسبت به کودکان مصرف کننده شیر خشک هستند .
دبیر انجمن شیر مادر ادامه داد: شیر خشک با داشتن تنها یک مزه خاص و بیتغییر بودن آن تاثیر چندانی بر ذائقه کودک نمیگذارد. این در حالی است که شیر مادر با انتقال طعمهای مختلف غذاهای مصرف شده توسط مادر ۷۵ تا ۸۰ درصد میتواند بر عادات غذایی کودک موثر باشد .
وی گفت: با توجه به این که برخی عادتهای غذایی مانند مزه شیرین در بدو تولد در انسان وجود دارد و تقویت آن باعث ایجاد عادت غذایی در فرد میشود، بنابراین نه تنها توجه به تغذیه کودک بلکه تقویت و رسیدگی به تغذیه کامل مادر نیز در ایجاد عادات غذایی در سال های آینده کودک تاثیر فراوانی دارد .
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼