غذا دادن به نوزاد، طریقه صحیح
بیشتر بچهها از وقتی با غذا آشنا میشوند، با وجود اینکه هنوز توانایی کافی برای به دست گرفتن قاشق را ندارند، دوست دارند که مستقل باشند و غذایشان را خودشان بخورند.
گروه آشپزی: بیشتر بچهها از وقتی که با غذا آشنا میشوند، با وجود اینکه هنوز قدرت و توانایی کافی برای به دست گرفتن قاشق را ندارند، دوست دارند که مستقل باشند و غذایشان را خودشان توی دهانشان بگذارند. آنوقت، نتیجه این میشود که بعد از غذا خوردن گاهی مجبور میشوید، او را حمام کنید، چون دست و سر و صورت و همه جای او آغشته به غذا میشود.
هنگام غذا دادن به بچهها نباید سختگیری کرد و از آنها انتظار داشت که مثل یک آدم بزرگ، تر و تمیز غذا بخورند. حتی بچههای بزرگتر که قاشق دست گرفتن را هم بلدند نمیتوانند خیلی مرتب و منظم غذا بخورند و هیچ جا را کثیف نکنند، چه برسد به بچه ۸ ماههای که فقط چند هفته از شروع غذا خوردنش میگذرد. وقتی بچهها با دست خودشان یا با قاشقی که در دست دارند، غذا را به سر و صورتشان میمالند و این طرف و آن طرف میریزند تا بالاخره یک ذره از غذا را هم وارد دهانشان کنند، فقط برای شما زحمت درست نمیکنند، بلکه با این کار اولین قدمها را برای یاد گرفتن غذا خوردن برمیدارند.
در ابتدای غذا خوردن که کودک گرسنهتر است و خوب غذا میخورد، کودک را در محل مناسبی بنشانید و ظرف غذا را دم دست او بگذارید و خودتان با قاشق به او غذا بدهید. بعد از اینکه کودک چند قاشقی خورد و کمی سیر شد، میتوانید ظرف غذا را در نزدیک کودک بگذارید تا او هم بتواند به آن دست بزند و غذا را به سمت دهانش ببرد. ولی در ضمن اینکه کودک سعی میکند خودش غذا بخورد شما هم با قاشق به او غذا بدهید.
بعد از اینکه احساس کردید کودک تقریبا سیر شده، میتوانید به او اجازه دهید که آخرین تمرینهایش را هم به تنهایی انجام بدهد و غذا را خودش با دست در دهانش بگذارد.
از آنجایی که غذاهای جامد ممکن است باعث تشنگی کودک شوند، میتوانید در پایان به کودک آب هم بدهید. البته کودک در این سنین نمیتواند لیوان را به تنهایی بگیرد و باید لیوان را برای او نگهدارید.
در حدود سن ۱۵ ماهگی کودک قادر خواهد بود تا خودش قاشق را به راحتی در دست بگیرد و غذا بخورد. اما هنوز بینیاز از کمک شما نیست.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼