۹۶۱۱۸
۴۷۷۸
۴۷۷۸

مسافرت برای نوزاد، نگرانم

مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند یا شیرخوارشان زیر ۶ ماه سن دارد، حتی‌الامکان به مسافرت نروند چراکه این گروه سنی از کودکان در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها هستند.

ممکن است شما هم جزو مادرانی باشید که به دلیل اینکه فرزند کوچکی دارید تا مدت‌ها قید مسافرت و حتی در مواردی مهمانی رفتن را بزنید. معمولا هم دلایل متفاوتی برای این کارتان دارید؛ اینکه کودکتان بیمار نشود یا به دلیل سن پایینش ساعات خواب او به هم نخورد. البته برخی مادرها هم معتقدند سفر با کودک نوپا دردسرهای خاص خودش را دارد، بنابراین ترجیح می‌دهند بعد از اینکه به اصطلاح کودکشان از آب و گل درآمد، با خیال راحت مسافرت بروند.

اگر شما هم جزو مادرانی هستید که چنین تفکراتی دارید توصیه‌های دکتر رامین مظفری، متخصص نوزادان و کودکان و عضو هیات علمی جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که بهتر است با کدام کودکان مسافرت نرویم. بخوانید.

بدون شک رفتن به سفر تاثیرات مثبتی در سلامت روان افراد دارد و می‌توان در این ایام با برنامه‌ریزی‌های مختلف اوقات خوشی را در کنار خانواده سپری کرد. اما با این حال توصیه می‌شود مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند یا شیرخوارشان زیر ۶ ماه سن دارد، حتی‌الامکان به مسافرت نروند چراکه این گروه سنی از کودکان در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها هستند. درواقع به‌رغم تصورات عموم که فکر می‌کنند نوزادان و شیرخواران تا 6 ماهگی بیمار نمی‌شوند، باید گفت این کودکان به دلیل اینکه نقص ایمنی و ضعف سیستم دفاعی بدن، آسیب‌پذیرترند و مستعد ابتلا به هر نوع عفونت ویروسی و میکروبی هستند.

علاوه بر این، درصورت ابتلای کودک به بیماری، به‌خصوص بیماری‌هایی که شیوع و قابلیت سرایت آن بالاست مثل سرخچه، اوریون، آنفلوانزا و همچنین آبله‌مرغان، بهتر است تا بهبود کودک، رفتن به سفر به تعویق بیفتد چراکه احتمال سرایت این بیماری‌ها وجود دارد. ضمن اینکه در برخی از شهرها بروز این بیماری‌ها به علت تفاوت آب و هوایی شایع‌تر است و با مسافرت به این مناطق، دامنه انتقال این بیماری وسعت می‌یابد.

متاسفانه در مناطقی هم که از نظر بهداشتی در سطح پایین هستند، شیوع بیماری‌های انگلی از جمله کرمک در کودکان بالاست بنابراین اگر کودکی به این بیماری مبتلا باشد، علاوه بر آلوده بودن خود و سایر افراد خانواده، انگل را به سایر افراد انتقال می‌دهد و در بازگشت از سفر هم با رفتن کودک به مهدکودک یا مدرسه این انگل به دیگر بچه‌ها منتقل می‌شود. ضمن اینکه انتقال حشرات موذی از جمله کک از این مناطق به شهرهای بزرگ نیز رایج است.

در نهایت به والدینی هم که دارای فرزند هستند و قصد دارند برای تعطیلات به روستا بروند، توصیه می‌شود مراقب تغذیه کودک خود باشند. یکی دیگر از بیماری‌هایی که در روستاها و شهرهای کوچک شایع است، تب مالت است. اگرچه این بیماری از فرد به فرد سرایت ‌نمی‌کند ولی بعضا در موارد متعددی دیده می‌شود خانواده‌هایی که برای تعطیلات به روستا می‌روند و تاکید دارند که کودکشان شیر را نجوشیده بخورد چون نوشیدن شیر به این صورت طبیعی و مقوی است، بعد از بازگشت از مسافرت، در صورت مبتلا بودن دام‌ها به تب مالت کودکشان دچار تب می‌شود و اگر در مراجعه به پزشک، شرح حال درستی داده نشود، این بیماری به کندی و با تاخیر درمان می‌شود.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.