وزن گیری جنین، اثرات تغییرات آب و هوایی
نتایج مطالعهای که اخیراً انجام شده حاکی از این است که مادرانی که در دوران بارداری خود، در معرض سرما و یا گرمای شدید بودهاند بیشتر از سایرین، محتمل به دنیا آوردن نوزادانی کم وزن و ریزنقش هستند.
نتایج مطالعهای که اخیراً انجام شده حاکی از این است که مادرانی که در دوران بارداری خود، در معرض سرما و یا گرمای شدید بودهاند بیشتر از سایرین، محتمل به دنیا آوردن نوزادانی کم وزن و ریزنقش هستند.
این برای اولین بار است که در مطالعهای تغییرات شدید آبوهوایی به نتایج تولد نوزاد مرتبط شده است؛ همچنین گفته میشود چنانچه نوزاد سبک، کم وزن و از نظر جثه ریزنقش باشد، بیشتر محتمل رنج بردن از بیماریهایی همچون دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی و فشار خون بالا در سالهای بعد زندگی خود میشود.
این مطالعات نشان داده دمای بالای هوا، وزن جنین را به میزان سه گرم کاهش میدهد و کمی نیز در افزایش شانس تولد زودهنگام موثر است؛ از طرفی سرمای زیاد نیز باعث کوتاه شدن قد نوزاد میشود.
تغییرات آب و هوایی شدید، نمره آپگار (Agpar scores) نوزاد که روشی سریع و مطمئن در ارزیابی سلامت نوزاد در لحظههای ابتدایی تولد است و شامل تست رنگ پوست، ضربان قلب، واکنشها، عضلات بدن و تنفس تا ۵ دقیقه بعد از تولد است را کاهش میدهد.
این یافتهها نشان داده سرمای شدید، رحم مادر را دچار شوک میکند و بر قد جنین اثر میگذارد و گرمای شدید نیز در سه ماهه سوم بارداری، وزن را کاهش میدهد؛ دستاورد این مطالعه مبنی بر اینکه جنین و مادر باردار نسبت به تغییرات محیطی آسیب پذیر است، مسئولان محیط زیست در کشورهای اروپایی را ملزم به سیاستگذاریهای جدید کرده است.
محققان معتقدند؛ تغییرات شدید آبوهوایی مادر باردار را دچار اضطراب میکند، زیرا دمای بدن مادر به خودی خود بالا است و گرمای محیط، این درجه دما را به سطح خطرناکی میرساند.
دکتر مابل آندالون، گفت: در این تحقیقات ثابت شده، درجه حرارت زیاد که شوکهای دمایی نامیده میشود تاثیرات بسیار نامطلوبی بر سلامتی نوزادان دارد؛ این مطالعه توسط محققانی از بانک جهانی ایالات متحده آمریکا و موسسه مطالعات کار در آلمان، بر روی بیش از یک میلیون و نیم تولد در کلمبیا بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ صورت گرفته است؛ برای این مطالعه، از دادههای آبوهوایی دانشگاه شرق آنجلیا نیز استفاده شده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼